Merhaba hanımlar, umarım keyifler iyidir. Benim canımı sıkan bir olay var o da şu; bir süredir kurumsal bir yerde çalışıyorum ve birimimde yaş anlamında benimle akran olan birkaç şahıs inanılmaz göze girmeye çalışan ve sadece ama sadece “iş” odaklı hareketler sergiliyolar. Elbette burası bir iş yeri, iş konuşalım, işimizi yapalım ama bunun yöneticilerin gözüne girmeye çalışmak için yapılması ve öğle aralarında dahi iş konuşulup aşırı hırslı muhabbetlere girilmesi beni inanılmaz düşürüyor mod anlamında. İşten başka hiçbir şey konuşmayıp bir an evvel odalarına dönme, öğle arası bitmeden odalarına dönmeyenleri garipseme gibi huyları var kendilerinin örneğin.
Ben hem vaktinde işini yapıp iş bitirici davranan, hem de yasal mola haklarında vesaire insanlarla hoş beş etmeyi seven, iş çıkışında da evde iş yapmak yerine vaktini kendine ayırmayı seven biriyim. Ancak bu gayet insani hareketlerimi anormal görüp bana laf sokmaya çalıştıklarını fark ettim son birkaç haftadır. Ne yapmalıyım, sizce bu insanları işle alakalı durumlar harici görmezden gelip öğle aralarında vesaire muhabbeti kesmeli miyim yoksa onların laf çarptırmalarına karşı ben de mi bir şeyler söylemeliyim? Polemiğe girip kurumda geçimsiz olarak adlandırılmak da istemiyorum açıkçası, niyetim bu değil. Siz tecrübeli hanımlarsınız, lütfen yol gösterin bana. Teşekkür ederim şimdiden.