İş yerinde uğradığım durum

berabu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2023
33
8
1
24
Merhaba. Öncelikle çoğunuzun bildiği bir mobilya mağazasında iş yeri hemşiresi olarak çalışmaktayım. Revirin hemen yan kısmı marangozhane. Bugün marangozhaneden bir personel az bir yükseklikten düşmüş. Düşerken bacağında biraz sıyrık oluşmuş. Hemen bölgeyi temizleyip buz uygulaması yaptık. Fakat takdir edersiniz ki revirde görüntüleme sistemi yok. Kırık vs varsa bile kesin bir şey demem mümkün değil. Bu nedenle hastaneye sevk veriyoruz. Tabii gündüz saatlerinde iş yeri hekimi de var ve bu tarz durumlarda dr olmadığında fotoğraf çekip doktorun da onayını alıyoruz.

Neyse ben doktora fotoğrafrağını atarken bir anda ekip arkadaşları ve grup liderleri odaya doluştular. Bir tanesi bana doğru yürüyerek biz de hani bi bilgi alsak ya!!! diye bağrınmaya başladı. Ben de sakin kalmak adına derin bir nefes aldım. Bu esnada göz hareketim onu rahatsız etmiş. O şekilde yapamazsın vs yapamazsın vs diye bağırmaya devam etti. Diğer arkadaşı onu koridora yolladı fakat koridorda bağıra bağıra beni herkese kötüleyerek rezil etmeye çalıştı. Saatlerdir ağlıyorum. İtibarım zedelenmiş ve herkes bana artık bir tuhaf,kötü bakıyor gibi. Sizce işten ayrılmalı mıyım. Gerçekten yaptığı şey çok ağırıma gitti.

İlk işyeriniz mi ? Sağlık sektöründe böyle şeyler çok yaşanıyor . Kendine güven geldikçe eskisi kadar sinir bozucu olmuyor . Bunun için işten ayrılmanız çok saçma olur .
Evet ilk iş yerim. Atanana kadar deneyim ve biraz harçlık olur diye bu işe girmiştim. Bir anda odaya dalıp kalabalık oluşturmaları beni de strese soktu. O an tam fotoğrafı doktora atıyordum.

Bilgi almak istediğini söylese yine düzgün cevap verirdim. Fakat atarlı atarlı biz de bilgi alsak ya!! vs şeklinde lafları gerçekten sinirimi zorladı. Ve mağaza müdürü dahil birçok yetkili insanları revire toplayıp beni herkese şikayet etmesi gerçekten zoruma gitti. Buna rağmen tek kelime cevap dahi vermedim. Sadece derin bir nefes aldım ona bile bağırdı işte. Aslında bugüne kadar gayet severek gidiyordum işe ama bugünkü olaydan sonra personellerin bana bakışı değişti gibi ya da bana öyle geliyor. Ve bu bakışlar altında kendimi kötü hissediyorum. Bilmiyorum ne yapmalıyım gerçekten.

itibarınız böyle bir şeyden neden zedelensin?
Mağaza müdürü dahil olmak üzere birçok insanı toplayıp beni onlara şikayet etti. Ve bir anda tuhaf bakışlar altında kaldım. Ben orada 2 aydır falan çalışıyorum o ise yıllardır ve herkesi tanıyor. Resmen tek kaldım. Ağzımı açıp saygımı da bozmak istemedim. Ama hak etmediğim bir tavır ve canımı sıktı çalışanlara bu şekilde lanse edilmek.

Yeni olduğunuz çok belli. Ne yazık ki doğrudan insanla çalışmak aşırı zor ve yıpratıcı. Böyle bi olay yüzünden işinizi bırakmayın bence. Her yerde zorluklarla karşılaşacaksınız, sürekli istifa edemezsiniz. Atandığınızda da olacak benzer şeyler o zaman ne yapacaksınız? Baş etmeyi öğrenmeniz gerek…

Niye ağzınızı açmıyorsunuz ki, kendinizi savunmak saygısızlık yapmak değil. Asıl susarsak kendinize saygısızlık yapıyorsunuz

Anlamıyorum ki pamuklara sararak büyütüp bir anda iş ortamına mı atıyorlar sizi? Çalışanın biri bağırdı diye istifa mı edilir? Gider müdürüne bişeyine şikayet edersin olur biter.
Haklı olabilirsiniz biraz narin bir insan olabilirim fakat ben oraya destek olarak gidiyorum. Özel bir şirketten taşeron olarak düşünebilirsiniz. Ve kişinin kendisi zaten mevkisine güvendiği belli. Müdür vs çoğu kişiyle arkadaş. Bu durumda onu kime şikayet edebilirim ki. Beni yollatmaya çalışacağını düşünüyorum. Çünkü saatlerce susmadı herkese beni rezil etmeye çalıştı. Atanana kadar işe tabiiki ihtiyacım var ve bugüne kadar da mutluydum işimden. Ama bu olaydan sonra bilmiyorum ve ilk iş yerim. Daha bilgili tecrübeli insanlara danışmak istedim sadece. Şu an sinir ve üzüntüden mantıklı düşünemiyor olabilirim.

Öfleyip püfpeyip göz devirmeniz kısmı rahatsız edici, sağlıkçı olunca otomotik yükleniyor sanırım.
Hanfendi ben orada işimi yapmaya çalışıyorum. Öfledim demedim ayrıca. Derin bir nefes aldım. O tek nefesi almasam tek nefeste söyleyeceklerimi yutmuş oldum belki de. Ayrıca işini yapmaya çalışan insana atarlı atarlı laf atılırsa ne yapılmasını beklersiniz? Ufak bir sıyrık sırtıma adamı yükleyip götürmem bekleniyor sanki benden. Size atarlı laf atılınca siz neler yaparsınız öğrenmek isterim açıkcası

O zaman kendi üstünüze şikayet edeceksiniz. Çok rahatsız edilirseniz yerinizin değiştirilmesini talep edeceksiniz. Ama hemen istifa olmaz.

Atandıktan sonra bunun bin beteriyle karşılaşacaksınız muhtemelen. Sağlıkçıların hali ortada. O zaman da mı istifa edeceksiniz?

O kadar iyi geldi ki yazdıklarınız. Bazı kabullenmem gereken şeyleri fark etmemi sağladı sanki.. Çok teşekkür ederim.

Ağzımı açıp saygımı da bozmak istemedim.

Her şeye susmak bir saygi değil, agzinizi acabilirsiniz sayginiz bozulmaz kaldi ki karşinizda size bagiran biri varken neye kime bu derece saygilisiniz?
Adamla bagirişin demek değil en azindan normal bir tonda doktordan bilgi aldigimda size haber verecegim, disarda bekleyebilirsiniz sakinleşin biraz diyebilirsiniz.

Ha size akil veriyorum ama ben yapabiliyor muyum hayir. Ben de tam tersi susamiyorum, konuşunca da boyle sakin konuşamiyorum bu sacmaliklar karsisinda tahammulum sifir sifir sifiiir sonucta itibariyla çalışılmıyor.
Çalişmak istiyorsaniz ögrenmeniz bir sekilde gerekiyor malesef.

İlk iş tecribenizde bunu yaşamanıza üzüldüm ama istifa etme düşüncesini kaldırın aklınızdan. Bu tip insanlar, hayatın her tarafında var. Bakın, sadece iş değil, her alanından bahsediyorum. Her şeye alınırsanız, ayakta durmak zorlaşır. Bırakın böğürsün, çok da fifi deyip devam edin. Ya ağzının payını vereceksiniz ya da aman bana ne modunda olacaksınız, başka türlü olamıyor maalesef.

Sinirle yanlış bir şey söylememek adına sustum aslında. Aldığım derin bir nefesten bunları yapan diyeceğim şeyleri de abartabilir veya çarptırabilirdi. Dediğim gibi ilk iş tecrübem olduğu için sabretmeye çalışıyorum ama özel kurumda ve birebir insanlarla çalışmak gerçekten yorucuymuş.

Susup göz devirirseniz konusmak yerine derin ic cekerseniz bundan sonra daha cok sorunla karsilasirsiniz. Bu tepkiniz malesef gercekten cok cocukca ve karsinizdaki ofkeli insanin damarina basmak gibi oluyor. Bunu karsinizdaki hakli gibi algilamayin, revire dalip bagirip cagiran net haksizdir ama siz de biraz buyuyun artik. Susmak yerine boyle tepkiler vermek yerine net bir ses tonu ile isimi yapmaya calisiyorum, tedavi tamamlanmadi, tamamlaninca bilgi alirsiniz, simdi odayi bosaltir misiniz derseniz korkuyla karisik saygi otomatik yuklenir. Ayrica birisinin sizi rezil edebilmesi icin once rezil olacak bir sey yapmis olmaniz lazim ne yaptiniz Allasen bu ne ozguvensizlik? Ataninca da ayni seyleri yasayacaksiniz once kendinize guvenin yahu. Calisanlar klasik belali hasta yakini profili. Hastanede bunlardan girla var. Onlae var diye her doktor hemsire istifa etseydi Turkiyede hic doktor hemsire kalmazdi. Isinize gideceksiniz, keyifle gulumseyip karsilastiginiz herkesw kocaman bir gunaydin diyip odaniza gecip isinize bakacaksiniz. Ezilip buzulurseniz daha cok ustunuze gelirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…