iş yerinden istenen savunma yazısı

tagsforlikes

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2015
231
73
35
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. 08:00da başlayan mesaiye 11 gün boyunca 08.30'u geçmeyecek şekilde gecikmeli gelmişim örneğin 08:17, 08.14 v.s ve bugun savunma istiyorlar. sizce savunma dilekçeme ne yazabilirim

11 gün biraz çok bahane bulamayabilirsiniz elinizde geçerli bi sebeb var mı...savunmada en çok tekrar yaşanmayacağını ve gecikmelerin 10 15 dk arasında olduğunu belirtmenizden yanayım..daha önce yazmadıysanız ya da savunma bilmiyorsanız internette örnekleri var.

Tags, akla yatkın insani bir sebep belirt...
Örneğin çocuğun varsa bakıcı/kreşe bırakılmasında yaşanan dönemsel bir aksaklı vs gibi..
yoksa, trafikle ilgili bir sebep belirtebilirsin hiç olmadı sağlıkla ilgili bir mazeret belirt..
08.00 de başlayan mesai için 15 dakika opsiyon vardır.
sadece uyarı verebilirler sana, en fazla o da...
bunun yazı ile bile istenmeyip sözlü uyarı alman gerekirdi, 1.derece amirinin saçmalığı işte.

Her neyse, savunmanı da durumu tekrarlamayacağını ve geç geldiğim süre toplamının senelik yasal iznimden kesilmesini talep ediyorum diye bitir.

bişi çıkmaz canım.

11 gün biraz çok bahane bulamayabilirsiniz elinizde geçerli bi sebeb var mı...savunmada en çok tekrar yaşanmayacağını ve gecikmelerin 10 15 dk arasında olduğunu belirtmenizden yanayım..daha önce yazmadıysanız ya da savunma bilmiyorsanız internette örnekleri var.
daha önce hiç yazmadım evet sizin fikrinizde çok mantıklı bunu yazabilirim ama öncelikle üssümle konusacagım bu durumu

Tags, akla yatkın insani bir sebep belirt...
Örneğin çocuğun varsa bakıcı/kreşe bırakılmasında yaşanan dönemsel bir aksaklı vs gibi..
yoksa, trafikle ilgili bir sebep belirtebilirsin hiç olmadı sağlıkla ilgili bir mazeret belirt..
08.00 de başlayan mesai için 15 dakika opsiyon vardır.
sadece uyarı verebilirler sana, en fazla o da...
bunun yazı ile bile istenmeyip sözlü uyarı alman gerekirdi, 1.derece amirinin saçmalığı işte.

Her neyse, savunmanı da durumu tekrarlamayacağını ve geç geldiğim süre toplamının senelik yasal iznimden kesilmesini talep ediyorum diye bitir.

bişi çıkmaz canım.
teşekkür ederim alda ilgin için dediğin gibi aslında sözlü uyarı şeklinde olabilirdi ama bulunduğum yerin insan kaynaklarından gelmiş yazı bu durumdada mı benim birimimden kaynaklanmış oluyor acaba?

.................................... AŞ ye

Firmanızda .... sicil numarası ile .............. olarak görev yapmaktayım. ................. tarihleri arasında kurum mesai saatlerine geç kalmış olmamın sebebinin sağlık sorunlarım olduğunu bilgilerinize sunarım.

.................................... AŞ ye

Firmanızda .... sicil numarası ile .............. olarak görev yapmaktayım. ................. tarihleri arasında kurum mesai saatlerine geç kalmış olmamın sebebinin sağlık sorunlarım olduğunu bilgilerinize sunarım.
elmayra kamu sektöründe çalışıyorum ama şirket elemanı olarak yani memur değilim. bu geçerli bir bahane değil diyip sicilime olumsuz etkisi olmaz dimi

elmayra kamu sektöründe çalışıyorum ama şirket elemanı olarak yani memur değilim. bu geçerli bir bahane değil diyip sicilime olumsuz etkisi olmaz dimi
Memursunuz sanırım önce uyarı cezası alırsınız olay tekrarlanırsa sicilinize işler.
Mazeretiniz ne olursa olsun büyük ihtimal uyarı cezası alacaksınız.

Yani teknik olarak siciline etkisi olmaz ama eğer elinde hastalığının kanıtı ya da amirinin haberi var ise (hastaydım gec kaldım gibi) bişi yapamazlar.

Halsizlik bir bahane olamaz madem iş yeriniz bu kadar tutucu dikkat etmeniz gerekirdi, erken yatıp uykunuzu almanız gerekirdi. Yerden yere değişiyor benim çalıştığım yerde ben işçiyim benim yanımdaki memur ama 9 dan önce gelmiyor birşey diyen yok ama bazı yerler katı ve 11 gün çok fazla birkaç gün olsa neyse hadi şimdi dilekçeniz kabul edildi sonra tekrarlamayacağınızı garanti ediyor musunuz?

teşekkür ederim alda ilgin için dediğin gibi aslında sözlü uyarı şeklinde olabilirdi ama bulunduğum yerin insan kaynaklarından gelmiş yazı bu durumdada mı benim birimimden kaynaklanmış oluyor acaba?

yazı ile istendiğindiği için, uyarı cezası alacağın kesin.
İnsan kaynakları basılan kartlardan vs zaten check ettiğinde saatleri görür ve belli bir sürede işlem yapar ama kamuda, insan kaynaklarından yazı çıkmadan önce mutlaka bir üst amirine (şefi kastetmiyorum, o derece değil, en azından şube müdürüne) bilgi verilir, haberleri mutlaka vardır, genel uygulama önce sözlü uyarıdır ama yazılı olmuş, neyse.

Dediğim gibi, önceki mesajımdaki gibi sebep belirt, sonuçla bağla ama asla tekrar etme.
ilki yazılı olduğu için sonraki sıkıntılı olacaktır.
Bu konuda istediğini sorabilirsin.

İşe geç kalmanın mazereti halsizlik olamaz hele ki üstüste 11 gün...Zaten mevsimsel halsizlik herkeste var.
Siz taşeron elemanısınız anladığım kadarıyla bızım burda kart basıyorlar işçiler mesaıye başlamadan ve giriş çıkış saatleri kontrol altında, ama biz memurlar imza atıyoruz deftere o nedenle bizimkiler pek göze batmıyor ama geç kalınırsa falan imza yerine işaret konuluyor ve bu genele yayılırsa uyarı yazısı yazılıyor ya da uyarı maili atılıyor tüm birim çalışanlarına..
Egerkı doktordan rapor alabılecegınız bır hastalıgınız varsa ve halsızlık sebebınız bu ıse doktordan rapor alın ve bunu savunmanıza ekleyın, yoksa gerısı hep fuzulı mazeret olarak kalacak. Ama su an için en fazla uyarı alırsınız ya da gec kalınan saatler toplamı maasınızdan kesılır.
Ama siz yinede bundan sonrası için dikkatli olun..

yazı ile istendiğindiği için, uyarı cezası alacağın kesin.
İnsan kaynakları basılan kartlardan vs zaten check ettiğinde saatleri görür ve belli bir sürede işlem yapar ama kamuda, insan kaynaklarından yazı çıkmadan önce mutlaka bir üst amirine (şefi kastetmiyorum, o derece değil, en azından şube müdürüne) bilgi verilir, haberleri mutlaka vardır, genel uygulama önce sözlü uyarıdır ama yazılı olmuş, neyse.

Dediğim gibi, önceki mesajımdaki gibi sebep belirt, sonuçla bağla ama asla tekrar etme.
ilki yazılı olduğu için sonraki sıkıntılı olacaktır.
Bu konuda istediğini sorabilirsin.
çok teşekkürler uyarı cezası falan derken biraz korktum şimdi :KK43:

X