• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerindeki bayanların erkekler yüzünden kıyafet sorunsalı?

zlmm

artık böyle
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
902
43
118
Ankara
Arkadaşlar eşim dolayısıyla küçük bir ilçeye geldim . Çok konu açtım alışamamakla ilgili . İş yerimin geneli erkek benden başka 2 bayan çalışan var . Çalışıtığım odada iki erkek var. Ne zaman kapıdan girsem böle bakıorlar rahatsız edici şekilde özellikle 60 yaşa yakın birisi var o daha rahatsız edici derecede bakıyor. Özellikle elbise giydiğimde daha çok oluyor. İnanın dizime yakın elbiseler giyiyiorum ve hep teni göstermeyecek şekilde çorap giyiyorum .Ne yapiyim bunlar var diye çuvallamı geleyim iş yerine.Zaten değiştirdim giyimimi çoğu zaman kotla geliyorum. Onlr bakınca ben rahatsız oluyorum. Eski iş yerimde çok rahattım hep kıyafetlerim elbise . Dert değil ama paylaşmak istedim.

bende küçük bir ilçedeyim. senin dediğin gibi pantalonlayım... yazın elbise giyerdim ama giyemem sanırım. eşimle el ele tutuşunca bile tuhaf bakıyorlar:1:. öğle yemek yemeğe dışarı çıktıkmı daha da tuhaf hissediyorum kendimi.

bende küçük bir ilçedeyim. senin dediğin gibi pantalonlayım... yazın elbise giyerdim ama giyemem sanırım. eşimle el ele tutuşunca bile tuhaf bakıyorlar:1:. öğle yemek yemeğe dışarı çıktıkmı daha da tuhaf hissediyorum kendimi.

Aynen arkadaşım Yerimden kalkamıyorum çok hareketliydim eski iş yerimde . Burda oturup duruyorum.

Dizime yakın elbise derken,demek ki kısa elbiseler giyiyorsun.
Küçük bir ilçede,muhtemelen tutucu bir çevrede ve erkek ağırlıklı bir işyerinde,ben olsam kısa elbise giymezdim.
İş kıyafetimizi işyerine göre ayarlayabiliriz,bu karakterimizden ödün vermek anlamına gelmez.
Bankalarla fabrikalarda çalışanların farklı giyinmesi gibi...
Bazen ortam sana uymuyorsa senin ortama uyman daha uygundur.

ben biraz rahatım o konuda sanırım :)
gerçi çalıştığım yerlerde de tuhaf karşılanmıyordu etek elbise filan
ama düşündüm de ben kendi kriterlerime uygun görüyorsam
açıkcası kim bakmış pek takılmazdım
çok mu rahatsız edici bakıyorlar
o zamanda terslerdim.

Arkadaşlar eşim dolayısıyla küçük bir ilçeye geldim . Çok konu açtım alışamamakla ilgili . İş yerimin geneli erkek benden başka 2 bayan çalışan var . Çalışıtığım odada iki erkek var. Ne zaman kapıdan girsem böle bakıorlar rahatsız edici şekilde özellikle 60 yaşa yakın birisi var o daha rahatsız edici derecede bakıyor. Özellikle elbise giydiğimde daha çok oluyor. İnanın dizime yakın elbiseler giyiyiorum ve hep teni göstermeyecek şekilde çorap giyiyorum .Ne yapiyim bunlar var diye çuvallamı geleyim iş yerine.Zaten değiştirdim giyimimi çoğu zaman kotla geliyorum. Onlr bakınca ben rahatsız oluyorum. Eski iş yerimde çok rahattım hep kıyafetlerim elbise . Dert değil ama paylaşmak istedim.
Sen yanlış bir şey yapmıyorsun. Sonuçta her yerde her zaman çıkabilir böyle insanlar. Bir de sen küçük bir yerde olduğundan kendini bu konuya şartlandırmış olabilirsin. Yani onların bakışını ön yargılı olduğun için yanlı düşünebilirsin. Sen tavrını koru, nasıl başlarsan öyle kabul ederler ve öyle devam eder. Kaç yaşında insanlar diyorsun, herkesin kızı var, eşi var, gelini var. Azcık empati yahu.

Dizime yakın elbise derken,demek ki kısa elbiseler giyiyorsun.
Küçük bir ilçede,muhtemelen tutucu bir çevrede ve erkek ağırlıklı bir işyerinde,ben olsam kısa elbise giymezdim.
İş kıyafetimizi işyerine göre ayarlayabiliriz,bu karakterimizden ödün vermek anlamına gelmez.
Bankalarla fabrikalarda çalışanların farklı giyinmesi gibi...
Bazen ortam sana uymuyorsa senin ortama uyman daha uygundur.

Teşekkür ederim, ama karakterimle ilgili bir cümle kurmadım. Çok uçlarda giyinen bir insan değilimdir zaten . Öyle olsa takmazdım sanırım.

ben biraz rahatım o konuda sanırım :)
gerçi çalıştığım yerlerde de tuhaf karşılanmıyordu etek elbise filan
ama düşündüm de ben kendi kriterlerime uygun görüyorsam
açıkcası kim bakmış pek takılmazdım
çok mu rahatsız edici bakıyorlar
o zamanda terslerdim.

GEldiğim iş yerinde bir sürü bayanla çalışıyordum dışarıdan gelen misafirler de çok bakımlı oluyorlardı hiç rahatsızlık hissetmezdim. Ki erkeklerle de çlışıyorduk. Zaten çok açık giyinmiyorum. ten çorap falan giymem. Evet arkadaşım dipdipe çalışıyoruz pantolana bile bakıyorlar özellikle o yaşı baya büyük olan. Nasıl bi cümle kurmalıyım ki incitmeden . teşekkür ederim :38:

Sen yanlış bir şey yapmıyorsun. Sonuçta her yerde her zaman çıkabilir böyle insanlar. Bir de sen küçük bir yerde olduğundan kendini bu konuya şartlandırmış olabilirsin. Yani onların bakışını ön yargılı olduğun için yanlı düşünebilirsin. Sen tavrını koru, nasıl başlarsan öyle kabul ederler ve öyle devam eder. Kaç yaşında insanlar diyorsun, herkesin kızı var, eşi var, gelini var. Azcık empati yahu.

Egenin bir ilçesi halkı çok bakımlı . Köy düpünlerini falan bi görseniz şaşırırsınız. Eşi ve çocukları kapalı kendisi abdestinden niyazında geçen gün diğer tarafta çalışanlardan birisi saçını sarıya boyatmış bu kadının saçı sarı değildi falan diyor şaşırıp kalıyorm koskoca adam ona neki? Evet biraz empati:38:

Gözlerini oyacaksın.Bazı görmemiş tipler var,onlar kadınları hemcinslerinden daha çok inceliyor.Sana ne saçını sarı mı yapmış siyah mı.Açık giyinmek,ten rengi çorap giymek size bakmalarını gerektirmez.Kendinizi şartlandırmayın.Evet çevreye uyum sağlamak önemli ama kendimizden taviz vermememiz lazım.Bakanlara 'Buyrun?' diyebilirsiniz savuşturmak için.

Son düzenleme:
Gözlerini oyacaksın.Bazı görmemiş tipler var,onlar kadınları hemcinslerinden daha çok inceliyor.Sana ne saçını sarı mı yapmış siyah mı.Açık giyinmek,ten rengi çorap giyinmek size bakmalarını gerektirmez.Kendinizi şartlandırmayın.Evet çevreye uyum sağlamak önemli ama kendimizden taviz vermememiz lazım.Bakanlara 'Buyrun?' diyebilirsiniz savuşturmak için.

Çok doğru söylüyorsunuz bizzat yaşadım saçıma gölge attırdım o gün eşimde gelmişti odama .biraz oturdu gitti. Eşim gittikten sonra saçların güzel olmuş eşin varken söyleyemedim dedi. Bu zihniyette insanlarla çalışıyorum iyi niyetli olsa eşimin yanında söyleyebilirdi. dışardan bir bayan girdiğinde istemsizce direk buna bakıyorum baktığımı bile görmüyor kadına bakmaktan .

Buyrun ? evet ne vardı:46:

Çok doğru söylüyorsunuz bizzat yaşadım saçıma gölge attırdım o gün eşimde gelmişti odama .biraz oturdu gitti. Eşim gittikten sonra saçların güzel olmuş eşin varken söyleyemedim dedi. Bu zihniyette insanlarla çalışıyorum iyi niyetli olsa eşimin yanında söyleyebilirdi. dışardan bir bayan girdiğinde istemsizce direk buna bakıyorum baktığımı bile görmüyor kadına bakmaktan .

Buyrun ? evet ne vardı:46:

Bozuk zihniyetli pislik işte.Ciddi ve sert bir ses tonuyla söyleyin.Aklı varsa anlar.

valla siz çuvallada gelseniz, burkaya da bürünseniz sapık, sapıktır. zihniyeti bozuktur. madem bu kadar aleni yapıyor. o yaşından başından utanmıyorsa siz de utanmayın. çok dik baktığında "... bey öyle bi bakıyorsunuz ki işi yanlış yaptım sanıyorum, ne vardı?" deyin. hani işten dem vurun öyle direkt bana bakıyorsun diye yüz göz olmayın adam yüzsüz çünkü belli. ya da saçın güzel olmuş filan deyince "eşimin yanında söyleseniz ne olurdu ki, anlayamadım" deyin.

ayyy manyaklara bak ya sinir oldum. ne kadar geriliyorsunuzdur şimdi tahmin edemiyorum.

valla siz çuvallada gelseniz, burkaya da bürünseniz sapık, sapıktır. zihniyeti bozuktur. madem bu kadar aleni yapıyor. o yaşından başından utanmıyorsa siz de utanmayın. çok dik baktığında "... bey öyle bi bakıyorsunuz ki işi yanlış yaptım sanıyorum, ne vardı?" deyin. hani işten dem vurun öyle direkt bana bakıyorsun diye yüz göz olmayın adam yüzsüz çünkü belli. ya da saçın güzel olmuş filan deyince "eşimin yanında söyleseniz ne olurdu ki, anlayamadım" deyin.

ayyy manyaklara bak ya sinir oldum. ne kadar geriliyorsunuzdur şimdi tahmin edemiyorum.

Bu çalışanların eşleri hep kapalı. Sözde mutasıp geçinen tipler. Başka kurumlardan buraya geçmişler .neymiş eski işlerinden ayrılamamaları için izmirden bayanlar gelmiş ikna için çıplak bacaklı buraya kadar etek giymişler beni vazgeçireceklerini sanıyorlar dedi . Sanıyorlarki kendileri için giyinmiş o bayanlar.Gözlerine dikkat etsinler yeter. Yoksa onların benim hakkımda ne düşündükleri zerre kadar umrumda değil. İnanın ilk zamanlar gitmicem diye ağlıyordum ve eşim rapor alıyordu biraz uzaklaşayım diye.

GEldiğim iş yerinde bir sürü bayanla çalışıyordum dışarıdan gelen misafirler de çok bakımlı oluyorlardı hiç rahatsızlık hissetmezdim. Ki erkeklerle de çlışıyorduk. Zaten çok açık giyinmiyorum. ten çorap falan giymem. Evet arkadaşım dipdipe çalışıyoruz pantolana bile bakıyorlar özellikle o yaşı baya büyük olan. Nasıl bi cümle kurmalıyım ki incitmeden . teşekkür ederim :38:

çorabımmı kaçmış.öyle dikkatli bakınca huzursuz oldum. dersin ;)

:kkk: teşekkür ederim güldürdünüz vallaha:38: Dİyemem heral o kadan :))

niye diyemiyorsun ki . sen kırmadan nasıl söylerim dediğin için böyle dedim.
çekinmesi gereken karşı taraf yaşına başına bakmadan o derece nasıl süzüyorki bir bayan olarak giyeceğin kıyafeti sorguluyorsun kendi kendine
yoksa bu gibi kartoloşlara vericek cevap çok asıl hakettiğini söyliyceksin ki birdahakine o pis kafasını kaldırıp bakmaya seninle yüzyüze gelmeye utansın .

..... BEY ETEK GİYFİM ETEK KADINLAR GİYER BUNU HER SEFERİNDE İKK DEFA GÖRMÜŞ GİBİ BAKIYOSUN AYIP ARTIK der
bildirirsin haddini

niye diyemiyorsun ki . sen kırmadan nasıl söylerim dediğin için böyle dedim.
çekinmesi gereken karşı taraf yaşına başına bakmadan o derece nasıl süzüyorki bir bayan olarak giyeceğin kıyafeti sorguluyorsun kendi kendine
yoksa bu gibi kartoloşlara vericek cevap çok asıl hakettiğini söyliyceksin ki birdahakine o pis kafasını kaldırıp bakmaya seninle yüzyüze gelmeye utansın .

..... BEY ETEK GİYFİM ETEK KADINLAR GİYER BUNU HER SEFERİNDE İKK DEFA GÖRMÜŞ GİBİ BAKIYOSUN AYIP ARTIK der
bildirirsin haddini

bugün yine kızgın kızgın bakıyorsun desturla geçiyorum yanından diyor :)) Valla senden cesaret aldım .

cok uzucu cok rahatsız oluyosn bılıyorm ben olsam bısımı var ne dıye sacını basını yolarım

ama gene bakar okuzler gene bakar

cok uzucu cok rahatsız oluyosn bılıyorm ben olsam bısımı var ne dıye sacını basını yolarım

ama gene bakar okuzler gene bakar

Ah benim neler yapmak geliyo da içimden olmuyor işte dün eve gittim nasıl küfürler üretiyorum bir görsen küfür nedir bilmeyen ben, alternatifim sınavı kazanıp bunların yanından defolup gitmek, benim enerjimi düşüyorlar .

Back
X