işe başlayacağım emzirmeyi sonlandırmalı mıyım emzirip çalişan anneler sureci nasil yönetiyorsunuz😔

Liyalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2022
589
413
53
Merhabalar.. Bebeğim 14 aylık bir iki aya işe geri döneceğim. Bebeğim tamamen bana bağımlı babada bile 5 dk durmaz. Bebegime annem bakacak. Herkes emzirmeyi sonlandir ki bebek senden başkasında dursun diyor. Bu arada asla biberon emzik vs tutmuyor. Sağdığım sütü bile içmeyen bir bebek. Yemesi gayet iyi ama özellikle uyurken emmek istiyor. Ben 2 yaşına kadar emzirmeui düşünüyorum. En kötü tekrar izne ayrılırım diyorum ama malum ekonomik şartlarda zorluyor. Bana öneriniz nedir acaba bu süreci yaşayan annelerden bilgi almak istiyorum. Çalışmama son 2 3 hafta kala anneme 1 saat 2 saat şeklinde kademeli bırakıp alıştırmayı düşünüyorum. Emzirmeyi sonlandirmadan süreci başka nasıl yonetebilirim bilmiyorum

Bebeğim on aylıkken işe döndüm. Şu an 15 aylık olmak üzere. Hâlâ emiyor.
Bakıcısı var gündüz onunla duruyor.
Benimle birlikteyken evde benden başka kimsede durmuyordu hâlâ da öyle. Evde ben varsam hep benimle olmak istiyor.
Emme konusu bizde şöyle oldu, ne mama, ne biberon ne de emzik aldı bebeğim, ek gıdaya geçene kadar beni emdi sadece. Ek gıdaya geçtik beslenmesi güzel ilerledi meme artı yedikleri şeklinde gitti o süreç.
Büyüdü artık ise dönmeye başlayacağım zaman karnı doyuyordu yedikleriyle, gündüz beni aramadi, ben akşam 5 gibi geldim gelince emiyordu.
Artık gündüzleri hiç emmek istemiyor, bakıcısı ayakta sallayarak uyutmaya alistirdi onunla uyurken beni aramıyor. Gece benimle uyuyorsa kesinlikle emerek uyuyor, memesini arıyor.
Babası uyutuyorsa ayakta sallanıp uyuyor
Memeyi biraktirmayin, gündüz yedikleri yeter ona, sabah uyanınca emsin sizi bir de gece emmek ister, o da ona yeter zaten.
Sorunuz olursa yazın.

Yaaa yazdıklarınız beni çok motive etti. Süreçten çok korkuyorum çünkü. Diğer çocuğumu 4 aylık bırakıp ise baslamak zorunda kalmıştım ama onda sütüm hiç yoktu ve oda emmeye hiç hevesli değildi mama içtiği ve emzik emdiği için hiç sıkıntı yaşamadım ve herkesin kucağına gider herkeste de dururdu. Onu emziremedigim için şimdi bu bebeğimi 2 yaşına kadar doyasıya emzirmek istiyorum.Emzirmeyi sonlandırmayi zaten hiç istemiyorum ama herkesin dediği de emzirmeyi sonlandırmazsan kimsede durmaz ağlar vs. O yüzden çok korktum açıkçası umarım bebegimde ayakta sallanmaya alışır bizi en çok zorlayacak olan o aslında. Dediğiniz gibi yemesi iyi çok şükür gündüzleri uyku dışında bir kac defa gelip emmek ister ama uykusu gelince kesinlikle emmek istiyor. Çok teşekkür ederim cevapladiginiz için. Aklıma takılan birsey olursa yeniden rahatsız ederim sizi

Doyasıya emzirin işe geri dönmek emzirmeye engel değil.

benim bebeğim de emmeden asla uyumuyor. işe başlamadan önce de soru açmıştım bu konuyla ilgili. beni en çok korkutan gündüz uykusunu bensiz nasıl yapacağıydı. bir ay oldu işe döneli. uyku işi harika ilerlemiyor ama bir şekilde uyuyor yine de. sabahları ilk günler ayrılmak istemezken şimdi bay bay yapıyor bana.

süt iznim var benim. erken çıkıyorum. gittiğimde de öyle memeye saldırma gibi bir durum olmuyor. gece ve sabah emzirmeye devam ediyorum. alışır yani merak etmeyin. sizi görmeyince memeyi de aramamış oluyor. boşuna emzirmeyi sonlandırmayın.

Enzirmeye devam edebilirsiniz isten gelince emzirirsiniz boz oyle yapiyorduk. Is yerinde sagiyordum ama sagmasamda olurdu azdi zaten. Suan evdeyim 12 aylik benimki sabah birde aksam emziriyorum 2 kez o kdr

Çok agliyor muymuş peki uykusu geldiğinde en çok beni üzen kısım o çünkü uyumak istediğinde çok ağlar mı diye endişeleniyorum

Çok agliyor muymuş peki uykusu geldiğinde en çok beni üzen kısım o çünkü uyumak istediğinde çok ağlar mı diye endişeleniyorum
bazen ağlıyormuş bazen ağlamıyormuş. bence hiç endişelenmeyin. benimleyken de ağlıyor yani. annem bakıyor ve sırtını sıvazlayarak uyutuyormuş. asla emzik tutmayan çocuk bazen de emzikle uyuyormuş. ben yapmayı denesem ortalığı yıkar meme diye. alışır diyordu herkes, gerçekten alışıyormuş bizzat şahit oldum. akşam yine memesiz uyumuyor tabi. tüm nazı annelere yani

Sorun uykuda emmesi ise uyku eğitimlerine katılın derim işe başlamadan 2 haftaya halledersiniz . İnstagramdan bakın bebek_uyku_koçu hesabına uzaktan eğitimleri de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…