İş yerindeki cadılarla başım dertte

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Malum arkadaşlar her ay bir konu açıyorum bu köşeye yenisini eklemek istiyorum :) ben şimdi bir işe girdim altı ay oluyor patronla fln aram iyi seviyor bunu belli de ediyor ama bir grup kız var ki ev kadını gibiler bütün gün oturup milletin kuyusunu kazıyorlar bana da çok ayak oyunları yaptılar hep korudu patronum saolsun, şimdi özel günler çok önemli bizim iş yerinde bununla ilgili bir proje hazırladım bende panoları süsleyecektim bu cadı gruptan birisi erken davranmış benden en güzel panoyu kapmış ama kesinlikle patron benden yana değiştir sen koy diyor seninkini. Benim sıkıntım şu ki ben KPSS kursuna gidiyorum ve bunu iş yerinden sakladım özel sektör olduğu için bu kızda biliyor kursa gittiğimi şimdi ben bunun yaptığı şeyi panodan kaldırıp kendiminkini asarsam gidip kursa gittiğimi yetiştirir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım

Millete cadı diyorsun da asıl cadılığı kendin yapıyorsun benim elemanım olsan seni azarlardım, patronunda bir saçmalık var, dikkat et ona da!
Öncelikle iş yerinde geçinmek istiyorsan ben çok iyi bilirim ben daha iyi süslerim ben bilmem ne havalarından vazgeç, çok itici ve sevimsiz olursun, ayrıca patron yalakası olarak görünürsün, öylesin demiyorum seni tanımıyorum nasıl görüneceğinden bahsediorım
O patron olacak müsvette de senin Egonu şişiricem diye başkasının şahsiyetini eziyor tipik beceriksiz yönetici davranışı,
Neyse bir ablan ve yönetici olarak sana tavsiyem arkadaşının yaptığı şeyden dolayıarkadaşına bence çok güzel yapmışsın çok da yakışmış iyi ki düşünmüşsün diyip patronuna da ben bunu beğendim siz de uygun görürseniz kalsın minvelinde konuşman.

Neden böyle bir öneriniz oldu ben onu anlamadım. Şimdi bunlar pano süsleme işine girismisler. Bir iş yeri için saçma bir konu. Hadi diyelim bu bir proje. Siz bir proje fikri üzerinde çalışıyorsunuz. Onunla alakalı emeğiniz var. Ortaya bir doküman çıkarıyorsunuzm sonra sizin ne ile uğraştığınızi bilen biri gelip sizinle ortak çalışmak yerine kendi başka bir proje önerisi hazırlıyor. Ne yaparsınız

Hanımefendi ne projesi ne dökümanı Allah aşkına! Ben ortada bir emek veya çaba görmüyorum. Üretkenlik nerede, panoya yapıştırılan süsler mi? Ortada sadece çekişme, kıskançlık var, iş büyürse de seviyesizleşme, iftira, mobbing olacaktır.
Konu bu değil, ayrıca iş yeri sadece projelerin üretildiği, sürekli emek seferberliğinin olduğu bir ortam değildir, ortak çalışma, iletişim, grup çalışması diye birşey var, patron tarafından sürekli kayrılırsan diğer çalışanlar tarafından dışlanırsın, bende bu dışlanmanın önüne geçmesi için sürekli ben diyip durmamasını öneriyorum, bu kadar basit.
Haaa, ithalatı azaltıp ihracatı arttıracak yeni bir iş modeli bulur projelendirip bunun sunumunu yapmak ister o zaman da başka öneride bulunuruz

patron patron kim o müdür mu kurucu mu egitim yeri mi ticarethane mi onu anlamadim...Cadılar denen kim işiniz me tam çozemedim

Projelerin çıktılarının her zaman bahsettiğiniz kadar bir değer üretmesi gerekmez. Bir projede atolyeye panolar hazırlayıp koyabilirsin başka bir projede ceo için rapor hazırlarsın. Yönetici kimliğimle cevap veriyorum minvalinde konu sahibine pasif kalmayı önerdiğiniz için yazdım zaten.

Sarı manolya diye üye vardı
O da hep şikayet ederdi iş yerinden.

İşini seviyorsan katlanacaksın. Zaten çalışanların ilişkileri iyi oluyorsa, iş yapılmıyor, bıkkınlıklar anlatılıp dertleşiliyor, bu defa işten soğuyor insan. İşe gitme sebebi meslektaşlarla sohbet oluyor.

Herkes işine baksın, saygısını kaybetmesin, işine özen gösterip, heves uyandırsın yeter.

Dil kurslarında öğretmen olarak çalıştım, bir ara işin ucu kaçtı ki öğrenci dedikodusu yapar oldular, araya kaç dakika var çıksak sigara kahve yapsak diye WhatsApptan yazışanlar. Ohoo

Kuzum siz ne iş yapıyorsunuz da pano filan süslüyorsunuz?
Biz işyerinde wcye gitmeyi öğle tatiline ve çıkışa denk getirmeye çalışıyoruz da yoğunluktan.
Aldır bizi de yanına.

Bana biraz cadi olan sizmissiniz gibi geldi :) ne is yapiyorsunuz merak ettim, pano yarisi falan biraz komik koca insanlarin calistigi yerlerde. Bir de ev kadini gibi diyerek asagilamissiniz, siz burokrat falansiniz herhalde ev kadininin isleri pano hazirlamaktan daha yogun olabilir bence (ev hanimi degilim ama bu ev kadini gibiler lafina baya sinirlendim acikcasi. Kendiniz ilkokul cocuklari gibi panodan onunkileri kaldirip kendiminkini asayim diye planlar yaparken birilerini kucumsemek komik olmus.)

Ev kadini gibi derken??? Bu nasil bir usluptur? Ne olmus ev hanimlarina? Kiyaslama
Yapiyorsaniz baska birseyle yapin......

Ev kadini gibi derken??? Bu nasil bir usluptur? Ne olmus ev hanimlarina? Kiyaslama
Yapiyorsaniz baska birseyle yapin......
Yok olur mu o çok müthiş bir işe sahip başarılı bir iş kadını! Patron onu çok sevip pano süsletiyormuş baksanıza , ne büyük bi kariyer. Ah biz ev hanımları hep oturup kuyu kazarız zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…