İş yerimde dışlanıyorum :(

Evet özellikle çekimlere gitmek onlarla beraber yeni insanlar tanımak istediğimi söylüyorum yine de çağırmıyorlar. Ben biraz içe dönüğüm kendi çevrem yok maalesef ve işimizin %90’ı bir çevre olmasından başlıyor.

Her kurumda her yerde okulda işte sosyal iletişim ilişkilerde böyle zorbalık hafiften ince nüanslarla çaktırmadan yada aleni yapılıyor tek size değil belli etmeyin baş edin

Kız erkek karışık grup olsa neyse de senin erkeklerin arasında ne işin var ki o kadar erkekle oturup ne konuşmayı bekliyorsun bence rahatsız olmakta haklılar. İş yerinde bu sorun olsa neyse ama sen iş dışında kafeye gitmelerinden bahsediyorsun. Ayrıca sevgilileri vs varsa onlar da istemiyor olabilir. Şahsen kıskanç biri olmama rağmen benim sevgilimin erkek arkadaşlarının arasına böyle iş dışındaki zamanlarına zorla dahil olmaya çalışan bir kız olsa hiç istemem ve normal de karşılamam

Konu sahibi sen haklısın bence. Arada da olsa çağırmaları gerekirdi. Üstelik defalarca rahatsızlık duyduğunu belirmişsin. Bence bu yaptıkları çok saçma ve çocukça bir hareket. Ortak iş alanınız var sonuçta arada bir dahil etseler ölmezler. Benim düşüncem birileri ısrarla seni dışlamaya çalışıyor, diğerleri de maalesef onlara ayak uyduruyor. Yapılacak bir şey yok gibi. Dilerim ileride güzel bir iş ortamın olur

Ne kadar oldu işe başlayalı siz ?
Belki daha o samimiyet kurulamamıştır aranızda onlar epeydir birlikte çalışıyorsa .
Yani özellikle çekimler konusunda biraz daha yırtık olun bence.
Yaptıkları bana çok hanzoluk geldi ya iş yerinde kadını erkeği yok bence bu işlerin.
En azından 5 kez gidiyorlarsa 1 2 kez de olsa çağırmaları lazım nezaketen.

Zorla dahil olmaya çalışmıyorum çekimlere gittiklerinde dahi çağırmamalarına sitem ediyorum. Ayrıca tüm gün aynı ortamdayız zaten hepimiz açız çıkışta topluca yemek yemeye gidiyorlar bir ben çağırılmıyorum burada kız erkek diye mi ayrım yapmak gerekir?

Bu piyasanın isi cevredir. Cevre olmadan hicbir sekilde gelisim, basarı gösteremezsin bu yüzden seni anlıyorum böyle basamak basamak cevreyle yükselmelisin. Sevilmemek degilde enerjin hicbirine geçmiyor olabilir burdan da belli oluyor sanki cok girisken degilsin gibi öz güven biraz sıkıntılı gibi. Bu meslegin bel kemigi öz güven, canlılık, konusma kabiliyetidir.

Lisans zamanlarında cok bulundum bu meslek gruplarıyla hatta galerimin üst katı grafik, medya, videoart cogu neredeyse erkek ve hic kız yok :) bazen yanıma geliyorlar onlar davet ediyor bazen benden fikir istiyorlar videoart sergilerine de katılıyoruz.
Ama bence kisilik, karakter bakımından bi cekimsizlik olabilir sende.

Cinsiyetten degil karakterler uymadigi icin cagirmiyor ama boyle soylemiyor olabilirler belki.

Benim sirkette devamli beraber yemege, kahveye ciktigim grup uc-dort kişilik erkek grubuydu, benden once onlar lya hadi diye cagirirlardi. Ama ayni departmandaki diger kadin is arkadasimiz gelsin istemezlerdi cunku muhabbeti sarmazdi. Benimle yaptiklari goygoy icin biraz kibar kalırdı.

Bir de yemekhane degil de kafe, restoran vsye gidiyorlarsa ogle yemegi degil de arkadas muhabbeti ortami oluyordur. Sizinle elektrikleri tutmadiysa da mesai dışında vakit geçirmek istemiyorlardir. Ha siz rahatsizligini belirttiginiz halde arada bir nezaketen de cagirmiyorlarsa ayip ediyorlar, o ayri.

Cekim konusu direkt isle alakali, o konuda cok haksizlar, onu haric tutuyorum.

Yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Tam tersi konu acilsa, yani "biz dort kadin yemege cikarken erkek is arkadasimiz da bizimle gelmek istiyor" dense muhtemelen öküz denmezdi.

ajans ortamında çalıştım daha önce.
şimdi senin pozisyonun nedir bilemiyorum ama herkes birbirinin yüzüne gülse bile aslında otomatik olarak rakibidir. o yüzden senin yükselmeni, patronun gözünde değerlenmeni vs. istemiyor olabilirler. o ortamdaki erkekler genelde bir kadına yaklaşıyorlarsa ve gay değillerse yürümek içindir. kadınları bundan başka birey olarak gören ve insan olarak ilgi çekici bulan pek azdır. sana tavsiyem bu tavırları gerçekten takma ve işten odağını kaydırma, sen işvereninle ilgilenmeye bak çünkü o kısmı riskli. nolursa olsun güler yüzlü, esprili ol ve iyi giyin. patronuna içerik fikirlerini ve kendi videolarını sun. günün sonunda ekip şefleri ve yöneticilerin fikri önemli. network senin adına önemli evet ama bunu edinmenin yolu da insanlara zorla yapışıyormuş gibi görünmemek güven bana. önemli olan iyi iş yapman. yeni girdiysen kimse neyin nasıl yapılacağını göstermez ve seni hemen aralarına dahil etmezler. bazen yüzüne gülerek işine taş koyarlar, sonradan fark edersin hep. uyanık ol, rol yap, oyna. böyle duygusal düşünürsen kazanamazsın o dünyada. meseleleri stratejik çözmen lazım. sen kendini işle kanıtla bak onlar sana gelir. ha hiç olmuyor, büyük de bir ajans değilse o zaman başka yerlere bak. her şey pozisyon başlangıç seviyesiyken bazı şeylere göz yumup yumamamanla ilgili ve karakterinin ne kadar yırtık/kendine odaklı olduğuyla ilgili. ben tiksiniyorum bıraktım zaten

Son düzenleme:
Evet özellikle çekimlere gitmek onlarla beraber yeni insanlar tanımak istediğimi söylüyorum yine de çağırmıyorlar.
çalışma sistemini hiç anlamadım. bu çekimleri planlayan kim? senin nasıl haberin olmuyor? onlar çekim kısmında sen sosyal medyacı mısın? öyleyse zaten gitmen lazım ve bunları planlayan x birinin olması lazım. ay anlamadım
sen bana anlat ben o ortama uygun şekilde yardımcı olmaya çalışacağım bu sektörler diğer iş yerlerine benzemiyor o yüzden yazılanlar alakasız olmuş biraz

Son düzenleme:
Şöyle ki ufak bir ajansız biz ben çekim de yapıyorum ama daha çok sosyal medya kısmındayım. Çekim yapan bu bahsettiğim arkadaşlar kendileri dışarıdan iş alıyorlar bu vesile ile başka başka insanlarla çalışıyorlar ben de bunda onlara eşlik etmek istediğimi söylüyorum ama nafile

Erkekler iğrenç esprileri bel altı konuları rahat konuşmak yerine şimdi sen varsın diye Zeki Müren Türkçesiyle sohbet edemezler. Çokta takma yani ben olsam gitmem ne işim var bir sürü erkeğin içinde. Hadi birkaç kız daha olsa neyse.

Eski okulumda 19 erkekle çalışıyordum işkur odası gibi bir şey vardı birkaç kez yanlarına gittiğimde “biz sen gelmeden önce küfürlü konuşuyorduk neden geldin ki” demişti. Zaten hocalarında çoğu evliydi pek benimle konuşmazlardı yaşadığınız hoş bir durum değil ama yapacak bir şey de yok muhtemelen evliler sevgilileri olanlar çekiniyordur

Bu yorumlar ne saçma sapan yorumlar. Kıza o.ospu musun ne gidiyorsun iması yapan bile olmuş, kaktüs müsün nesin senden bahsediyorum.

Herhalde sosyalleşecek ve hem diğerlerinden iş öğrenmek isteyecek; hem de kurduğu bağlantılar ile iş bulacak. Bakın, stajda iken çekinip kimsenin yanına gitmiyordum. Beni staja alan mühendis giderken dedi ki, ben genç yaşımda hızlıca yükseldim çünkü sosyaldim. Senin asosyalliğin sana engel olacak, değiştir huyunu. İnsanların arasına kaynaş.

Ben mühendis olduğum halde bu uyarıyı aldım, kız sosyallik gereken iş yapıyor, şaka mı bu yorumlar! Kocasının etrafında dişi sinek olmasından rahatsız olan yelloz empati yoksunları, para kazanma derdindeki kıza saçma sapan yorum yapmışlar. Bu kız çoğunuz gibi memur değil. Özel sektör kurtlar sofrası ve insanlar para kazanma derdinde. Mahalle kadını gibi, ne işin var erkeklerin arasında kız başına diye yorum yapmayın. Köydeki bazı kadınlar bile şu yorumu yapmazdı. Üniversite okumuş ama teneke gibi tıngır tıngır sesler çıkarıyor bazıları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…