- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi Mihmandar_34
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar..
Ben geçen hafta pazartesi bir şirkette işe başladım, ama temelli değil.
Okul başlayana kadar harçlığımı çıkartmak için girdiğim bir iş.
Santral/sekreterlik....
Şirkete gelen telefonları bağlıyoruz.
Tabii alışma devresi her işi kolay yapamıyorum.
Zaten bu işi yıllardır yapan bir arkadaş var, beni de yanına aldılar birlikte yapıyoruz...
Buraya kadar her şey normal de iş yerinde bir kız arkadaş var, sanki laflarıyla beni iğnelemeye çalışıyor....
Geçen gün ona bir telefon bağladım; telefonu ''alo'' diye açmıştım...
Telefonda bir şey demedi ama aşağı yanımıza inince, işte ''kibar ol biraz, ne bu alo diye açıyorsun, ''efendim'' diye açacaksın öğretmediler mi sana?'' dedi herkesin arasında bana...
Bense işi gülmeye vurdum; ''seninle yakın olduğumuz için alo dedim, samimiyetimize dayanarak yoksa herkese ''efendim'' diyorum dedim..
Yine bir gün konuşuyorduk; amcam orda çalışıyor coşkun diye birinden bahsediyorlardı; ben de; ''kim o hangi coşkun?'' dedim amcamdan bahsediyorlar gibime geldi; o da gülerek ''tecavüzcü coşkun'' dedi... Kahkahalarla güldüler şirkettekiler..
O coşkun değilmiş meğerse...
Tamam olabilir sonuçta ama böyle yapması normal mi yani şimdi?
Bugün de yine aynı ortamdayız; ben; ''sabahları uykumu açamadığımdan dolayı zorluk çekiyorum, yetişemiyorum bazen servise'' dedim muhabbetin arasında, başkasıyla konuşuyorduk...
O; ''uykunu açamadığından mı yoksa hazırlanmaktan mı yetişemiyorsun'' dedi...
Sanki buraya gelirken çok hazırlanıyorsun der gibiydi...
Ayrıca kime ne?
İkinci haftama girdim, aynı iğnelemeler devam ediyor...
Sizce paranoya mı yapıyorum yoksa hissettiklerim normal mi?
Sizler ne düşündünüz?
Adapte olamıyorum, işlerime veremiyorum kendimi, demoralize oluyorum ister istemez, kafama takılıyor...
Tecrübeli arkadaşlar, bu arkadaşa nasıl davranmalıyım?
Laf da söylemek istemiyorum kötü olmak adına...
Ama sizlerden ne olursa olsun fikir almak istiyorum...
Teşekkür ederim.
Ben geçen hafta pazartesi bir şirkette işe başladım, ama temelli değil.
Okul başlayana kadar harçlığımı çıkartmak için girdiğim bir iş.
Santral/sekreterlik....
Şirkete gelen telefonları bağlıyoruz.
Tabii alışma devresi her işi kolay yapamıyorum.
Zaten bu işi yıllardır yapan bir arkadaş var, beni de yanına aldılar birlikte yapıyoruz...
Buraya kadar her şey normal de iş yerinde bir kız arkadaş var, sanki laflarıyla beni iğnelemeye çalışıyor....
Geçen gün ona bir telefon bağladım; telefonu ''alo'' diye açmıştım...
Telefonda bir şey demedi ama aşağı yanımıza inince, işte ''kibar ol biraz, ne bu alo diye açıyorsun, ''efendim'' diye açacaksın öğretmediler mi sana?'' dedi herkesin arasında bana...
Bense işi gülmeye vurdum; ''seninle yakın olduğumuz için alo dedim, samimiyetimize dayanarak yoksa herkese ''efendim'' diyorum dedim..
Yine bir gün konuşuyorduk; amcam orda çalışıyor coşkun diye birinden bahsediyorlardı; ben de; ''kim o hangi coşkun?'' dedim amcamdan bahsediyorlar gibime geldi; o da gülerek ''tecavüzcü coşkun'' dedi... Kahkahalarla güldüler şirkettekiler..
O coşkun değilmiş meğerse...
Tamam olabilir sonuçta ama böyle yapması normal mi yani şimdi?
Bugün de yine aynı ortamdayız; ben; ''sabahları uykumu açamadığımdan dolayı zorluk çekiyorum, yetişemiyorum bazen servise'' dedim muhabbetin arasında, başkasıyla konuşuyorduk...
O; ''uykunu açamadığından mı yoksa hazırlanmaktan mı yetişemiyorsun'' dedi...
Sanki buraya gelirken çok hazırlanıyorsun der gibiydi...
Ayrıca kime ne?
İkinci haftama girdim, aynı iğnelemeler devam ediyor...
Sizce paranoya mı yapıyorum yoksa hissettiklerim normal mi?
Sizler ne düşündünüz?
Adapte olamıyorum, işlerime veremiyorum kendimi, demoralize oluyorum ister istemez, kafama takılıyor...
Tecrübeli arkadaşlar, bu arkadaşa nasıl davranmalıyım?
Laf da söylemek istemiyorum kötü olmak adına...
Ama sizlerden ne olursa olsun fikir almak istiyorum...
Teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: