iş yerinde sakinlik

Kurdan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
49
79
3
34
1 yılı geçti bir firmada çalışıyorum idari işlerini yapıyorum, ödemeleri kontrol edip ödeme istiyorum. Bir firma var x firması olsun önceki yıllarda da çalışılmış o firmayla. Ödemesi o yıllarda da sorunluymus. Temmuz ayında bı işlem yapıldı firmaya 4 bin küsur ödeme yapması gerekiyor. Haftada bir cuma günleri ödeme için arıyorum firmayı. Çok sık olmaması adına bazen 2 haftada bı ariyorum. Ama son bir aydır her hafta aradım. Çünkü patron ödeme soruyor. Geçen hafta aradım x hanım burda değil gelince söyleyeceğim aradığınızı, öğleden sonra arar mısınız dendiği için nerdeyse günde 3 kere arıyorum. her seferinde aynı laf. bugün sabahtan aradım gerçekten düzgünce, kibar bir şekilde konuştum. yine şu an x hanım gelmedi gelince ben diyeceğim vs dedi. tamamdır, iyi çalışmalar diyip kapattım. herhangi bir şekilde sinirli konuşmadım.

saat 4 buçuk gibi yine aradım. yine bana x hanım yok şu an da dedi. ben de anlıyorum ama temmuzdan beri bekleyen bir ödeme ve yıl bitiyor vs dedim bunu derken sesim düşüktü. karşımdaki kadın da bana çok ters konuşuyorsunuz dedi. gerçekten sesi kibardı, kendimi toplayıp gerçekten yanlış anladınız, kusra bakmayın vs dedim. kadın uzun süredir çalışıyoruz sonuçta dedi. kusra bakmayın gerçekten diyip toplamaya çalıştım ama bence içine ettim. şimdi kendime kızıyorum keşke az daha düzgün konuşsaydım diye ama gerçekten azarlar gibi konuşmadım. günde 3 kere arayıp sürekli ötelemelerinden sıkıldığım için sesim çok fazla düştü.

kızlar iş yerinde kibarlığınızı, sakinliğinizi nasıl koruyorsunuz. çok dikkat edeceğim bundan sonra.

temmuzdan beri ödeme alamayıp yetkili biriyle de bilerek görüştürülmüyosanız tepkiniz az bile. pişman olunacak bişey yok. karşı taraf işini yapsaydı o lafı işitmezdi. emir kulu olabilir ama siz de emir kulusunuz. bu işler böyledir. ben de hep bu tip telefon görüşmeleri yapıyorum alacaklılarla. neler diyolar neler siz yine iyisiniz. bence dert etcek bişey yok. böyle böyle yürüyo bu işler. kaldı ki dediğim gibi tavrınızda bi aşırılık yok.

Kişilik olarak teflon tava gibi olmak gerekiyor herhalde. Sonuçta 10.0000 kere size dönüş yapabilirler. Alacaklı biraz öyle olur herhalde.

Ödeme konusunda aradığında telefona çıkıp açıklama yapma zahmetinde bulunmayana zaten kibar olma. Seviyeli ama talepkar olmalısın. Telefonu açıp 2 hafta müsade edin şu tarihte ödeyeceğiz dese çoğu firma sürekli müşterisiyle takışmaz. Bunlar işin gereklilikleri.

temmuzdan beri ödeme alamayıp yetkili biriyle de bilerek görüştürülmüyosanız tepkiniz az bile. pişman olunacak bişey yok. karşı taraf işini yapsaydı o lafı işitmezdi. emir kulu olabilir ama siz de emir kulusunuz. bu işler böyledir. ben de hep bu tip telefon görüşmeleri yapıyorum alacaklılarla. neler diyolar neler siz yine iyisiniz. bence dert etcek bişey yok. böyle böyle yürüyo bu işler. kaldı ki dediğim gibi tavrınızda bi aşırılık yok.

Yetkilime bugün olanı demedim ama ödeme alamadığımı söyledim. Haftaya tekrar hatirlatacagim. Canım sıkıldı çünkü kadın gerçekten düzgün konuşuyordu ama sabrım da taştı sonuçta kaç kere aradım ve hep aynı laf. Kötü hissettim kendimi. Çok gereksiz biliyorum :)

Kişilik olarak teflon tava gibi olmak gerekiyor herhalde. Sonuçta 10.0000 kere size dönüş yapabilirler. Alacaklı biraz öyle olur herhalde.

Yani di mi temmuzdan beri kaç kere yapılır ödeme. Firma acil diye diye isleri yaptırıyor ödeme yok ama hiç

Ödeme konusunda aradığında telefona çıkıp açıklama yapma zahmetinde bulunmayana zaten kibar olma. Seviyeli ama talepkar olmalısın. Telefonu açıp 2 hafta müsade edin şu tarihte ödeyeceğiz dese çoğu firma sürekli müşterisiyle takışmaz. Bunlar işin gereklilikleri.

Evet gerçekten öyle. Bı tarih verse üstüne aramam. Ama yok yarım saat sonra yok yarın derken sistim

Güzel konuşacak çünkü
Alacaklı olan sensin
Belli ki yakın zamanda da ödeme yapmayacak.

Alttan almak, kibar olmak zorunda.

Seni böyle kibarca bastırıp utandırmış
Ki bi daha arama, huzur ver diye.

Uyanık.

Güzel konuşacak çünkü
Alacaklı olan sensin

Uyanık.

Ay aradikca kendimi yuzsuz gibi hissediyorum. Umarım bu daha ki arayisima yetkilisi ile görüşürüm. Artık gorusemezsem patrona diyeceğim.

Güzel konuşacak çünkü
Alacaklı olan sensin

Uyanık.

Sizce tavrım nasıl olmalı

Bence siz yeterince sakinsiniz ben bu durumda kendi tavrimi dusunemiyorun

Yetkilime bugün olanı demedim ama ödeme alamadığımı söyledim. Haftaya tekrar hatirlatacagim. Canım sıkıldı çünkü kadın gerçekten düzgün konuşuyordu ama sabrım da taştı sonuçta kaç kere aradım ve hep aynı laf. Kötü hissettim kendimi. Çok gereksiz biliyorum :)

ilk iş tecrüben mi?

Evet. Diğer firmalarla bu tarz bı sorun yaşamadım hiç. Bu firma illallah ettirdi.

hehe. zamanla alışırsınız. ben artık alıştım. hele yılın bu zamanı çelik gibi sinir gerekiyor bizim meslekte. ne çirkef alacaklılar gördüm ben ki yardımcı olmaya çalışsam da kabalaşırlardı. sizde bişey yok.

Sizce tavrım nasıl olmalı

Sizin yetkililer ne diyor peki bu duruma?

Yani ben ev hanımıyım şimdi iş ortamlarına çalışan gibi hakim değilim.
Vereceğim tavsiye çok profesyonel olmaz :)

Yerinde olsam üstüme bildiririm
O takmıyorsa ben de arada arar yoklar
Fazla strese girmem.

Ama üzerimde baskı varsa
Karşı tarafın tavrını düşünmem
Parayı bi an önce almaya bakarım.

hehe. zamanla alışırsınız. ben artık alıştım. hele yılın bu zamanı çelik gibi sinir gerekiyor bizim meslekte. ne çirkef alacaklılar gördüm ben ki yardımcı olmaya çalışsam da kabalaşırlardı. sizde bişey yok.

Siz böyle dedikçe içim rahatladı ya gerçekten çünkü kadına yüklenmiş gibi hissetmiştim kendimi :) peki tavrim nasıl olmalı. Hoş ortada tavırlık bir durum yok ödemeyi vermezse patrona söylerim haftaya.

Sizin yetkililer ne diyor peki bu duruma?

Yani ben ev hanımıyım şimdi iş ortamlarına çalışan gibi hakim değilim.
Vereceğim tavsiye çok profesyonel olmaz :)

Yerinde olsam üstüme bildiririm
O takmıyorsa ben de arada arar yoklar
Fazla strese girmem.

Ama üzerimde baskı varsa
Karşı tarafın tavrını düşünmem
Parayı bi an önce almaya bakarım.

Açıkçası önceki yıllarda da çalışıldığı için ters bir şey demekten çekiniyorum. Dediğiniz gibi yapayım çok stres yaptım çünkü

Back
X