İş Yerindeki Kişisel Soruları Nasıl Savuştururum

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.211
8.891
358
Mühendisim ve iş arkadaşlarım genelde erkek. Yeni bir işe başladım ve iş ortamı gereği çok muhabbet ediliyor. Sevgilin var mı?(yok) daha öncesinde oldu mu? Nerede oturuyorsun? Neden şurada oturmuyorsun, orası şöyle böyle vb. sorularından hoşlanmıyorum. Sevgilim yok diyince ilişkiye açığım der gibi oluyor, iş yerimden sevgili yapmak da istemiyorum. Yani siz nasıl bu soruları atlatıyorsunuz? Evet var deseydim de yaşı kaç, nereli ne mezunu vb. Soruları sorulurdu . Yalan söyleyemiyorum hiç.

Sevgiliniz yokken var deyip yalan söylemeyin zaten. Ama sorulardan rahatsız olduğunuzu belli edecek bir söz ya da bazen bir mimik yeterli olacaktır. Baktınız olmuyor o zaman mesafe koyarsınız.

Kimseyle öyle bir samimiyete girmeyerek. İnsanlara buz gibi davrandığım için asla iş dışında kişisel sorular soramazlardı. Ne zaman ki eşim çalıştığım yere gelir o zaman bilirlerdi evli olduğumu, yalnızca o zaman görürlerdi güler yüzümü. İnsanlarla gereksiz samimiyet sevmiyorum. Beraber 8-9 saat geçiriyoruz diye kah kah edip hayatımızı anlatacak değiliz herkes sınırını bilmeli

Belirli bir samimiyetin olmayan kişiler de öyle dan diye gelip sevgilin var mı diye sormuyordur heralde. Bana kimse sormadı ama düşünüyorum ben de öyle herkese soramam, bir muhabbetimiz varsa ara sıra ne var ne yok diye sorduğum arkadaşlarım oluyor. Ama onlar arkadaşım. Size hadsiz şekilde sorduğunu düşündüğünüz kişileri direkt tersleyin bence.

meraklilar her yerde var simdi is yeri oldugu icin de insan sana ne diyemiyor isteksiz cevap ver ya da kisa kisa alakasiz cevaplar ver bida sormazlar diye dusunuyorum

Çok fazla açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Çok açıklama yapanlar kendini böyle kıh kih anlatanlar da zaten genelde iş hayatında toy olanlar oluyor. Benim iş yerinden biriyle kişisel bazı şeyler konuşmam ve arkadaşlık kurmam bile en erken 8 9 ayda yavaş yavaş başlar. Tanımadan asla iş yerinde hayatımdan bahsetmem ve ben de çoğunluğun erkek mühendislerden oluştuğu bir yerde mimar olarak çalışıyorum. Her şeyi net sınırlayarak cevap verebilirsiniz. Nerde oturuyorsun ? Şurada(sadece ilçe beyan ederek). Neden burası değil? Öyle uygun gördüm, bu kadar. Kendinizi fazla açıklayıp açık hedef haline getirmeyin, hayatınıza çok müdahil etmeyin, kimseyi de kendinizle ilgili çocuk gibi toy gibi ya da saf şeklinde düşündürmeyin.

Özel soruları cevaplamayı sevmiyorum de geç

Genelde meraktan sorulur böyle şeyler. Bence yoksa yok diyip konuyu kısa kesin.muhabbet olsun diye sorulur. Kadınlar da soruyor hem de daha fazla ama aynı cins olduğumuz için rahatsız etmiyor. biraz zaman geçince zaten sizin ciddi duruşunuzdan dolayı kimse bu konular hakkında yorum yapamaz merak etmeyin :)

Eski iş yerim böyleydi. Erkekler kadınlardan çok daha meraklılar . Kulaklığı takıp oturuyordum ben . Hatta bi kere kulaklıkla müzik dinlediğim için soruları duymuyormuş gibi yapmıştım , sonra bi baktım kablo bilgisayara takılı değil. Kulaklığın ucu boşta kalmış. Utanmıştım ama sorular kesilmişti de .

Sen de baktın muhabbet uzayacak tak kulaklığı otur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…