• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ise baslayacagim ama

raperon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
208
17
118
35
Diğer
Arkadaslar ben is basvurusu yapacagim ilk defa is basvurusu yapip calisacagim icin cok heyecanliyim randevu icin biyer aradi ama ben nasil davranmam ne giymem konusunda bile fikir sahibi degilim deneyimli arkadaslarimizdan fikirlerini tavsiyelerini bekliyorum isealdilar diyelim ilk gun nasil davranacagim safim galiba biraz ama beni bu sekil gorsunlerde istemiyorum siz deneyimlerinizi benimle paylasir birazda olsa tedirginligimi yukumu hafifletirmisiniz bu arada pazarlama mezunuyum

Arkadaslar ben is basvurusu yapacagim ilk defa is basvurusu yapip calisacagim icin cok heyecanliyim randevu icin biyer aradi ama ben nasil davranmam ne giymem konusunda bile fikir sahibi degilim deneyimli arkadaslarimizdan fikirlerini tavsiyelerini bekliyorum isealdilar diyelim ilk gun nasil davranacagim safim galiba biraz ama beni bu sekil gorsunlerde istemiyorum siz deneyimlerinizi benimle paylasir birazda olsa tedirginligimi yukumu hafifletirmisiniz bu arada pazarlama mezunuyum

böyle ne çok şık ne çok spor giyin özelikle siyah rengi kendine güveni ifade eder beyazda saflığı.böyle renkler tercih edebilirsin.etek giyme kumaş pantolon bleazer ceket falan şık olabilir.gittiğinde de çalışanların üstüne şöyle bi göz at sonraki günlerde kabul edilirsen onlar gibi giyinebilirsin.ilk gün zordur çantana bisküvi falan koy yemek olayına karşı bilmeyeceğin için çok acıkmamanı sağlar.rahat giyin topukluya alışık değilsen giyme.şimdilik bunlar geldi aklıma :)

Cok tesekkur ederimm canim ama ilk defa boyle bir ortama girecegim icin cok tedirginim uzerimden atamiyorum insanlara nasil davranicam hic bir is bilmiyorum suan bana ne gorev verecekler anlatamayacagim kadar tedirgin ve mutsuz hissediyorumm ya:110:

hiç takma kafanı.. inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın..
ilk günlerin zaten sürekli sana birilerinin bir şeyler öğretmeye çalışmasıyla geçecek..
defter kalem verirler, not alırsın...
ilk günden senli benli olma kimseyle.
giyim olarak da siyah pantolon üzerine şık bir gömlek, bluz, az topuklu ayakkabı uygundur.
çantan da şık olsun.

canım kendini kötü hissetme birçok deneyimli insan da bile oluyor o ilk gün sendromu.şimdi ne desem stres gitmeyecek üstünden :) Allah yolunu açık etsin. iş hayatında başarılar :)

lacivert gibi bir renk giyin.
güleryüzlü olun.

hiç takma kafanı.. inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın..
ilk günlerin zaten sürekli sana birilerinin bir şeyler öğretmeye çalışmasıyla geçecek..
defter kalem verirler, not alırsın...
ilk günden senli benli olma kimseyle.
giyim olarak da siyah pantolon üzerine şık bir gömlek, bluz, az topuklu ayakkabı uygundur.
çantan da şık olsun.
Cok tesekkurler aslinda giyim.kusamdan cok insanlatin verecegi tepkiden bilmislik taslamasindan ve ogrettiklerini anlamamamdan sohbetlerine yabanci kalmaktan cekiniyorumm

giyim olarak beyaz ya da açık renkli gömlek ve bluzlerle, siyah veya lacivert kumaş pantolonu kombinleyebilirsin en basiti. sonra sonra işin ortamına göre şekillendirirsin giyeceklerini.
iş görüşmesine gittiğinde işle ilgili merak ettiğin şeyleri sor mutlaka. kime bağlı çalışacaksın, departmanda kaç kişi var, hangi işlerden sorumlu olacaksın gibi. ilk görüşmede maaşı söylemeyebilirler, sen de sorma. iş teklifi yaparlarsa o aşamada öğrenirsin. ayrıca internette klasik mülakat soruları da var, onlara bakıp cevaplarını kafanda tasarla. hangi özelliklerini bu mesleğe uygun buluyorsun, geliştirmeye açık yanların nelerdir gibi mesela.
işe alınırsan da ilk günlerin etrafı, insanları, işleri izleyerek geçirirsin. anlamadığın her konuda sorular sor. hem işle ilgili olduğunu gösterir, hem de yanlış yapma ihtimalini azaltır.

Elin ayağın titremesin kendinden emin ol nasılsınız. Dediklerinde teşekkürlerde sakın siz nasılsınız deme
Sordukları kadar konuş geç cevap verme

Elin ayağın titremesin kendinden emin ol nasılsınız. Dediklerinde teşekkürlerde sakın siz nasılsınız deme
Sordukları kadar konuş geç cevap verme
olur mu canım, nasılsın diye sorulunca siz nasılsınız dememek kabalık olur. iş ortamında da zaten samimi olmadıklarınla konuşacağın bişey olmadığı için nasılsın diye sorulur.
sakın iyiyim deyip susmayasın.

olur mu canım, nasılsın diye sorulunca siz nasılsınız dememek kabalık olur. iş ortamında da zaten samimi olmadıklarınla konuşacağın bişey olmadığı için nasılsın diye sorulur.
sakın iyiyim deyip susmayasın.

Arkadaş iş görüşmesine gidiyor görüşmede nasılsınız sorusuna teşekkürler denir siz nasılsınız denmez derse ilk eksiyi alır çünkü o karşısındakini tanımıo ve o mülakata gidio
Aday hatırda olsa soru soramaz

Arkadaş iş görüşmesine gidiyor görüşmede nasılsınız sorusuna teşekkürler denir siz nasılsınız denmez derse ilk eksiyi alır çünkü o karşısındakini tanımıo ve o mülakata gidio
Aday hatırda olsa soru soramaz

niye aday insan değil mi:) nasılsınız sorusuna teşekkürler siz? dememek nezaketen olmaz ki. Şu klasik görüşmede onu yapma bunu yapma denilen şeylere kulak asmadım ve tüm iş görüşmelerim başarılı geçip işe alındım, kibar olmak ,dürüst olmak, kendine güvendiğini göstermek , beklentinin ne olduğunu bilmek bence önemli olan

niye aday insan değil mi:) nasılsınız sorusuna teşekkürler siz? dememek nezaketen olmaz ki. Şu klasik görüşmede onu yapma bunu yapma denilen şeylere kulak asmadım ve tüm iş görüşmelerim başarılı geçip işe alındım, kibar olmak ,dürüst olmak, kendine güvendiğini göstermek , beklentinin ne olduğunu bilmek bence önemli olan

Beklentinin neolduğunu bilmek önemli tabiki ama bu nasılsınıza siz? Sorulmaması altın kuraldır

Beklentinin neolduğunu bilmek önemli tabiki ama bu nasılsınıza siz? Sorulmaması altın kuraldır

bana çok enteresan geldi açıkçası. Bana göre iş görüşmesi de olsa teşekkürler diyip susan yanlış anlaşılmasın kaba tabirle öküz gibi gelir:) ben altın kuralları çiğnemişim hep demekki ama artılarım eksilerimden fazlaymış ki olumsuz geçen tek görüşmem olmadı:KK49:

İlk defa duydum. Demekki beni işe alan patronlarda duymamış bu nasılsınız olayını :KK48:

Back
X