işçi hakları

edirneli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2006
307
4
643
Diğer
avukat arkadaşlardan bilgi lütfen benim eşim sigortalılık süresini doldurdu yani bu saatten sonra pirim ödenmesine gerek yok ama çalıştığı için fazladan ödeniyo şimdiki iş yerinden istifa etti eşimin durumunda olanlara ayrıldığı iş yeri tazminatını ödüyomuş böyle bişey duyduk ne kadar doğrudur ikincisi benim eşim çimento sektöründe çalışıyo bunlara ağır sanayi diye devlet yıpranma payı koymuş acaba böyle bişey varmı varsada daha detaylı bilgi nerden buluruz yardım ederseniz seviniriz

Sigortaılık süresini doldurduysa çalıştığı işyerinden ayrılması durumunda kıdem tazminatını alır, duyduğunuz şey doğru. Yaş haddi emeklilik maaşı ödenmesinde önem taşır. Çimento sektöründe çalşıyorsa ağır iş olduğu için emeklilik süresine gün eklenir, yani erken emekli olur. Bir avukattan yardım alın, kendi kendinize takip edebileceğiniz türden davalar değil bunlar. hak kaybınız olmasın sonra.

işçi haklarıyla ilgili benimde bir sorum olacak mümkünse cevaplarsanız sevinirim eşimin sigorta pirimi net maaş üzerinden yatıyor bunun bir cezası varmı yasal olarak yani primi eksik yatıyo bi anlamda

Prim eksik yatıyorsa eşiniz çalıştığı şirkete hizmet tesbit davası açarak bunu ispatlayabilir. Bu durumda hem eksik ödenen günleri işverenden tahsil edilir ve hem de işveren ceza alır.

benim eşimi ve 11 arkadaşını toplu işten çıkardılar resmi kurumdan ,onlarda mahkemeye verdiler 3senedir dava sürüyor ne yapmamız lazım avukatlardan bize fikir vermesinini rica ediyorum lütfen

Avukatları varsa apmanız gereken bişey yok, o gerekenleri yapıyordur. Bazen iş davaları da böyle uzun sürebilir. Siz sizden istenen belgeleri ve tanıkları bildirin yeter.

işten ayrılalı 1 hafta olucak ben kendim çıktım istifamı verdim.1 sene 2 ay olmuştu çalışıyordum işyerinde senelik iznim şubatta dolmuştu.izni çıkmadan 1 hafta önce istemiştim fakat verilmedi.yoğunluktan dolayı.izni vermedikleri gibi parasını da vermediler. kendim çıktığım için.o izin parası benim hakkım değilmi. vermeleri gerekmiyomu. avukat arkadaşlardan rica ediyorum.sorumu cevaplamaları için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…