• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde iş arkadaşlarımdan hoşlanmıyorum ne yapmalıyım.

zehra666

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2025
17
12
1
34
Uzun yıllar çalıştıktan sonra 1 sene çalışma hayatına ara vermiştim. 3 aydır yeni bir işe girdim ve iş yerinde çalışaların çoğu kadın. Egolular, çok bilmişler ve kibirliler aynı zamanda. Bir kişi ile dostluk kurmuştum onuda işten çıkardı patron. Normalde dışarıda çok sosyalim yurt dışına bile çıktım bireysel, turla vs, yeni ortamlara gruplara girmek konusundada sıkıntı yaşamıyorum hiç. Fakat ilk defa başıma geliyor çalıştığım yerde kimse ile frekansım tutmadı, hepsinin kendi içinde grupları var ve dediğim gibi kendini beğenmiş tipler. Bende de özgüven eksikliği olduğu için en ufak sözde cümlede alınıyorum, gözlerim doluyor ama gizliyorum elimden geldiği kadar. Çok uğraştım insanlara kendimi beğendirmek için saçma sapan alışverişler yaptım sanki mükemmel görünürsem aralarında bir yerim olur diye düşündüm ve şuan fark ettim ki bu çok aptalca bir fikir. Aslında yalnız olmakta problem değil benim sıkıntım bu tarz insanlarla mücadele etmek nasıl başarırım bunu bilmiyorum.

Hem çok sosyalım yurtdışına çıktım diyorsunuz (ne alakaysa) hem de özgüven eksikliğim var diyorsunuz. Tutarsız geldi. O zaman hayatınızda henüz yeri olmayan gelip geçici insanlara takılmak yerine özgüven probleminizi çözmeye çalışın. Kimseye kendinizi beğendirmeye çalışmayın, ortamda yalnız kalmak her zaman kötü değildir. Kadinlara egolu, kibirli deyip içlerine girmek için bu kadar yanıp tutuşmayı da anlamadım.

Aslında gireyim diye inanın çaba harcamıyorum benim ana problemim sanırım onay görmek, değer görmek, fark edilmek.
Hiç gerek yok. Birilerinin onayı memnuniyeti seni yüceltmez, aksine kullanılabilir olursun bu tavrınla, hiç gerek yok, dik dur işini yap, uğraşma kimseyle, kendine has bı durusun olsun

Hem çok sosyalım yurtdışına çıktım diyorsunuz (ne alakaysa) hem de özgüven eksikliğim var diyorsunuz. Tutarsız geldi. O zaman hayatınızda henüz yeri olmayan gelip geçici insanlara takılmak yerine özgüven probleminizi çözmeye çalışın. Kimseye kendinizi beğendirmeye çalışmayın, ortamda yalnız kalmak her zaman kötü değildir. Kadinlara egolu, kibirli deyip içlerine girmek için bu kadar yanıp tutuşmayı da anlamadım.
Özgüven tek bir alanda değil ki kendimi o ortamda öyle hissediyorum dışarıda değilim bir nevi seçici oluyorum ortamına göre.

Hiç gerek yok. Birilerinin onayı memnuniyeti seni yüceltmez, aksine kullanılabilir olursun bu tavrınla, hiç gerek yok, dik dur işini yap, uğraşma kimseyle, kendine has bı durusun olsun
haklısınız en mantıklı yorumda sizin zaten, yargılayı değil en azından.

Uzun yıllar çalıştıktan sonra 1 sene çalışma hayatına ara vermiştim. 3 aydır yeni bir işe girdim ve iş yerinde çalışaların çoğu kadın. Egolular, çok bilmişler ve kibirliler aynı zamanda. Bir kişi ile dostluk kurmuştum onuda işten çıkardı patron. Normalde dışarıda çok sosyalim yurt dışına bile çıktım bireysel, turla vs, yeni ortamlara gruplara girmek konusundada sıkıntı yaşamıyorum hiç. Fakat ilk defa başıma geliyor çalıştığım yerde kimse ile frekansım tutmadı, hepsinin kendi içinde grupları var ve dediğim gibi kendini beğenmiş tipler. Bende de özgüven eksikliği olduğu için en ufak sözde cümlede alınıyorum, gözlerim doluyor ama gizliyorum elimden geldiği kadar. Çok uğraştım insanlara kendimi beğendirmek için saçma sapan alışverişler yaptım sanki mükemmel görünürsem aralarında bir yerim olur diye düşündüm ve şuan fark ettim ki bu çok aptalca bir fikir. Aslında yalnız olmakta problem değil benim sıkıntım bu tarz insanlarla mücadele etmek nasıl başarırım bunu bilmiyorum.
Seni tanımıyorum, on yargılı olmak istemem. Lakin yaşadıklarımdan öğrendiğim bisey varsa o da anlaşamadığı kişileri 'kadin' diye belirten insanlara asla güvenmemek. Mesela kibir diye nitelendirdigin hareketi yapan kadın degil bi erkek olsaydı kibir değil özgüven olarak görürdün muhtemelen. Bana kızacaksan kızabilirsin. Çok sıkıldım ben bu 'kadınlarla çalışmak zor' safsatasindan.

Seni tanımıyorum, on yargılı olmak istemem. Lakin yaşadıklarımdan öğrendiğim bisey varsa o da anlaşamadığı kişileri 'kadin' diye belirten insanlara asla güvenmemek. Mesela kibir diye nitelendirdigin hareketi yapan kadın degil bi erkek olsaydı kibir değil özgüven olarak görürdün muhtemelen. Bana kızacaksan kızabilirsin. Çok sıkıldım ben bu 'kadınlarla çalışmak zor' safsatasindan.
yok ben her türlü görüşe saygılı bakıyorum yok inanın erkek olsa da aynı şeyi düşünürdüm sadece uzun yıllar kadınlarla çalıştığım için çok çektim.

Aynı durumu yaşadım tek fark onlara yaranmak için uğraşmadım
1 yil boyunca dediğin gibi kendi aralarında grup kurdular
Hic kafaya takma yerinde olsam zerre umrumda olmazdı.
Evet zor birsey dışlanmış gibi hissedebilirsin, ama emin ol uzak ve mesafeli olunca peşinde köpek oluyorlar ben öyleydim.
Asla yanlarına gitmedim kendi halimde takıldım
Hatta bazen telefonda konusma numarası yapıyordum.
Sonradan yanıma gelmeye başladılar meraklı melehatlar.
Ama ben onlara yaranmak için birsey yapmadım kuul takıl sessiz ol merak uyandır
Gelen gelir, gelmeyen gelmez
Hala da merakli 🐕 gibiler
Uzun süreli İzin alsam rapor alsam yöneticime soruyorlar
Hiç muhattap olmadigİm konuşmadığım melehatlar bana mesaj attı canım 1 aydir
Yoksun rapor falan mı aldın diye
Evet oZel nedenlerim vardı derim konu kapanır
Hatta aşırı meraklilar ki neden rapor aldın hasta misin bir sorun mu var 😅😅😅
Düşün asirii meraklılar çok çok

Kısacası sana tavsiyem dostum

Kuul takil
Zerre umursama

Aynı durumu yaşadım tek fark onlara yaranmak için uğraşmadım
1 yil boyunca dediğin gibi kendi aralarında grup kurdular
Hic kafaya takma yerinde olsam zerre umrumda olmazdı.
Evet zor birsey dışlanmış gibi hissedebilirsin, ama emin ol uzak ve mesafeli olunca peşinde köpek oluyorlar ben öyleydim.
Asla yanlarına gitmedim kendi halimde takıldım
Hatta bazen telefonda konusma numarası yapıyordum.
Sonradan yanıma gelmeye başladılar meraklı melehatlar.
Ama ben onlara yaranmak için birsey yapmadım kuul takıl sessiz ol merak uyandır
Gelen gelir, gelmeyen gelmez
Hala da merakli 🐕 gibiler
Uzun süreli İzin alsam rapor alsam yöneticime soruyorlar yoneticimi
Hiç muhattap olmadigİm konuşmadığım melehatlar bana mesaj attı canım 1 aydir
Yoksun rapor falan mı aldın diye
Evet oZel nedenlerim vardı derim konu kapanır
Hatta aşırı meraklilar ki neden rapor aldın hasta misin bir sorun mu var 😅😅😅
Düşün asirii meraklılar çok çok

Kısacası sana tavsiyem dostum

Kuul takil
Zerre umursama
Aslında yazdığım yazıdan aralarına girmek için yanıp tutuşuyorum, çaba harcıyorum gibi bir anlam çıkıyor dikkatli okuduğum zaman fark ettim, bende sizin dediğiniz şeyi yapıyorum kendi halimde takılıyorum yanlarına önemli bir şey olmazsa gitmiyorum hatta instagramdan ekledi beni 3-5 tanesi şimdiki aklım olsa onu dahi kabul etmezdim. Kendimde kızdığım tek şey giyim kuşam vs saçma sapan para harcadım sırf havalı gözükürüm ezik kalmayım diye şuan düşündüğüm zaman bir bu saçma, bende şöyle bir şey var bunlar gerçekten çok egolu birisi geldi işle ilgili bana işimi öğretmeye çalışıyor bilmiş tavırla benim o alanda 9 senelik onun 3 senelik tecrübesi var düşün ben böyle zamanlarda böyle insanlara gereken cevabı veremiyorum sessiz kalıyorum onu kafama takıyorum bir.

Sizin gibi insanlala ben de anlasamiyorum. Herkese yaranayim derken kişiliğiniz yokmuş gibi görünüyor.
Ayrıca işyerinden sosyal beklentilerin beni hep şaşırtıyor . İşyeri ya hani oturup çalışacaksınız. Özelde görüşmeye de gerek yok. Başka vardır herhalde arkadaslariniz

Sizin gibi insanlala ben de anlasamiyorum. Herkese yaranayim derken kişiliğiniz yokmuş gibi görünüyor.
Ayrıca işyerinden sosyal beklentilerin beni hep şaşırtıyor . İşyeri ya hani oturup çalışacaksınız. Özelde görüşmeye de gerek yok. Başka vardır herhalde arkadaslariniz
çok memnun oldum bende böyle herkesi yargılayan insanlarla zaten anlaşamam, benim geçtiğim yoldan geçmediniz benim giydiğim ayakkabıyı giyip o yüzden tek taraflı bakış açınız.

Çok uğraştım insanlara kendimi beğendirmek için saçma sapan alışverişler yaptım sanki mükemmel görünürsem aralarında bir yerim olur diye düşündüm ve şuan fark ettim ki bu çok aptalca bir fikir. Aslında yalnız olmakta problem değil benim sıkıntım bu tarz insanlarla mücadele etmek nasıl başarırım bunu bilmiyorum.
İnsanların olduğu her yerde maalesef gruplaşma oluyor. Ancak kimseye kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz ki bunun yanlış olduğunu kendiniz de kabul etmişsiniz. Sizin öncelliğiniz kendiniz olsun. Diğer insanların sizin hakkında ne düşündükleri vs. bunlara takılmayın. Yapmanız gereken şu an sadece işinize odaklanmak olacak. Sanırım fazla ince düşüncelisiniz ancak özgüvenli olduğunuz takdirde bunları fazla umursamayacaksınız. Kolaylıklar diliyorum umarım üstesinden gelirsiniz.

İnsanların olduğu her yerde maalesef gruplaşma oluyor. Ancak kimseye kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz ki bunun yanlış olduğunu kendiniz de kabul etmişsiniz. Sizin öncelliğiniz kendiniz olsun. Diğer insanların sizin hakkında ne düşündükleri vs. bunlara takılmayın. Yapmanız gereken şu an sadece işinize odaklanmak olacak. Sanırım fazla ince düşüncelisiniz ancak özgüvenli olduğunuz takdirde bunları fazla umursamayacaksınız. Kolaylıklar diliyorum umarım üstesinden gelirsiniz.
zaten kendim fark ettim kısa zamanda özeleştiri konusunda hiç sıkıntım yok, fazla hassas bir insanım ve maalesef iş dünyası hassasiyeti kaldırmıyor.

zaten kendim fark ettim kısa zamanda özeleştiri konusunda hiç sıkıntım yok, fazla hassas bir insanım ve maalesef iş dünyası hassasiyeti kaldırmıyor.
Sizi çok anlıyorum zira ben de bir zamanlar fazlasıyla ince düşünceliydim. Ancak bunun kendime zarar verdiğini gördüm. Yurtdışı seyahatleriniz de olmuş bu çok güzel bir artı. Kendinize değer verin ve frekansınızın tutmadığı insanlar ile fazla muhattap olmamaya çalışın.

çok memnun oldum bende böyle herkesi yargılayan insanlarla zaten anlaşamam, benim geçtiğim yoldan geçmediniz benim giydiğim ayakkabıyı giyip o yüzden tek taraflı bakış açınız.
Siz de kendi ayakkabinizi giymemissinizki, yaranmak için size olmayan ayakkabılar girmişsiniz. Samimi soruyorum kendinize oluşturduğunuz yapay kişilik ile kim neden bağ kurşun. Ayrıca kibirli deyip begenmediginizninsanlara yaranmaya çalışırken siz de bu durumda ikiyüzlü olmuyor musunuz? Duymak istediklerinizi yazmak zorunda değilim. Acı da olsa bunları dikkate almanızı tavsiye ederim. Her insan özeldir mükemmeldir ama önce özgün olup kendinizi tanıyıp seçmeliyiz. Kendinize insanların beğenisine göre yeni bir karakter oluşturmamalıyız

Gruplaşmaların olması normal aslında.
Sizi hemen içlerine almamaları da normal tanımıyorlar sonuçta her grubun farklı dinamikleri var siz gruba uyacak mısınız belli değil vs veya siz onları sevmeyeceksiniz belki.
3 ay kısa bir süre bence.
Ben 1 yıldan sonra insanlarla ilişkilerimi geliştirebilmiştim iş yerinde düşünün herkes çok kapalıydı kendi içinde.
O 1 yılda da kimseyi takmadım herkesle saygımı korudum selamımı eksik etmedim kimseye kötü de davranmadım güler yüzümü de eksik etmedim.
Arkadaş ihtiyacımı da dışardan karşılamaya çalıştım sizde öyle yapın derim .

Siz de kendi ayakkabinizi giymemissinizki, yaranmak için size olmayan ayakkabılar girmişsiniz. Samimi soruyorum kendinize oluşturduğunuz yapay kişilik ile kim neden bağ kurşun. Ayrıca kibirli deyip begenmediginizninsanlara yaranmaya çalışırken siz de bu durumda ikiyüzlü olmuyor musunuz? Duymak istediklerinizi yazmak zorunda değilim. Acı da olsa bunları dikkate almanızı tavsiye ederim. Her insan özeldir mükemmeldir ama önce özgün olup kendinizi tanıyıp seçmeliyiz. Kendinize insanların beğenisine göre yeni bir karakter oluşturmamalıyız
aynen aynen neyse uğraşmak istemiyorum lütfen egonuzuda alın konuma yorum yapmayın, yorumlar arasında tek saldırgan tavırda olan sizsiniz.

Back
X