Is yerinde taciz

O size bu tür konusurken siz sustunuz mu.
Sonrasında da iş arkadaşlarınıza anlattınız.
Burda adam hatalı ama delil yok fakat siz de hatalısınız evli bir bayan olarak öncelikle cevabını verip kimseye duyurmadan gerekli yerlere durumunuzu bildirmeniz lazımdı.
Tabi ki il olarak da eşinize anlatmanız gerekli.

Bazen susmak gerekir tabiki tacize katlan demiyorum ama herseyin bi usulu vardir.Kanitsiz vs siz suclanacaksiniz.Adam yasli ve uzun yillardir orda calisiyorsa size yol gorunuyor

Adam konuştugunda agzının payını verip olayı orada sonlandırabilirdiniz, konuda bu hale gelmezdi..çok gereksiz davranmışsınız, üretim müdürünü kolay kolay işten çıkarmazlar muhtemelen siz işten çıkarılırsınız olay büyürse eger..

Susmadim ama otoban gibi bir yerdeydim cok buyuk tepki vermedim acikcasi korktum bir de her soylediginden sonra yanlis anlama asilmiyorum dedigi icin de bir sey diyemedim daha sonra kotu davrandigimda bir sey mi yaptim diye sordu konusmalarinin beni rahatsiz ettigini soyledim ona ragmen ozur bile dilemedi

Bazen susmak gerekir tabiki tacize katlan demiyorum ama herseyin bi usulu vardir.Kanitsiz vs siz suclanacaksiniz.Adam yasli ve uzun yillardir orda calisiyorsa size yol gorunuyor

Uzun yillardir calismiyor 2 sene falan uretim muduru dedigim usta teknik bir mudur ama onemli sinirden tutamadim kendimi olayin bu duruma gelecegini bilemedim

pardonda tacıze ugrayan konu sahıbı
nıye susuyor nıye ıstıfa edıyor
ben olsam bende herkese rezıl ederdım
ısten cıkarırlarsa da dava acardım ıs mahkemesı dıye ıs hukuku dıye bırsey var

susup ıstıfa edınce benden sonra gelene de aynı seyı yapacak adam nıye kaybeden konu sahıbı olsun

verılen akıllara öldum bıttım yalnız

is ortamlarini bilen bi bayansin
dostluk olmaz rekabet olur is ortamlarinda kiskancliklar hat safhada olur....
bunlari biliyo olman gerekirdi....
nasil boyle bi hata yapip anlattin ona buna..
goz gore gore kendi kuyunu kendin kazmissin resmen.....
bi kere zatem adamin arabasina binmen de yanlis bana gore...
her neyse hadi bindin adam sana yavsiyo bi tersleseydin en azindan seviyeli olun benimle biraz evliyim ben deseydin bi daha diyemezdiki izin vermemeliydin boyle biseye

Bir de oyle yapocaktin boyle yapicaktin demeye gerek yok hatalarimi biliyorum simdi ne yapmaliyim onu soruyorum isten ayrilmalimiyim

pardonda tacıze ugrayan konu sahıbı
nıye susuyor nıye ıstıfa edıyor
ben olsam bende herkese rezıl ederdım
ısten cıkarırlarsa da dava acardım ıs mahkemesı dıye ıs hukuku dıye bırsey var

susup ıstıfa edınce benden sonra gelene de aynı seyı yapacak adam nıye kaybeden konu sahıbı olsun

verılen akıllara öldum bıttım yalnız
Konu sahibinin hiç kanıtı yokki neyi ispat edecek..

1 evlisiniz neden yanınızda 3. biri yokken evli adamın arabasına bildiniz?
2 adam size asılınca sorun çıkarmalı kizmaliydiniz senin haddin değil demeliydiniz neden düştünüz?
3 ertesi gün bunu bu konuda yetkili birine anlatmak yerine arkadaşlarınızla dedikodu yaptınız?
Mağdur diyemiyorum size hakliyken haksız konuma dusmussunuz

Bir de oyle yapocaktin boyle yapicaktin demeye gerek yok hatalarimi biliyorum simdi ne yapmaliyim onu soruyorum isten ayrilmalimiyim
Ayrılma sen niye ayrılıyorsun adamı kovşunlar. Adamı değil seni kovarlarsa tazminatini alırsın sonra davanı açar üstüne daha çok tazminat alırsın. Ama bu süreçte bir avukata danışmak da faydalı olabilir.

2 adam size asılınca sorun çıkarmalı kizmaliydiniz senin haddin değil demeliydiniz neden düştünüz?
3 ertesi gün bunu bu konuda yetkili birine anlatmak yerine arkadaşlarınızla dedikodu yaptınız?
Evli iken evli birinin arabasına binmenin nasıl bir zararı olabilir acaba? Bu kadın evli veya bekar bu adam tarafından her türlü tacize uğrardi. Kadın fuardan dönüyordu diyor. Böyle evliyim ben oraya gelemem kocası kızar diyenler nasıl iş yaşamında tutunabilirler çok komik.

1 babam yasinda adam beklemezdim be o teklif edinve ayip olmasin diye bir sey diyemedim ben tek gidecegimizi bile bilmiyordum belki yanimizda bir calisan olur sandim ama arabaya gittigimde kimse yoktu

2 adam sapik ne yapacagini kestiremedigim be issiz bir yerde oldugum icin korktum zaten alenen de ben seni seviyorum senden hoslaniyorum demedi asilmiyorum soylesin asilmiyorum boylesin diye ilerledi ben susmakla yetindim konuyu kapatmaya calistim

3 adam nufuzlu biri oldugu icin bir de utandigim icin korktum

Konu sahibinin hiç kanıtı yokki neyi ispat edecek..
mevzu kanıt degıl kı ... zaten tacız gıbı seylerın kanıtı herzaman zordur buyuzden ısbilirler ona gore calısırlar.

sahsen ben bu hatayı yaptım
babamın mali musavırının yanında staj yaparken aynı zamanda adamın kızıyla ve ogluyla senelerce aynı okulda ve sınıfta okudum ... evımızde kıracımızdı...aılece gorustugumuz bırıydı. babam yasında adamın tacızıne ugradım.

bana bıkac kere bana cok guvendıgını sorumlulugumu arttırmak ıstedıgını soyledı
sonra ondan sonrakı en yetkılı kısı yaptı
sonra bana lokum gıbısın cok guzelsın erkek arkadasın var mı dedı !
sız ne yapmaya calısıyorsunuz ! dedıgımde... hayır senı evlendırmek ısterım bıldıgımız bırıyle tanıdıklara soylerım dedı !!!

ogun orayı terk ettım once panıkledım. korktum sesımı yukseltmeye
bırdaha ıse gıtmedım. maasımı vermek ıcın cok aradı acmadım dönmedım ... haber yolladı ıcerde parası var alsın dıye gıdıp almadım

sonra seneler gectı baskasına da aynısını yapmıs duydum. hatta ordakı kadın calısan suphelenmıs agzımı yokladı bak bende burda calısanım bılmem gereken bırsey var mı vebalı boynuna dedı soylemedım.

sonra ınanılmaz pısman oldum ve bu bana ders oldu

evlenmeden once muhasebe ofısım vardı ortagım bana aynı sekılde asıldı.
onu bı memlekete rezıl ettım. kımse bana kanıt sormadı boyle seylerde zaten kadına ınanılıyor... zaten o adam oyle bır pıslıkse sadece sana degıl baskalarına da yapmıs oluyor... kımse bana ıftıra atıyorsun demedı... rezıl oldu bana hıc bırsey olmadı tacız eden adama oldu olan. ve bın pısman oldum staj yaparken sessız kaldıgıma .

İyi de bu olayı niye gidip alalasız kişilere anlatıyosunuz?direkt gidip amirinizle konuşmanız gerekirdi böyle bi lafın ortada dolanması şirket açısından çok yıpratıcı olmuş siz de bu hareketiniz yüzünden haklıyken haksız olmuşsunuz

Hatanız yok hanımefendi. Neden arabaya bindin neden tepki vermedin birsürü şey yazılmış. İşyerimizden müdürümüz olan üstelik evli olan birinin arabasına binince taciz meşru mu oluyor!? Bu söylemlerin "mini eteke giymeseydi" vsden ne farkı var? İş arakadaşıdır bian güvenmiştir binmiştir. Onun dışında tepki de veremeyebilirsiniz. İnsan korkar, ben kaygıdan o an misal ismimi bile söylemezdim. Herkes cengaver olamaz.
Üstelik arabanın içinde, yolda. Sizin yapmanız gereken basit; eşinizle konuyu paylaşın ve bekleyin. Sizi atarlarsa tazminat alırsınız. Ayrıca bi avukatla görüşüp neler yapabileceğinizi öğrenin. Delil yok bu kötü ama illa yapılacak birseyler vardır o pislik adamlara

Ben 2 3 kisiye anlattim ama anlattigim kisilerden her yere yayilmis yani adamla aramizda bir husumette yoktu yani iftira atabilecek biri degilim hic beklemedigimi birinden oldu bu ama evet dusunmuyorda degilim
Bence herkese anlatmamalıydın zira bu konular dedikoduya çok açık ayrıca seni bile suçlu çıkartabilirler iftira vs.

Back
X