İş Yerindeki Kişisel Soruları Nasıl Savuştururum

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.155
8.773
358
Mühendisim ve iş arkadaşlarım genelde erkek. Yeni bir işe başladım ve iş ortamı gereği çok muhabbet ediliyor. Sevgilin var mı?(yok) daha öncesinde oldu mu? Nerede oturuyorsun? Neden şurada oturmuyorsun, orası şöyle böyle vb. sorularından hoşlanmıyorum. Sevgilim yok diyince ilişkiye açığım der gibi oluyor, iş yerimden sevgili yapmak da istemiyorum. Yani siz nasıl bu soruları atlatıyorsunuz? Evet var deseydim de yaşı kaç, nereli ne mezunu vb. Soruları sorulurdu . Yalan söyleyemiyorum hiç.

Mühendisim ve iş arkadaşlarım genelde erkek. Yeni bir işe başladım ve iş ortamı gereği çok muhabbet ediliyor. Sevgilin var mı?(yok) daha öncesinde oldu mu? Nerede oturuyorsun? Neden şurada oturmuyorsun, orası şöyle böyle vb. sorularından hoşlanmıyorum. Sevgilim yok diyince ilişkiye açığım der gibi oluyor, iş yerimden sevgili yapmak da istemiyorum. Yani siz nasıl bu soruları atlatıyorsunuz? Evet var deseydim de yaşı kaç, nereli ne mezunu vb. Soruları sorulurdu . Yalan söyleyemiyorum hiç.
Sevgiliniz yokken var deyip yalan söylemeyin zaten. Ama sorulardan rahatsız olduğunuzu belli edecek bir söz ya da bazen bir mimik yeterli olacaktır. Baktınız olmuyor o zaman mesafe koyarsınız.

Kimseyle öyle bir samimiyete girmeyerek. İnsanlara buz gibi davrandığım için asla iş dışında kişisel sorular soramazlardı. Ne zaman ki eşim çalıştığım yere gelir o zaman bilirlerdi evli olduğumu, yalnızca o zaman görürlerdi güler yüzümü. İnsanlarla gereksiz samimiyet sevmiyorum. Beraber 8-9 saat geçiriyoruz diye kah kah edip hayatımızı anlatacak değiliz herkes sınırını bilmeli

Back
X