tahmin edebiliyorum ya kötü bi durum ama memnun değilsende millet ne derr diye katlanma canım ya nerde oturuyosun istanbul mu iş konusun da yardımcı olabilirim yakınsak
Ahhh istanbul olsa. İstanbuldan kocaeline geldim . İstanbuldan hala eski işyerlerim çağırıyor
Kocaeli gerçekten çok kötü bir yer
yani işe ihtiyacın varsa hemen çıkma bi yandan iş bak netten falan bulunca hemen çıkıp diğer tarafa başla bi tek eşine söylersin diğerleri senin çıktığını duymaz bile
Evliymişsin, annen baban hala karışıyor mu çalışmana o kısmı anlamadım? Madem eşin var yetmiyor mu onun maaşıda böyle saçma sapan yerlerde çalışıyosun sanki ergen çocuklar gibi bunu hiç anlamadım? Hadi geçti hepsini eşin nasıl izin veriyor hala burda olmana bunu hiç mi hiç anlamadım.. :44::44::44:
2 sene önce evlenip geldim buraya.
İş konusunda tutunamadım bir türlü.
*Bim'e girdim 1 ay çalıştım 150 tl açık çıktı benden keseceklerdi işten çıktım .
Saat 10 oluyordu hala evde olamıyordum . Saatleri nedeni ile de uygun değildi çıktım işten.
*Bir uçak bileti satan yere girdim . 1 ay çalıştım aşırı baskı uyguladılar (nazmaz kıl, kapan vs.)
Eşimin halası da başka yerlerinde çalışıyordu oda aynı sebepten çıktı.
Birde dövmelerim olduğu için bana serseri fln demişllerdi. İşe alırken görmüşlerdi sonuçta.
*Gözlükçü açıldı oraya girdim 1 ay sonra dükkan kapandı.
Velhasıl kelam bir türlü tutunamadım burada. Kendi ailem bile çalışmıyorum diye bana kızmaya başladılar.
Maddi durumumuz çok iyi değil. Kiradayız sonuçta.
Kışta geldi diye yine iş bakmaya başladım.
Evimize 30 sn uzaklıkta bir iş buldum .
Sadece dükkan açıp oturacaktım birde muhasebesini tutacaktım .
500 TL maaş sigorta yok yemek yok yol yok .
Birde dedi ki istediğin zaman evine gidersin yakın zaten .
Yemek yapılacaksa yemek yaparsın temizlikse temizlik.
Biz buradaysak sen gidersin.
Bende evde durmaktan iyidir diye kabul ettim.
1,5 aydır çalışıyorum buradada problem çıktı.
Ama burda bile olsalar 6 olmadan izin vermiyorlar.
Geçen çırak 5 te bi patron 5,30 da çıktı. 1 tanesi bide ben kaldım.
6 oldu 15 geçti anca çıktım .
Kaşımızda camii var ve görevlisi sürekli buraya gelip gidiyordu. Baayya yaşlı bir adam.
Bende yaşına hürmeten her geldiğinde slmını aldım . Elini uzattığında geri çevirmedim .
Adam buradan çıkmaz oldu bende rahatsız oldum .
Patronlara söyledim. Onlarda kendin yüz verme gelme de fln dediler.
Ama ben yapım dolayısı ile hayatımda kimseyi bu şekilde terslemedim .
Neyse bir gün yine o adam geldi içeride patronların olduğunu görmedi.
Otururken elini uzattı sıktım elimi öpmeye çalıştı.
Bende geri çekip suratımı ekşittim .
Patron gördü geldi hemen gelme buraya fln dedi.
O günden sonra hiç gelmedi adam.
Neyse bugün patronun eşi geldi. (dükkan onun üzerine )
Konuşmaya başladı ;
Neden yüz veriyorsun neden elini çekmedin neden konuşuyorsun . Gelme diyecektin vs.
Burada adın çıkarsa dükkanada kimse gelmez artık .
Adın çıkarsa herkes duyar.
Şok oldum kaldım . Ben hiç kötü niyetle birşey yapmamıştım oysaki.
İşte patronların sessiz ama ben değilim fln . Sustum kaldım...
Ben zaten bu şartlarda burada çalışmak istemiyorum .
Şimdi işten çıkıyorum desem eşim kızacak.
Ailem bile dalga geçecek. K.v k.p i katmıyorum bile.
Ben ne yapayım ya fikir verin
Anne baba karışmıyor laf ediyorlar çalışmıyorum diye. Daha doğrusu bu kdr çok iş değiştirmeme.
İlla eşin maaşı yetmediğindemi çalışılır ayrıca ?
Saçma sapan ergen çocuklar ne demek anlamadım ?
Henüz konuşmadım bu akşam konuşacağım .
Bence siz aklınızı vererek bir okuyun konumu
Allah aşkına söylediğiniz işler; evli, olgun kişiler değilde dhaa çok 18-19 yaşlarında ergen çocukların (bunu demek istedim) zaman geçirmek için girdiği işler olur. Ne demek 500 tl maaş dükkan aç kapa bilmem ne böyle iş mi olur ? Evde oturun daha iyi evli, barklı kadın işi mi allah aşkına bu bir ağırlığın yok mu senin?Bir de diyosun ki; patronun eşi yüz vermeseydin adam gelmezdi diyor ,sen çocukmusun ki böyle şeyler diyebiliyorlar sana?? Allah aşkına kaç yaşındasın? Eşin bu konuları biliyor mu biliyorsa nasıl çalıştırıyor hala seni orda?
Eşinin maaş yetiyorsa ben 500 tl almak için kendimi bu durumlara düşürmezdim şahsen bu anlamda maaş yetiyor mu dedim. Sonunda kariyer olsa onu da anlicam da hiçbirşey yok elle tutulur.
Bence kim ne derse desin evde oturmak ve eşin maaşıyla geçinmek daha bir mantıklı bu durumda..
Sevgili suff :) Konuya böyle baslayınca ben de kendime inanamadım
Kimse kimsenin namusuna böyle terbiyesizce dil uzatamaz, "adın cıkarmış, dükkana kimse gelmezmiş" bu ne terbiyesizlik bu ne hadsizlik. İnsanız herşey bizim icin, bazen basiretimiz bağlanır ve bu tarz olaylar yasanır.
Hemen cık ordan. Böyle iğrenc zihniyetli insanların yanında calısılmaz.
Fabrikaları es gecme, vardiya sistemine 1 ay icinde alısırsın. Calısırken is aramak daha kolaydır unutma hemen iş bulursun. Hem eşine böyle bir teklifle gidersen daha olumlu yaklaşır. Burda yapamıyorum, daha iyi daha güzel bir iş bakacağım gibi....
Kız kardeşim yeni mezun olduğunda 1 ay icinde 8 yer değiştirdiArtık dalga gecmeye baslamıştık ki güzel bir bankaya girdi, 3 yıldır orda calısıyor.
Çalıştığımız yerler önemli, insan eşinden dostundan daha cok iş arkadaşlarını patronları görüyor. Mutlu değilsek, böyle iğrenc zihniyetlerle bir arada isek yürümez o iş.
terbiyesizler, iyi misin keyfin yerinde mi diye soracağına bi de adın cıkar diyo.
Bas istifayı sap gibi kalsınlar.
Ooof of haklısın . Teşekkür ederim bu yorum için. Süper .
Şu anda patronun babası diğer patronun babasıyla bacanağı burda.
İşyerimi ne belli değil .
canım kusura bakma ama işten çıkınca kıcazak kocayı kimse almasın adam dediğin karısına bakher şartta bakmalı. şimdi kimse bana kadında çalışmlaı falan filan demesin. evet kadında çalışmalı ama kadın erkeğin güvencesi olmamalı. alıyorsunuz yararsı adamları sonra ağlıyorunuz. iş konusundada 500 liraya hamallar be daha fazla çalışıyor. bence nerde yaşıyorsan küçük bir yer bile olsa mutlaka fabrika yada büyük şrket vardır. direk patronlara mail at. hem kariyer yaparsın hem daha iyi para alırsın. aklını kullan ama burda yok diyip üç beş kuruşluk insanlara laf söyletme. ben lise mezunuyum ve nişanlıyım girişimci kişiliğim sayesiden 2 bn tl maaş altında çalışmadım. ve nişanlım bu paraya bile çık 3 5 kuruşa madara etmem sevgilimi dedi. ve bende çıktım. :) zaten ondan daha fazla alıyorum bu senede evleniyoruz kimsede umrumda değil. iyi düşün iyi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?