- 30 Ocak 2018
- 118
- 970
- 103
- Konu Sahibi Birmabelsakizi
-
Nasil bir davranis kastettiniz analamadim ama suc oluşturan birseyse savciliga, usulsuzluk olan birseyse calisma ve sosyal il mudurlugune sikayette bulunabilirsiniz.Öncelikle merhabalar,
Konuyu nereye açacağimi bilemedim doğru yer mi bilmiyorum.
Arkadaslar ben bir ise girdim özel sektörde ve yeniyim part time calisma programim var. Toplam calisan sayisi benimle 24 kisi. Calisanlarin bir kismi iyi davraniyor ne cok civik ne cok mesafeli fakat benim bulunduğum bölümdekiler cok kıskanclar. Sürekli laf sokmalar falan. Isin garibi müdürde böyle, biraz kadin ortami(etik olmayan) var gibi. Simdi bunlarin yaptigi bir iftira veya beni suizanda birakcak bir davranislari olurda, elimde kanitlarida bulunursa nereye şikayet etmeliyim?(müdürde dahil)
Nasil bir davranis kastettiniz analamadim ama suc oluşturan birseyse savciliga, usulsuzluk olan birseyse calisma ve sosyal il mudurlugune sikayette bulunabilirsiniz.
Ornegin cok calistigim halde calismiyorsun demek gibi ki bu en basiti. Veya sozlu taciz, mobing...vs.
Evet tam olarak oyle ama cirkef ve fesat insan cok fazla milletin gencligine yorucam durumu ama bende gencim karakterler oturmamis pek. Yani kimin eli kimin cebinde bilemiyorum dahada oldukca yeniyim 2. HaftamEkip çalışması var anlaşılan..Uyum sağlayamıyorsanız hiç o işlere girmeyin işin de huzurlusu makbul..
Tekstil firmasi gibi dagilan yerleri topluyoruz. Gelen musterilere yardimci oluyoruz. Ornegin ayni yerde durdugum ve 7 aydir bu iste calisan bir arkadas var. Kendi benim hatalarimi yaptiginda asla sorun olmuyor fakat ben yaptigimda 3 kisi 4 kisi geliyor ve uyari aliyorum. Ve yapilan hatalarda oldukca basit zora dusulecek durum degil. Mesela dun o arkadas yanlislikla carptim susu vererek demir cubukla koluma vurdu. Yeni basladim 2. Haftamİşin içeriğinden ve mobing şüphenizden bahsederseniz açıklarım... detay verebilir misiniz?
Tekstil firmasi gibi dagilan yerleri topluyoruz. Gelen musterilere yardimci oluyoruz. Ornegin ayni yerde durdugum ve 7 aydir bu iste calisan bir arkadas var. Kendi benim hatalarimi yaptiginda asla sorun olmuyor fakat ben yaptigimda 3 kisi 4 kisi geliyor ve uyari aliyorum. Ve yapilan hatalarda oldukca basit zora dusulecek durum degil. Mesela dun o arkadas yanlislikla carptim susu vererek demir cubukla koluma vurdu. Yeni basladim 2. Haftam
iftira atma ihtimaline karşı soruÖncelikle merhabalar,
Konuyu nereye açacağimi bilemedim doğru yer mi bilmiyorum.
Arkadaslar ben bir ise girdim özel sektörde ve yeniyim part time calisma programim var. Toplam calisan sayisi benimle 24 kisi. Calisanlarin bir kismi iyi davraniyor ne cok civik ne cok mesafeli fakat benim bulunduğum bölümdekiler cok kıskanclar. Sürekli laf sokmalar falan. Isin garibi müdürde böyle, biraz kadin ortami(etik olmayan) var gibi. Simdi bunlarin yaptigi bir iftira veya beni suizanda birakcak bir davranislari olurda, elimde kanitlarida bulunursa nereye şikayet etmeliyim?(müdürde dahil)
Yani bildiginiz morardi. Kasitli olarak oldugu kesin ama gormeme ihtimali yokCiddi bir vurma mi yoksa dokunma gibi mi?
Mesela mudur calisan bayanlara ciddi ciddi sarkiyor tarzda davraniyor. Is alanlari icerisindede bu boyle etik degil yani. Bayanlarda ya calisma performansimi cekemiyorlar yada bilmedigim birsey var. Ben bunu biraz kiskancliga biraz kidem olayina vurguluyorum. Cunku mesai saatlerimde ozellikle yogun calisan benim digerlerini ne zaman gorsem sohbet muhabbet halindeler.Etik olmayan kadın ortamı ne demek? Bir de olanların kıskançlıktan olduğu kanısına nereden vardınız? Daha çok yenisiniz, neyi kıskanacaklar?
Yazili bir uyarim olmuyor daha cok laf sokar tarzda igneleyici ve biraz tahrik edici uyarilar oluyor. Misal musteri bi urun deniyor yanınada 2 urun daha eklemis musteri daha denemeden o urunlerin kaldirilmasi isteniyor. Ve bunu onlar asla yapmiyor benden istiyorlar yani nasil ifade edeyim bilemedim kullanilmak gibi mi desem bi tuhaf durum. Ama ozellikle calistigim grupta 4 kisi oldukca baskici zora sokan davranis halleri icerisindeler ve hepside 6 7 aydir bu iste calisiyorlar.Çok çalışmak derken ? mesai saatleri içinde çok çalışıyorsanız ve çalışmadı derseler bunu gidip yooo ben çalıştım gibi bişey söyleyerek ispat edemezsiniz.
Şöyle olur mesai yaparsınız ama yapmadı derler vs. böyle durumlarda da şait, mail kullanıyorsanız mail saatleri,(müdürünüze ya da işyerinden başka birine attığınız mailler) iş içinde watsap vs kullanıyorsanız onların saatleri falan size delil olabilir.
Ayrıca uyarı alıyorum demişsiniz, 3 defa hakkınızda yazılı uyarı yapılıp tutanak düzenlenirse yine 3 tane de şahit imzasıyla işten tazminatsız çıkarılabiliyorsunuz. muhtemelen bu uyarıları bu yüzden alıyorsunuz.
Yani tam manasiyla biseyleri anlattiginiz icin tesekkur ederim bazi arkadaslar olaya farkli bakmis ilk is tecrubem dogal olarak aklimda bi ton soru oluşuyor ogrenmek istiyorum. Hani bir yandan arastiriyorumda bos yasamiyorum yani. Neyse degerli yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum size suanda sadece sozlu uyari aldim ama yazilida almam yakindir. Cunku bariz goze batan yanlarim var. Hani kendimi ovmek degil gercekten Allah biliyor canim cikiyor iste calisirken. Her taraftan musteri sorulari sorunlariyla karsi karsiyayim ama onlar muhabbette ona ragmen bu kadar sorun olarak goruluyorum.onlarin is yukunude aliyorum nerdeyse uzerime ama ya bir uyari oluyor ya bir laf carpitma ya sozlu olarak taciz. Degisik bir ortam vesselam. Elim sıkışık olmasa dakika kaybetmeyecegim buradada. Ama mecburum bir sure daha. (Yanlis anlamayin ilerisi icindir sorum) Kamera kayitlari oluyor is yerinin bu ispat olarak kullanilabilir mi yani ses yok ama en azindan davranislar goruluyor?Mobing çok ciddi bir suçtur dolayısı ile çok ciddi kanıtlarla ispatlanması talep edilir.
Mahkeme sizin sözlü olarak, bana vurdu, ben çok çalıştım benim hatamı yüzüme vurdular başkaları yapınca ses etmediler gibi yorumlarını önemsemez.
Zaten 2 haftalıksınız, 2 aylık deneme süresi vardır ve eğer diklenirseniz ortamı bozarsanız ya da gereksiz gerginlik çıkarırsanız şirket uyarısız ve tazminatsız ve asla ceza almayacak şekilde sizi işten çıkartabilir.
- Giriş çıkış saatlerinize dikkat edin, bunlar kayıt altındadır.
- Mobingi maille ispat edebiliyor musunuz?
-Eğer maille ispat edilecek bir durum yoksa, size şahitlik edebilecek biri var mı ( ki şahitbulmak çalıştığın şirkette imkansıza yakındır, kimse kendini de yakmak istemez)
Benim nacizane şahsi önerim, 2 ay bile dolmadan bu şekilde huzursuzluk yaşıyorsanız, sözleşmenizi siz sonlandırıp daha uygun bir iş bakın kendinize.
ve çok alıngan olmayın, iş hayatı her zaman dikenlerle doludur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?