Bu olayin benzerini 1 yil önce yasadim.
2.5 yil bir otomotiv fabrikasinda calistim. 50 kisinin calistigi , surekli eleman sirkulasyonunun oldugu, Bursa nin daha dogrusu Turkiye nin en baba firmalarina ve onlarin yan sanayisine calisan bir yerdi.
Bir üretim sorumlusu vardi. Benden 5 yas buyuk. Yasindan 10 yas buyuk gosterirdi. Dogulu ve ilkokul mezunuydu. Ozellikle işe girerken soylemistim bosandigimi soylemeyin diye. Korktugum basima geldi.
Bir aksam mesaiye kalmak durumdaydim. Cok da gec degildi aslinda 9 sulariydi. Sanayide mumkun degil hele o saatte bir suru köpek var, belirli bir saatten sonra da çakallar geliyordu ( insan olani degil ). Metro ile calistigim yer arasinda 1 saat 25 dk mesafe var nasil gideyim vasitasis imkani yok
Bu adam 17 senelik elemandi orada. Ilkokulu bile bitirdigi supheli, surekli dedikodu yapan , ayakli gazete, hickimseyle gecinemeyen biriydi.
Bindim arabasina mecburdum. Asilmadi ama sözleriyle asagiladi. Bir gun arkamdan ne soyledigini kulagimla duydum. X usta , haci biz dul kadinlara da yeteriz bilirsin diye guldu. Temel reisteki kaba sakalin birebir aynisiydi ki benim icin ortada Temel Reis yoktu. Olsaydi keske ya.
Ben de 2 kisiyle konustum. Sonra patrona anlattim. Olay iftira attima getirildi. Erkek adam erken evlendi olur arada dediler. Bu surecte psilojik yardim alsam da olan bana oldu bir de sorunlu dediler.
Dediler de dediler. Bastim istifayi.
Maasim da iyiydi o zamanda 2000 aliyordum. Bana yetiyordu. Sonra dogru duzgun iş bulamadim. Asgari ucrete dustum. Yine de sikayet etmedim. Işsizim su an.
Ustelik ailem de bana karsi anlayisli davranmadi. O pislik adam , benden onceki kizlara da aynisini yapmis. Birinin nisanini attirmis hatta namusuna leke surdurmus.
Bakin muhafazakar yobaz ilkel canlilar cok tehlikelidir. Hayatinizi cehenneme cevirirler. Bu insanlar konusmaktan anlamazlar.
Turkiye de kurumsal firmalar disinda bir bayanin calisabilecegi ortamlar yok cunku iş ahlaki yok.
Hepsi de bu goster oglunu şeyini gorsunler , benim oglum erkek butun kizlar oglum senin sec begen al , oglu oldugu icin ovunen cahil anneler yuzunden. Erkektir yapar kafasi iste. Kendi kizlarina asinilsa vuuu...
Sizi zor gunler bekliyor. Daha sonra gireceginiz firmada arkanizdan kotu konusacaklar. Buna da şahit oldum. Iyi referans vermeyecekler.