İşe başlamalı mıyım?

seamoms

Deniz koydum adını..🎈
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
1.754
6.288
158
Özelde matematik öğretmeniyim.1 yaşında çocuğum var.2 senedir çalışmıyorum.Bu sene istediğim gibi bir yer gelmedi.Maddi olarak artık zorlanacağız.Bugün bir yerle görüştüm.Haftada 5,5 gün,hafta sonu full.Pzt tatil.Bi de hafta içi bir gün sabahtan tatil.Öğle aralarım da süt izninden dolayı 2,5 saat olacak.Eşim MEB de öğretmen.Annem babam çok yakınımda oturuyor.Eğer kabul edersem benim olamadığım zamanlarda annemlerle eşim bakacak oğlumuza.Kabul etmezsem eşim özel dersler falan çok yoğun çalışmak zorunda kalacak.Gece 11 de falan gelecek.Öteki türlü daha rahat olacağız.Ama değer mi diyroum?Bu kadar yoğunluk,daha çocuğum çok küçük.Ama bi taraftan maddiyat.Bakan var.Kızlar bi akıl verin.Bir kaç gün düşünme sürem var.Ne yapayım?Bir sene dişimi sıkarsam burda diğer sene aynı kurumun kolejine geçeceğim.Daha rahat olacağım.Valla çok kararsızım.Fikirlerinize açığım.Hı bi de şu da var.Sosyalleşmeye de ihtiyacım var.2 senedir evdeyim.Onun dışında hep çalıştım.

Bırakılabilir bi tanıdım 6 aylikken kendi annesine birakti ise basladi tam 6 aylikti suan 4 yasinda

Hocam en kötü ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz. Bomboş insanlar buralarda matematik öğretmenliği yapıyor, öğretmencilik oynuyor. Okulların size ihtiyacı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özelde matematik öğretmeniyim.1 yaşında çocuğum var.2 senedir çalışmıyorum.Bu sene istediğim gibi bir yer gelmedi.Maddi olarak artık zorlanacağız.Bugün bir yerle görüştüm.Haftada 5,5 gün,hafta sonu full.Pzt tatil.Bi de hafta içi bir gün sabahtan tatil.Öğle aralarım da süt izninden dolayı 2,5 saat olacak.Eşim MEB de öğretmen.Annem babam çok yakınımda oturuyor.Eğer kabul edersem benim olamadığım zamanlarda annemlerle eşim bakacak oğlumuza.Kabul etmezsem eşim özel dersler falan çok yoğun çalışmak zorunda kalacak.Gece 11 de falan gelecek.Öteki türlü daha rahat olacağız.Ama değer mi diyroum?Bu kadar yoğunluk,daha çocuğum çok küçük.Ama bi taraftan maddiyat.Bakan var.Kızlar bi akıl verin.Bir kaç gün düşünme sürem var.Ne yapayım?Bir sene dişimi sıkarsam burda diğer sene aynı kurumun kolejine geçeceğim.Daha rahat olacağım.Valla çok kararsızım.Fikirlerinize açığım.Hı bi de şu da var.Sosyalleşmeye de ihtiyacım var.2 senedir evdeyim.Onun dışında hep çalıştım.

Hazır işiniz olsa dönün derdim ama şu noktada bence o iş şartları çok ağır. Ücretli öğretmenlik yaparsanız çocuğunuza da zaman ayırabilirsiniz.

Eşimin Doğu görevi bitmedi.Eş durumuyla batıdayız.O yüzden dışardan sigorta yatırıyoruz 2 senedir.O da yük.Ücretli öğretmenlik malesef yakınlarda yok.Olanlar da tam sigorta olmuyor.Verdikleri para da çok komik.O da yola gider.

Geliriniz ne kadar olacak bunca emeğe?
Eğer değecek bir rakamda olabilir, baktınız olmadı somestrda ayrilirsiniz. En azından elinizde toplu para olur,sizi biraz daha idare eder.
Ama eğer asgari ücret falansa hiç değmez, eşiniz özel ders versin, ne olacak:) siz de arasıra çocuğu annenize bırakıp özel ders verirsiniz birilerine, düzenli birkac öğrenci bulursanız o da en azından ek gelir olur

Geliriniz ne kadar olacak bunca emeğe?
Eğer değecek bir rakamda olabilir, baktınız olmadı somestrda ayrilirsiniz. En azından elinizde toplu para olur,sizi biraz daha idare eder.
Ama eğer asgari ücret falansa hiç değmez, eşiniz özel ders versin, ne olacak:) siz de arasıra çocuğu annenize bırakıp özel ders verirsiniz birilerine, düzenli birkac öğrenci bulursanız o da en azından ek gelir olur
Asgari ücretin üstünde baya.Özel ders veriyorum zaten ama sigorta da lazım bana.Dışardan yatırıyoruz 2 yıldır.Eşim Doğu görevini bitirmeden eş durumuyla batıda.Çalışmazsam yeri değişecek.O da asgari ücret arttığından dolayı primleri arttı.Zorluyor.

Çalışın tabi ki ama çalışmasanız da özel dersleri neden eşiniz veriyor siz verin. Branşınız özel dersten para kırabileceğiniz bir branş.

Bir yandan çocuğumu sanki terkediyor gibi hissediyorum.Diğer yandan annemler eşim tam anlamıyla yardımcı.Çok çıkmazdayım…

Çalışın tabi ki ama çalışmasanız da özel dersleri neden eşiniz veriyor siz verin. Branşınız özel dersten para kırabileceğiniz bir branş.
Yok veriyorum zaten.Ama sigorta da lazım.Bi önceki mesajımda yazdım sebebini.Zorlamaya başladı primler.

Yok veriyorum zaten.Ama sigorta da lazım.Bi önceki mesajımda yazdım sebebini.Zorlamaya başladı primler.
Allah aşkına kaç liradan veriyorsunuz? Ben bir haftada primi çıkartıyorum genelde, ki matematik öğretmeni değilim. Ya çok az öğrenciniz var ya ücreti çok düşük tutuyorsunuz.

Zaten eşinizin tayin durumundan dolayı çalışmaktan başka çareniz yokmuş ki sizin, gereksiz kararsızlık yaşıyorsunuz.

Sizin eşiniz bol para harcayan bir adam değil miydi?
Sizin durumunuz bol para harcamaya hiç uygun değilmiş.
Bence şu sıkışık dönemde eşiniz az daha ugrasssin seneye o koleje başvurun.
Bir yıl daha eşiniz fazla çalışsın.

Bi de zorlanmamızın nedeni ev
Allah aşkına kaç liradan veriyorsunuz? Ben bir haftada primi çıkartıyorum genelde, ki matematik öğretmeni değilim. Ya çok az öğrenciniz var ya ücreti çok düşük tutuyorsunuz.

Zaten eşinizin tayin durumundan dolayı çalışmaktan başka çareniz yokmuş ki sizin, gereksiz kararsızlık yaşıyorsunuz.
sigortayı dışardan ödüyoruz 2 senedir.Özel ders gelirleri çok çok iyi.Ama bizim gider de çok sıkıntı orda.Ev ve araba kredisi var.Eşimin ailesine borç vardı.Elimizdeki birikimi onlara verdik.Annem kanser.Ona harcadık.Çocuk emmedi.Mama fiyatları malum.Bir sene sonra krediler bitiyor.İşte o yüzden bu sene sıksam mı dişimi diyorum.Sıkıntı çalışmakta da değil ki istiyorum.Sosyal çevre için de .Ama bu kadar yoğunluk düşündürüyor.

Ne alaka terk etme falan ?
O para ile tatil yapmayacaksınız sonuçta
Çocuğunuza harcayacaksınız muhtemelen çoğunlukla
Tabiki öyle.Ama dışardan şimdiden başladı baskılar.El kadar bebe bırakılır mı bu kadar fazla falan filan.

Bi de zorlanmamızın nedeni ev

sigortayı dışardan ödüyoruz 2 senedir.Özel ders gelirleri çok çok iyi.Ama bizim gider de çok sıkıntı orda.Ev ve araba kredisi var.Eşimin ailesine borç vardı.Elimizdeki birikimi onlara verdik.Annem kanser.Ona harcadık.Çocuk emmedi.Mama fiyatları malum.Bir sene sonra krediler bitiyor.İşte o yüzden bu sene sıksam mı dişimi diyorum.Sıkıntı çalışmakta da değil ki istiyorum.Sosyal çevre için de .Ama bu kadar yoğunluk düşündürüyor.
Hemen kabul etmeyip biraz daha araştırın o zaman belki başka okullarda da bulursunuz. Ama reddetmeyin de kaçmasın elinizden.

Sizin eşiniz bol para harcayan bir adam değil miydi?
Sizin durumunuz bol para harcamaya hiç uygun değilmiş.
Bence şu sıkışık dönemde eşiniz az daha ugrasssin seneye o koleje başvurun.
Bir yıl daha eşiniz fazla çalışsın.
İşte adamlar bir sene önce kurslarında çalıştırıyor.Yoksa kolej olsa asla düşünmezdim.
Evet o harcayan eş benim eşim.Ama bu sene aklı başına geldi şükür.

İşte adamlar bir sene önce kurslarında çalıştırıyor.Yoksa kolej olsa asla düşünmezdim.
Evet o harcayan eş benim eşim.Ama bu sene aklı başına geldi şükür.
Bir yıl eşimin fazla çalışmasını isterdim bu durumda.
Hani çalışma şartları çok çünkü.
Çocuk büyük olsa yada daha az çalışsanız neyse.

Back
X