İşden ayrılamıyorum,çok moralim bozuk

o nasıl oldu yaaa insanlık ölümüşşşşş

benim uzun hikaye çok güvendiğim için oldu şimdiki aklım olsa asla ama asla avukata danışmadan yapmazdım bir avukatla konuş tüm haklarını öğren mutlaka + işsizlik kurumundanda bilgi al telefonla danışabiliyorsun.

ihbar almış gıbı gosterılecek iste eger issizlikten yararlandırılsamm

evlendıgım için 1 sene içerisinde kendı istegımle cıkıp alabılıyorum onu vermek zorundaa
yaptıgı terbıyesızlık yaa baska bısey degıll katlanamıyorum sabahları gelemıyorum ayagım cekmıyooo

evlilik söz konusu oldugu için tazmınat almamda sıkıntı yokk ben işsizlikten yararlanmak ıstıyorum arkadasın ssk pirimi fazla yatıyomus dememkı ben alırsam 367 tl alıcam :(

Tamam o zaman, madem işsizlikten yararlanmak istiyorsun, firmanın seni çıkartması gerekiyor. 4 seneden beri çalışıyorsan, ihbar sürende 8 hafta. Sen Kasım ayı sonunda çıkmak istediğini belirtmişsin. O halde Ocak sonuna kadar zaten ihbar süren var..

"Yok ben evlilik nedeni ile hemen ayrılırım, hemde işsizlik istiyorum" diyorsan kanunlar açıkca ortada. Bu yüzden işvereni terbiyesizlik değil, tam tersi iş kanunlarına uydukları için takdir ediyorum.

Tamam insiyatif gösterseler güzel olurmuş ama böyle bir mecburiyetleri yok ki. Kaldı ki onlar ilk senden, ihtiyacları olduğu için, biraz daha çalışman için insiyatifte bulunmanı istemişler, sen devam etmek gibi bir insiyatifte bulunmak istemiyorken, onlar insiyatif göstermediği için mi terbiyesizlik oldu? Bu durumda iki seçeneğinin kaldı:
Birincisi bir an önce çıkmak istiyorsan evlilik tazminatını hemen alıp çıkabilirsin.
Diğeri de, iş yerinin seni çıkartması için ihbar süreni beklersin. Bu kadar basit.

Üzgünüm ama belirttiğim gibi, ben iş yerini haklı buluyorum..

Son düzenleme:
kasım başı partonla konuşmutuk kasımının sonu gıbı işten ayrılıcaktım benı yarı yolda bırakma dedı aralık sonuna kadar kal dedi şurda bi hafta kaldı bana bişey söylemiyo muhasebecımıze dedım konusurmusun dıye ses seda cıkmayınca oda konustu bugun neymıs ocak sonuna kadar kalsın fırma zaten kapanıcak dıye ben bıran once kurtulmak ıstıyorum burdan tek kısıyım bu fırmada bısey sorarsın cvp vermez seni kale almaz sureklı obur fırmaya yogunluk evlendıgım için tazmınat hakkımda dogdu istedıgım zaman cıkıp alabılıyorum ama yaptıgına bakın yaa napıcam bılmıyorum esımde sen bılırsın dıyor işten ayrılma sebebımde esım ıstemıyor demıstım şimdi patronla konusucam ama bılmıyorum yaaa sıkıldım burdan ocaktada sınavlarım varr :( akıl verın ben napıcam sımdıı :( hee bıde işsizlikten yararlanıcaktım onuda neymıs ocak sonuna kadar kalırsam yapıcakmıs muhasebecı oyle dedı

Su durumda en azından ıssızlık maası belkı alamayabılırsınız ama tazmınat alırsını (ha tazmınat onemlı degıl dersenız o zaman ayrıl gıtsın sen bılırsın

Eger fırmamınız kapanacaksa tazmınat alabılırsınızzzzzzz!!!!!! Calıstınız fırmada bır yıldan fazladır calısyosanız calısmakta oldugunuz kurum sızı cıkarısa 8 ay boyunca ıssızlık maası alıyosunuz 780 tl mi 850 tl ole bırsey arkadasımı cıkardılar dun ordan bılıyorum

Ben 5 sene çalıştığım firmadan ayrıldığımda 1 0ay 350 tl aldım. nerde o 780 ler 850 ler. Keşke olsa ama yanılıyor olabilirmisiniz...

Ben 5 sene çalıştığım firmadan ayrıldığımda 1 0ay 350 tl aldım. nerde o 780 ler 850 ler. Keşke olsa ama yanılıyor olabilirmisiniz...

Eğer maaşın yüksekse ve maaş üzerinden yatıyorsa ssk nız o zaman alıyorsunuz ben eğer alabilseydim en yüksekten 700 den falan alacaktım sizinki sanırım asgari ücretten yatıyordu

İşsizlik sigortası içi için
son 120 gün aralıksız yatmak zorunda 3 yıl içinde 600 iş günü

ayrıca sskya beyan edilen maaşınızın %40'ı bağlanır. ama %40'ı eğer o dönemde ki asgari ücretin netini geçiyorsa , asgari ücretin neti ödenir.
850 felan nerden cıktı anlamadım ?

Tamam o zaman, madem işsizlikten yararlanmak istiyorsun, firmanın seni çıkartması gerekiyor. 4 seneden beri çalışıyorsan, ihbar sürende 8 hafta. Sen Kasım ayı sonunda çıkmak istediğini belirtmişsin. O halde Ocak sonuna kadar zaten ihbar süren var..

"Yok ben evlilik nedeni ile hemen ayrılırım, hemde işsizlik istiyorum" diyorsan kanunlar açıkca ortada. Bu yüzden işvereni terbiyesizlik değil, tam tersi iş kanunlarına uydukları için takdir ediyorum.

Tamam insiyatif gösterseler güzel olurmuş ama böyle bir mecburiyetleri yok ki. Kaldı ki onlar ilk senden, ihtiyacları olduğu için, biraz daha çalışman için insiyatifte bulunmanı istemişler, sen devam etmek gibi bir insiyatifte bulunmak istemiyorken, onlar insiyatif göstermediği için mi terbiyesizlik oldu? Bu durumda iki seçeneğinin kaldı:
Birincisi bir an önce çıkmak istiyorsan evlilik tazminatını hemen alıp çıkabilirsin.
Diğeri de, iş yerinin seni çıkartması için ihbar süreni beklersin. Bu kadar basit.

Üzgünüm ama belirttiğim gibi, ben iş yerini haklı buluyorum..

böyle bir iş oratamında bulunsaydın takdir etmezdin eminim ben bılıyorum neler yaşadığımı ben bukadar emek vermişim oda vermek zorunda cebındenmı verıcek parayı gene benım paramla odıcek onu kesıtıler oluyo işsilik kesıntıleri devlet ona istinaden ödüyor dısardan gorundugu gıbı olmuyor malesefff

konuştuk patronla bi ay daha kalıcam el mecvur işsizlik alabilmek için 1 ay daha atlanmam lazım buraya

Back
X