- 3 Şubat 2018
- 6.639
- 25.390
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Haklısınız en iyisi birimle ilgili işim düşmedikçe görmezden gelmek. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederimİşleriniz aksamadan yetisiyor ise ve yoneticiniz sizi is konusunda o ne oldu bu neoldu diye darlamiyorsa sizde sorun yoktur. Birakin görmeyin.
Hiç laf yarıştırmayın diyorsunuz yani, çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Haklısınız ne dersem diyeyim nasılsa değişmeyecekler, kendi yoluma bakayım ben.Görmezden gelip iş harici muhabbete girmeyin
Sizin kilit noktaniz yoneticiniz o sizinle sorunsuz ilerliyorsa gerisine bakmayin.Haklısınız en iyisi birimle ilgili işim düşmedikçe görmezden gelmek. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim
.Siz de hobisi olmayan insanlari anlamadiginizi ve is saatleri disinda is konusan insanlarla sohbet etmekten cok sikildiginizi falan soyleyin. yakanizdan dussunler.Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.
Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.
Haklısınız şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım sadece bu fazla hırs ortamından dolayı gergin hissetmeye başladım son zamanlarda. Onların bu hareketleri sanki beni tembelmişim gibi gösterir vaziyette, oysa gerçekten üzerime düşeni yapıyorum ama ben de insanım 7/24 iş konuşursam hayattan bezerimSizin kilit noktaniz yoneticiniz o sizinle sorunsuz ilerliyorsa gerisine bakmayin.
Haklısınız bir daha konusunu açarlarsa böyle bir şey söyleyebilirim. Umarım bunu yöneticilere laf taşıyacak şekilde kullanmazlar….Siz de hobisi olmayan insanlari anlamadiginizi ve is saatleri disinda is konusan insanlarla sohbet etmekten cok sikildiginizi falan soyleyin. yakanizdan dussunler.
Aslında işimde iyiyimdir, iletişimim de iyidir, sadece bu birkaç şahıs gibi aşırı aşırı iş konuşup bunu kimsenin gözüne sokmaya çalışmıyorum bilmiyorum ilkokulda hocam ödev vardı diyip ön sırada oturan çocuklar gibi olmak istemiyorumHic kafaya takmayin. Kurumsaldayken sacma seylere maruz kalip, kendimi cok uzerdim. Simdi niye bu kadar dert etmisim diyorum. Ilerisi icin terfi vs gibi durumlar icin iddianizi ortaya koyun bir sekilde. Her sirkette olmasa da Turk mentalitesinin hakim oldugu sirketlerde o tarz kisiler on plana cikabiliyor. Terfi olmak istedigini soylemek gerekmis meselacok sacma. Ben hakedene verilecegini, pazarlik konusu olmayacagini varsayarim.
Bu arada eskiden kurumsaldaydım demişsiniz, şimdi ne işle meşgulsünüz acaba, ve şu an mutlu musunuzHic kafaya takmayin. Kurumsaldayken sacma seylere maruz kalip, kendimi cok uzerdim. Simdi niye bu kadar dert etmisim diyorum. Ilerisi icin terfi vs gibi durumlar icin iddianizi ortaya koyun bir sekilde. Her sirkette olmasa da Turk mentalitesinin hakim oldugu sirketlerde o tarz kisiler on plana cikabiliyor. Terfi olmak istedigini soylemek gerekmis meselacok sacma. Ben hakedene verilecegini, pazarlik konusu olmayacagini varsayarim.
Gözünüz yükseklerde olmasın ama nacizane yükselmeyi de kovalayın. Sizi çok iyi anlıyorum. Mesela ben de işimi zamanında hızlı yaparım, gerekirse de geç saatlere kadar çalışırım ama bilgisayarımı alıp evde devam etmeyi tercih ederim. eski ekip arkadaşlarım illa ofiste kalırdı, ben de sanki işten kaçıyormuşum gibi olurdu gözlerinde. nesil farkı da oluyor bu konuda. siz yöneticinizle iletişimizi iyi tutun önemli nokta o.Aslında işimde iyiyimdir, iletişimim de iyidir, sadece bu birkaç şahıs gibi aşırı aşırı iş konuşup bunu kimsenin gözüne sokmaya çalışmıyorum bilmiyorum ilkokulda hocam ödev vardı diyip ön sırada oturan çocuklar gibi olmak istemiyorumTerfi ileride elbet isterim ama gözüm öyle çok çok yükseklerde de değil. Sosyallik, muhabbet, azıcık boş zaman olmayacaksa neden çalışıyorum ki mantığındayım biraz. Demek ki herkes aynı düşünmüyormuş bu birimde bunu çok net anladım…
Benim durumlar biraz karışık :) bir bıkkınlık vardı kurumsala dair, bebeğim olunca bıraktım. kar/Zarar hesabı yaptığımda özellikle bebekle götürüsü daha çok olacaktı benden. şimdi aile işimiz için çalışmaya çalışıyorum bebekten fırsat buldukça. bebek bakıp, yandan yandan da çalıştığım için biraz sosyallik sıkıntım oluyor. evden çalışıyorum çünkü. ama bence benim durum bebek sebebiyle farklı sizin için örnek sayılmaz gibi.Bu arada eskiden kurumsaldaydım demişsiniz, şimdi ne işle meşgulsünüz acaba, ve şu an mutlu musunuz
Olur mu canim, yogun olabilir her is. Finans, muhasebe, avukatlik, danismanlik.. illa muhendis olmak sart degil. Imza: bir muhendisBu kurumsallarda laptop başında sabahtan akşama ne döndürüyorsunuz merak ediyorummühendislik, yazılım vs. değilse öyle deli dehşet efor sarf edecek, öğlen aralarından kısacak kadar bir durum olduğunu sanmıyorum. İşe girişleri yeni sayılırsa göze girmeye çalışıyorlardır. Biraz zaman geçsin sıkılır onlarda. Baya eski çalışanlarsa yapacak bir şey yok. Sohbeti minimuma indirip çok çalışıyormuş gibi görünün.
İşinizde iyi zamanında bitiren aksatmadan bisiyseniz hiç takılmayın. Mola elbette hakkınız tabi ki kullanacaksınız kafanız dağılacak kısmen dinleneceksiniz ki daha verimli olasınız bosverin bol keseden çalışıp coşsun onlarMerhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.
Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.
Kullanirlar hem de o laf aynen şöyle gider merkur retrosu isleri sevmiyormusHaklısınız bir daha konusunu açarlarsa böyle bir şey söyleyebilirim. Umarım bunu yöneticilere laf taşıyacak şekilde kullanmazlar…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?