İş yerimdeki sorun..

joyist

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
159
0
316
kızlar canım çok sıkkın. resimde de gördüğünüz gibi memurum ancak işyerinde hiç mutlu deilim hepsini anlatıp sık boğaz etmek istemiyorum. bir görev verildi ve ben de göreve gittim. bana görev verildiği unutulmuş ve benim yerime bir stajer görevlendirilmiş. görevlendiren kişide arkalarından git dedi. görev yerine gittiğimde stajeri gördüm ve bu işi yapmak istemediğini söyledi bende tamam sen benim yanımda dur dedim. başka bir görevli arkadaş onu gönderelim dedi gönderdi. görevde bulunduğum yerde makam sahibi olan kişi bana bağırarak ben onunla göreve geldim senin işin ne burda bana sormadan nasıl gönderirsin diye beni azarladı hem de herkesin içinde!!! ne olduğumu şaşırdım yutkunamadım bile. olay benim dışımda gelişmişti. herkes bana tuhaf baktı. çok utandım. nie hep böle oluyor. sanki adabınla söyleseydi olmazmıydı? ben işimi yapmaya gitmiştim. ve sonunda ben yaparım sen git die bağırdı bana... beni istemediğini belli etti. özellikle insanların içinde rezil etmesi beni üzdü. ne yapacağımı da bilmiyorum. ağlamaktan gözlerim kan çanağına döndü. :gitme:

Çalışma hayatında özellikle konumu gereği kendini bişey sanan ve insanlara bağırma gereksinimi bulan kişileri iyi bilirim.Canım sen çok iyi niyetlisin demekki ama karşındakiler öyle değil. Çalışma hayatında biraz sert olacaksın sende sözünü geçirebilmen için.Stajer kişi yüzünden , onun kaprisi yüzünden sen laf işitmişsin.Şimdi ağlama desemde üzülmüşsün, gururun kırılmış ama bundan sonraki işlerde daha temkinli ve ol.Ve haksızlığada tahammül etme.

Sen her ne olursa olsun yetkili gelmeden göndermemeliydin.
Çalışma hayatına yeni başladığın için bilmiyordun büyük ihtimalle.
Onun seni orada isteyip istememesi önemli değil en fazla tayinini verir sıkma canını fazla.

Canım iş hayatında oluyo öyle.
Size herkesin içinde o şekilde bağırması yanlış tabikide.
Çok güzel mesleğiniz var.
Bence üzülmeyin.
Bende yaşadım senin yaşadığın olaya benzer birşey.İnsan gerçektende kendini kötü hissediyo.:teselli:

kesinlikle susma bence sen haklısın ezdirme kendini kim yollamışsa onu direk söleseydin ya oradaa

yok öle bişi yapamaz o biraz zor... yalnız yazımda ben gönderdim demedim. başka bir görevli arkadaş gönderdi dedim. olay tamamen benim dışımda yani. onun göndermesine de engel olamazdım çünkü o, makam sahibi kadar yetkili...lmaz:

normalde böle şeyler sık oluo bizim meslekte sonuçta insanlarla uğraşıosun... hem haketmediğim için hem de insanların önünde olduğu için canım çok sıkıldı. yoksa fazla takmamaya çalışırım...

memursan hiç tınlama bile, hakedene de cevabını yapıştır... kim ne yapabilir ki memura ?

zamanı geri getiremeyeceğine göre olayı fazla aklına getirmemeye çalış

ne denir kibilmiyorumkismile

tabi ki elimden başka bir şey gelemez takmamaya çalışacağım ama nereye kadar... bu bir deil iki deil... neyse yorum yapan tüm arkadaşlara teşkür ederim. kaydirigubbakcemile5

canım stajeri sen göndermemişsin sonuçta
artı göndersen bile kim olursa olsun sana o şekilde bağıramaz
ancak uyarıda bulunabilir
insanların yanında seni rencide edemez
böyle insanlara güler yüz göstermeyeceksin hiç
iş hayatında sert görünmeye çalış
yoksa ezmeye çalışıyorlar

ya sana bağırması da ne demek oluyor, Kim olursa olsun ona bu hakkı vermez.. bence bu konuda sende taviz vermemelisin, yaptığın eksik yada hatalı dahi olsa bunu söylemenin bir adabı vardır.. bazı insanlara kaldıramayacağı yetkiler verilince böyle oluyor işte..

evet o konuylada alakası var da sen beni anlamıyorsun galiba. stajeri ben göndermedim. stajer benim sorumluluğum altında değil diğer görevli sen git dedikten sonra benim bişi söleme hakkım yok. zaten stajerin kendisi istememiş beni gönder demiş ben ne yapabilirim ki... bana bu hareketi yapanlarda hatalarını anladılar zaten. ama benim içime işledi bi kere bilmiyorumkismile

ne memurusun görev alanın nedir söylemende sakınca varmı ?
ben ilk memur olduğumda yıllarca bir bakanlıkta genel müdür yardımcısının özel kalemliğini yaptım ...sürekli vekiller gider gelirdi ..bürokrsinin yoğun olduğu bir yerde anlayacağın ...bana da bazı daire başkanları hakszlık yapmaya kalkıştı kendilerini bir nane sandılar ama bu insanalra karşı hep dik durdum ve hadlerini bildirdim ..öyleki haklı olduğum ve hakkımı sonuna kadar savunma özelliğimden dolayı herkes beni bakanlıkta çok severdi ...bu daire başkanları genel müdür yardımcısından kaç kere azar işittiler bana karşı tavırlarından dolayı ..sana diyeceğim bazen susmak gerekebilir ama haklıysan asla susma hakkını savun ...sen ne kadar susarsan o kadar çok seni ezmeye çalışırlar ve bu işin içinden çıkamazsın ....ayrıca sen memursun sana özel sektördeki gibi işine son veriyorum diyemezlerki ..bir sürü yasal hakkın var o yüzden çekineceğin bir durum olmamalı ..hakkını sonuna kadar savunmalısın ..sonuçta bu işi sana veren kişi o amirler değilki ..sen alnının hakkıyla kendi emeğinle kazanmış girmişsin oraya ...sanki sana bu işi vereen o amirler de seni ezmeye kalkıyorlar ..hey ALLAHIM YARABBıM yaaa ..sinir olurum böyle tiplere ...benim de başıma bir iki kere böyle olaylar geldi ama anında çıktım genel müdüre şikayet ettim ...ve hep başkaları azarlandı gereken yapıldı bu konuda ..hiç çekinmem valla ...isterse bakan gelsin ...hakkımla girdiğim bir meslekte benim gibi maaşını devletten alan hangi insan beni ezmye kalkabilirki ...sen de hakkını sonuna kadar savun ...kimse kimsenin uşağı değil ..herkes maaşını devletten alıyor ....

adabıyla söyleseler yazık olur.niye kendilerini bi halt sanarlar anlamıyorumm.

olan olmuş canım.üzme artık kendini.bundan sonrada sessiz kalma böyle bi olay yaşarsan

çok haklısın ilk defa böle bişi başıma geldiği için boşluğuma geldi sesimi çıkaramadım. ama Allah büyük bir daha karşıma çıkıcak onlar. o zaman sen kimi istemezlik yapıosun bağırıosun diyerek karşılık vermesini iyi bileceğim bu sefer ki kulağıma küpe olsun. buarada yorumun için teşekkür ederim...

bence fazla takmamaya çalış canım kendini bir halt zanneden okadar insan varki.insanı aşalayıp bağırmak onlar için çok kolay kendileriyle övünürler birde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…