İş Yerindeki Laf Sokan Arkadaş ...

ciddiye alma, kendini yetersiz ve beceriksiz görme. idare et, kendini geçici olduğun yönünde telkin et. he de geç, çok muhattap olma.

bence kendini iyi hissetmelisin çünkü seni kıskanıyor nasıl davranman gerektiğine gelince dik dur ne derse desin duyma asla güçsüz görünme ve çevrendeki diğerleri ile iyi anlaş hepten çatlasın

Teşekkür ederim arkadaşlar, yorumlarınız için hepinize ...
Şurda kaldı kaç ayım ama ne yazık ki uğraşıyor hala benimle.
Geçen gün izin aldım 1 gün gitmedim.
Neymiş; yanımdaki ablaya söylememişim, onun da hesap vereceği kimseler varmış...
Yanımdaki abladan değil; personel müdüründen izin aldım çünkü, ona ne oluyor acaba ...
Ben de dedim ki; ''ben hesap vereceğim kişilere hesap verdim, sen merak etme...''
''Yok ben senin iyiliğin için dedim'' dedi filan, cevap vermedim.
Artık pek de muhabbet etmiyoruz, merhaba merhaba.
Kafaya taktığıma değmiyormuş hakikaten...

aynen cnm işgüzar insanlar çktur burunlarını sokarlar herşeye üstüne vazife olmayan şeylere kafana takma sen

Bir söz var; acizler şikayet eder, basitler iftira eder, asiller idare eder diye. Hiç kaale bile alma söylediklerini, kibarca ve gülerek sen de ona laf sok inceden inceden kısa zaman sonra vazgeçecektir seninle uğraşmaktan. Bazı gereksiz kişilikler laf sokup küçük düşürmeyi insanları rencide etmeyi marifet sanıyor egolarını bu şekilde tatmin ediyorlar o yüzden hiç aldırma olur mu tatlım sen işine odaklan

Sende ona laf sok o zaman. O sana laf atıyor çünkü. Umursama diyecektim yoksa.

Bu arkadaş ne yazık ki benle uğraşmaya devam ediyor arkadaşlar ....
Bugün orucuma taktı ......
Artık ne yapacağımı şaşırdım, ne yapmalı nasıl davranmalıyım ne olur akın verin, kafamı toplayamıyorum şirkette

Üstün değilse sen de cevabını yapıştır ama arkasından da bozuntuya verme. Hiç aranızda polemik olmamış gibi davran))) başka türlü susmaz bu tipler. İlla istiyor

sen onunla tek konuşmayı denesene,ne derdin var senin diye bir sor mizacın nasıl bilmiyorum ama sert çık biraz.öyle tipler sert çıkınca geri adım atar,sen sessiz kaldığın için üstüne geliyor zaten.iş hayatının değişmez kuralı heryerde var onlardan başetmenin yolu dişini göstermek

belli ki cevap yapıştıran biri değilsin, o zaman mecburen idare edeceksin.. kavga etme, sadece alttan alttan kendisinin ne kadar beceriksiz olduğunu yüzüne vur başlık: iş hayatında tutunma yolları vol1 mesela odana gelip sana laf mı çarpıyor, sen de "sürekli buralarda gezdiğinize göre ya işiniz ya da iş yapabilme kabiliyetiniz yok, yapamıyorsanız, sizin gibilere yardım etmek en kutsal vazifemiz, neticede allah vergisi herkese eşit olmuyor demek ki" de de işte birşeyler onu da biz yazmayalım, bak ip ucu da verdim.. ha bir de sürekli tebessüm et.. bu tipleri yıldırmanın ilk kuralı yüzünde oluşan "af buyur sen kimsin" gülüşüdür

Son düzenleme:

Tamamiyle ordakilere saygısızlık etmek istemediğimden kaynaklanıyor arkadaşım ...
Ama gelip her defasında alay edercesine laf sokup gidince afallıyorum, yanımda benden çok daha kıdemli bir insan var.
O da benden kıdemli..
Ama resmen geriliyorum o gelince

Hımmmm bak bu da çok mantıklıymış.:))

Aynı dertten muzdaribim bende canım küçük olunca üzerime daha cok geliniyor gibi ve ben ona büyüğüm olarak saygılı davranmaya calıstıkca o bu saygıyı suistimal ediyor karsılık versem tartısma ortamı cıkacak ve ben kotu konuma duscem vermesem sanki diken üstünde oturur gibiyim nezmn bi laf gelcek diye bekliyorum sanki oraya calısmaya değil laf sokmaya geliyolar

ayy bu kızda benim görümcemi gördüm. yani benim görümcem diyesim bile yok benimsiyo gibi. herneyse.
Bence tamamen kendi kompleksleri yüzünden bu sekıldeler. Aşağılık komplekslı Hazımsızlar. Yani ben burdan sonra konuya örümce uzerınden devam etmek istiyorum arkadasım

Off böyle tiplerden de nefret ederim. .. Eski iş yerinde böyle bir tip vardı kendini çok marjinal çok farklı bir şey sanıyordu halbuki statüsü itibariyle çok yüksek bir konumda da değildi. .. 1.5 yıl beni bezdirdi hayatımdan. Benim de ilk iş yerim olduğu için çok ses çıkartamıyordum. Bir süre sonra o hiç yokmuş gibi davranmayı öğrendim. Herkesin kendini çok ciddiye aldığını zannediyor muhtemelen. Mesela o tecavüzcü coşkun lafından sonra çok ciddi bir şekilde " gülmek için çok çalıştım ama olmadı" deseydin. ..Zaten geciçi bir süreçmiş o yokmuş gibi davranarak atlatabilirsin diye düşünüyorum.Her gün işe giderken orada kalıcı olmadığını ve bundan kurtulacağını düşün. Neyseki ben de eski iş yerimden kurtuldum o cadalozdan çok daha genç yaşta başka bir kurumda hızlı şekilde yükseldim...Bu senin sabrını sınamak için küçük bir imtihan sadece...

ben olsam onun duyacagi muhabbetlere girmezdim. benimde basimda boyle bir bela vardi insan cidden artik ne konusacagini sasiriyor. sana ukala ukala laf sokunca (bu alo olayinda ki gibi) " ah canim takma üzülme gecer bu gunler fazla şeyy yapma" diyip gülerdim. senin onu kaale almadigini anlar zaten

En baştan mesafeni koy bence. Kimseyle kötü olmayım diye düşünme. Sürekli orda calismayacaksin birkaç ay sonra hayatında olmayacak onlar sıkma canını. İşini düzgün yap, gerisini takma hiç. Ya ayrıca işte olan işte kalsın genel hayatını etkilediğinde aşırı çekilmez olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…