Özel ama kurumsal bir yer. Rapor alsam da yöneticiye sözel olarak belirtmek gerekecek sanırımResmi kurum mu özel mi? Rapor al
Yasal olarak hamilelik bildirimi yapilmasi gerektigine dair bir duyuru yayinladi is yerim yakin zamanda ben de panik oldum. Muhtemelen işlerin yetişmesi için eleman tedarik etmek için zaman gerekeceğinden falan. Bilemedim ki ben deİzne ayrılmadığınız sürece neden bildirmeniz gerekiyor ki?
İkya ve yöneticinize mail atınO zaman nasıl bildirebilirim hamileyim diye muhataplarına sorabilirsiniz öylece duyurulur zaten.
Yasal olarak hamilelik bildirimi yapilmasi gerektigine dair bir duyuru yayinladi is yerim yakin zamanda ben de panik oldum. Muhtemelen işlerin yetişmesi için eleman tedarik etmek için zaman gerekeceğinden falan. Bilemedim ki ben de
Peki sizce kacinci ay uygundur şu an 3,5 aylık oldum acaba biraz daha beklemeli miyim yoksa zaten yeterince bekledim miHamile olduğunuz için sahip olduğunuz haklar var. Eğer durumunuzu bildirmezseniz haklarınızı da kullanmamış olursunuz. Profesyonellik açısından da işyerine planlama yapacak kadar zaman tanımak doğru bence.
Sözlü bildirim dışında yazılı bildirim de yapın mutlaka.
Bildiğim kadarıyla yasal olarak şu kadar zamanda bildirmelisiniz gibi bir durum yok. Ama ne kadar geç bildirirseniz, haklarınızı da o kadar eksik kullanmış olursunuz. Örneğin şu anda günde kaç saat çalışıyorsunuz? Hamile olduğunuzu açıkladığınız zaman bu değişecek mesela.Peki sizce kacinci ay uygundur şu an 3,5 aylık oldum acaba biraz daha beklemeli miyim yoksa zaten yeterince bekledim mi
Şu an toplam 8 saat çalışıyorum ama gerektiğinde fazla mesai yapma durumum oluyor sanırım bildirdiğimde yapmama hakkım olacakmış. Mesela doktor kontrollerime yasak dolayisiyla cumartesi gidemiyorum , hamileyim de diyemediğim için kontrollerimde öğle arası randevu alıp apar topar muayene olmaya çalışıyorum en çok zorlayan bu oluyor şimdilik..Bildiğim kadarıyla yasal olarak şu kadar zamanda bildirmelisiniz gibi bir durum yok. Ama ne kadar geç bildirirseniz, haklarınızı da o kadar eksik kullanmış olursunuz. Örneğin şu anda günde kaç saat çalışıyorsunuz? Hamile olduğunuzu açıkladığınız zaman bu değişecek mesela.
Özel hastaneler vs cumartesi açık randevu alabiliyorsunuz muayene olmak için. Randevusu olanlar o saatler içerisinde muaf oluyorŞu an toplam 8 saat çalışıyorum ama gerektiğinde fazla mesai yapma durumum oluyor sanırım bildirdiğimde yapmama hakkım olacakmış. Mesela doktor kontrollerime yasak dolayisiyla cumartesi gidemiyorum , hamileyim de diyemediğim için kontrollerimde öğle arası randevu alıp apar topar muayene olmaya çalışıyorum en çok zorlayan bu oluyor şimdilik..
Erken söylersem bir aksilik olursa çok dedikodu yapılıyor belki canım sıkılır diye bekledim özellikle
Eşim götürüyor arabayla acaba ona ceza yazmazlar mı?Özel hastaneler vs cumartesi açık randevu alabiliyorsunuz muayene olmak için. Randevusu olanlar o saatler içerisinde muaf oluyor
Şu an toplam 8 saat çalışıyorum ama gerektiğinde fazla mesai yapma durumum oluyor sanırım bildirdiğimde yapmama hakkım olacakmış. Mesela doktor kontrollerime yasak dolayisiyla cumartesi gidemiyorum , hamileyim de diyemediğim için kontrollerimde öğle arası randevu alıp apar topar muayene olmaya çalışıyorum en çok zorlayan bu oluyor şimdilik..
Erken söylersem bir aksilik olursa çok dedikodu yapılıyor belki canım sıkılır diye bekledim özellikle
Yok refakat edebilir size hastaneden çıkışta evrak alırsınız muayene olduğunuza dair. Hamilesiniz sonuçta covid riskiniz var tek başınıza taksiler işliyor olsa neyse deEşim götürüyor arabayla acaba ona ceza yazmazlar mı?
Tesekkur ederim en mantiklisi soylemek olarak gorunuyorBence hemen söyleyin o zaman. Hem çalışma saatleriniz durumunuza göre düzenlenir, hem de fazla mesai yapmazsınız. Doktor kontrollerine de rahat rahat gidersiniz.
Dedikoduyu yapacaklar diye haklarınızdan feragat etmeyin bence.
Yasal olarak hamilelik bildirimi yapilmasi gerektigine dair bir duyuru yayinladi is yerim yakin zamanda ben de panik oldum. Muhtemelen işlerin yetişmesi için eleman tedarik etmek için zaman gerekeceğinden falan. Bilemedim ki ben de
Hayır iş kanununda belirtilmemiş süresi, benim iş yerimin uygulaması değil iş kanunu bu şekilde. Sadece bildirim zorunludur diyor. Doktordan gebelik durumu bildirimine dair belge alıp ik ile görüşeceğim sonra da maili iletirim artık yöneticimeE yazmiyor mu ne zaman diye, yasal olarak demislerse tam ay belirtirler normalde.
Ya da sozlesmenizde yaziyordur.
Yoneticinizle araniz iyi degilse ik ya resmi bildirim yapi, sureci de onlara sorun bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?