Is yerinde taciz

Yazdiklarimi okuyun yeterli hanfendi.. elin adamindan oz yegene nasil gectik? Sanki tacizi aklamaya calisiyorum gibi yaziyorsun. Elin adami 1 sucluysa bunu yapabilen dayi amca herneyse 10 sucludur benim nazarimda..bu kadinda boyle olsun istemezdi tabii.. olacak olan varsa toplu tasimada bile olur, ama bizler bu ihtimali en aza indirgememiz gerek diye dusunuyorum kendimizi korumak adina.. yoksa memlekette sapiktacok tacizcide

Mağduru suçlayan ifadeleriniz var. İnsanları da haklı olarak rahatsız etmiş yorumunuz.

Gerçekten çok üzüldüm ... Bunlar yüzünden konu sahibi hakliyken haksız işte... Bunlar yüzünden çoğu kadın sessiz kalıyor belki... Ne yalan söyleyeyim bir kızım var ve ben çok endiseliyim.

Konu sahibi hakli ama izledigi yol sacma sapan.
Liseliler gibi arkadaslarina anlatiyor.
Cikacak mudurune durum bu bu diyecekti.
Isyeri simdi neden bindin arabasina binmeseydin diyenlerle calkalanir.
Konu sahibi bu cocuk tutumu yuzunden isinden olur.

Gerçekten çok üzüldüm ... Bunlar yüzünden konu sahibi hakliyken haksız işte... Bunlar yüzünden çoğu kadın sessiz kalıyor belki... Ne yalan söyleyeyim bir kızım var ve ben çok endiseliyim.
Öncelikli öğretilmesi gereken şey, burada çoğu yazılanın aksine ‘susmamayı öğretmek’ .. ben kendim öğrenmek zorunda kaldım, ama çevremdeki küçüklerime bunu öğretmeyi görev biliyorum şimdi.

Mağduru suçlayan ifadeleriniz var. İnsanları da haklı olarak rahatsız etmiş yorumunuz.
Hadi yaa :) elin adami gercegini genede degistirmiyor bu durum..valla okumanizda sknti mi var :) gayet acik bi dil kullandim aslinda..anlayanlarda olmustur diye dusunuyorum..umuyorum..

Ya Zihnim aklım almıyor gerçekten elin adamı dediğiniz aynı iş yerinde çalıştığı insan iş hayatı içinde aynı ortamlarda aynı araçta olması kadar doğal ne olabilir bende 10 senedir iş hayatı içindeyim iş hayatı içinde maalesef ki ne yazıkkı her kadının başına böyle taciz olayları gelebiliyor böyle bir saçmalık olabilirimi her an tacize uğramayalım diye sürekli suçlu gibi onun arabasına binmem bu işte çalışmammı diyelim nerede kaldı bizim bir birey olduğumuz o pis düşünceliler adam insan olacak taciz etmiycek normal olan bu bizim kaçmamız değil benim eşim iş veren şirkette bayan avukat asistan biri sürü bayan çalışıyor bazen iş için avukatla gitmesi gerekiyor asitanlada işe girerken nediyecekler di ben sizinle arabaya binenem mi diyecek ti pes gerçekten bize böyle bir konudada yine kadını haksız çıkarttık pes daha çok kadın ölür bu ülkede
Eee o erkekleri yetiştiren birileri var hala ve çoğu da burada yazıyor gördüğümüz üzere...

Konu sahibi hakli ama izledigi yol sacma sapan.
Liseliler gibi arkadaslarina anlatiyor.
Cikacak mudurune durum bu bu diyecekti.
Isyeri simdi neden bindin arabasina binmeseydin diyenlerle calkalanir.
Konu sahibi bu cocuk tutumu yuzunden isinden olur.
Hay agzina saglik :) sukur ayni dili konusan biri cikti

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
nasıl yani?
kendisine böyle davranılmasına izin mi versin? iş için? para için?
Hayır tabi ki ... Işyerinde herkese konudan bahsedip konunun dilden dile dolaşmasına fırsat yaratmaz gerekli kişilere şikayette bulunur olay biterdi ama gidipte herkese anlatırsa konu dillenmeye müsait

Bu olayin benzerini 1 yil önce yasadim.

2.5 yil bir otomotiv fabrikasinda calistim. 50 kisinin calistigi , surekli eleman sirkulasyonunun oldugu, Bursa nin daha dogrusu Turkiye nin en baba firmalarina ve onlarin yan sanayisine calisan bir yerdi.

Bir üretim sorumlusu vardi. Benden 5 yas buyuk. Yasindan 10 yas buyuk gosterirdi. Dogulu ve ilkokul mezunuydu. Ozellikle işe girerken soylemistim bosandigimi soylemeyin diye. Korktugum basima geldi.

Bir aksam mesaiye kalmak durumdaydim. Cok da gec degildi aslinda 9 sulariydi. Sanayide mumkun degil hele o saatte bir suru köpek var, belirli bir saatten sonra da çakallar geliyordu ( insan olani degil ). Metro ile calistigim yer arasinda 1 saat 25 dk mesafe var nasil gideyim vasitasis imkani yok

Bu adam 17 senelik elemandi orada. Ilkokulu bile bitirdigi supheli, surekli dedikodu yapan , ayakli gazete, hickimseyle gecinemeyen biriydi.

Bindim arabasina mecburdum. Asilmadi ama sözleriyle asagiladi. Bir gun arkamdan ne soyledigini kulagimla duydum. X usta , haci biz dul kadinlara da yeteriz bilirsin diye guldu. Temel reisteki kaba sakalin birebir aynisiydi ki benim icin ortada Temel Reis yoktu. Olsaydi keske ya.

Ben de 2 kisiyle konustum. Sonra patrona anlattim. Olay iftira attima getirildi. Erkek adam erken evlendi olur arada dediler. Bu surecte psilojik yardim alsam da olan bana oldu bir de sorunlu dediler.

Dediler de dediler. Bastim istifayi.
Maasim da iyiydi o zamanda 2000 aliyordum. Bana yetiyordu. Sonra dogru duzgun iş bulamadim. Asgari ucrete dustum. Yine de sikayet etmedim. Işsizim su an.

Ustelik ailem de bana karsi anlayisli davranmadi. O pislik adam , benden onceki kizlara da aynisini yapmis. Birinin nisanini attirmis hatta namusuna leke surdurmus.

Bakin muhafazakar yobaz ilkel canlilar cok tehlikelidir. Hayatinizi cehenneme cevirirler. Bu insanlar konusmaktan anlamazlar.

Turkiye de kurumsal firmalar disinda bir bayanin calisabilecegi ortamlar yok cunku iş ahlaki yok.

Hepsi de bu goster oglunu şeyini gorsunler , benim oglum erkek butun kizlar oglum senin sec begen al , oglu oldugu icin ovunen cahil anneler yuzunden. Erkektir yapar kafasi iste. Kendi kizlarina asinilsa vuuu...

Sizi zor gunler bekliyor. Daha sonra gireceginiz firmada arkanizdan kotu konusacaklar. Buna da şahit oldum. Iyi referans vermeyecekler.
Türkiye'de kadın olmanın zorlukları ne yazık ki iş hayatında daha bir belirgin

e yani o kadar laf sözden dedikodudan sonra ayrıl tabiki ...

Niye tacizci sapik ben miyim ?! Bunu yapan devam edecek ben mi ayrilicam ?! Nasil bir zihniyetiniz var ? Ayrilirsam kendimi korumak icin ayrilirim kendi gururum icin o kadar laf sozden sonra degil cunku benim utanacak bir seyim yok anladin mi !

Keske bunu dedikodu seklindw yaymak yerine direkt sadece en ust makama bildirip gereginin yapilmasini bekleseydiniz.

Keske bunu dedikodu seklindw yaymak yerine direkt sadece en ust makama bildirip gereginin yapilmasini bekleseydiniz.

Ben yaymak icin soylemedim sinirim bozuldu 2 3 kisiye soyledim paylastim yayilmasini baskalari yapti bilerek onlarin da sinirleri bozuldugu icin herkes ne oldugunu bilsin rahat edemesin diye

Niye tacizci sapik ben miyim ?! Bunu yapan devam edecek ben mi ayrilicam ?! Nasil bir zihniyetiniz var ? Ayrilirsam kendimi korumak icin ayrilirim kendi gururum icin o kadar laf sozden sonra degil cunku benim utanacak bir seyim yok anladin mi !
sana tacizci sapik diyen oldu mu hanfendi patlayacak birini ariyodun o da bana mi dustu ne bu celal ya !!!
e sen sana taciz eden adami her gun gorebilecekmisin ???
milletin lafina sozune kulak tikayabilecek misin ???
konu acmissin fikir sormussun boyle millete satasaksan acmasaydin o zmn burasi herkese acik platform farkindamisin !!!
kaldi ki sana kimse ben de dahil hak ettin utan vs.demedik sacmaliyosun resmen!!
once sen bunu bi anla...
burda kimse tacizi hakli gormuyo kendinize gelin !!!

sana tacizci sapik diyen oldu mu hanfendi patlayacak birini ariyodun o da bana mi dustu ne bu celal ya !!!
e sen sana taciz eden adami her gun gorebilecekmisin ???
milletin lafina sozune kulak tikayabilecek misin ???
bursa kimse tacizi hakli gormuyo kendinize gelin !!!

O kadar dedikodudan sonra ayril ne demek utanilacak seyi ben yapmisim gibi ???
Kimseye patladigim yok sacma sapan cumleler kurup sonra da baska bir yone ceviriyorsunuz lafi ! Gayet belli zihniyetiniz

Nerdeyse tacize uğradı diye konu sahibini döveceksiniz. Bence tek hatanız olayı başkalarına anlatmak olmuş. Hemen müdürünüze ve işyeri sahibine olayı anlatıp yasal yollara başvuracağım demeliydiniz. O zaman pişkin pişkin konuşulmazdı bu konu. Tacize uğramak sizin hatanız değil o sapığın manyaklığı. Aynı işterinde çalıştığı çalışma arkadaşına uygun zaman kollayıp sulanan sapık zihniyetli bir adam. Geç saatte de olsa onun arabasına yalnız binmeniz onun size asılması için sebep değil. Mecbur kalınca gece yarısı hiç tanımadığımız taksiye biniyoruz. Bu tacize uğramak in sebep mi? Sakın ezik durmayın. Baskın olun bu konuda. Hatta o sapığın işte atılması konusunda ısrarcı olun. Bugün size yarın başkasına yapar. İşyerinde bu olaya sessiz kalan tüm yetkililer ve iş arkadaşlarınızı kınıyorum. Bence siz ilk değilsinizdir . Bı sapığın mutlaka başka naneleri de vardır da kimse sesini çıkartmamıştır. Sakın işin peşini bırakmayın. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

O kadar dedikodudan sonra ayril ne demek utanilacak seyi ben yapmisim gibi ???
Kimseye patladigim yok sacma sapan cumleler kurup sonra da baska bir yone ceviriyorsunuz lafi ! Gayet belli zihniyetiniz
hadi ya belliymis zihniyetim sen nerden biliyosun benim zihniyetimi beynimini acip okudun ??? !!
tacizi hakli gorecek kadar genis degiliz cok sukur
dur o zmn is yerinde her gun birbirinizi gorun milletin lafina da kulak tika tikayabileceksen...
fikir sormussun soyledik acamasaydin o zmn konu !!!
sabah sabah çattık ya !!

benim de başıma geldi benzer bir şey. ben sadece en yakınıma anlattım iş yerinde. o da safım beni korumak için bayan müdüre söylemiş. müdür de kendi üstüne filan derken beni işten çıkardılar. adam devam etti. terfi bile almış... Bu konular da erkeğe bir şey olmuyor :kızgın:

Back
X