İşe dönerek bebeğime haksızlık mı yapıyorum?

nisann_tr

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
2.590
3.930
133
38
Bebegim 8 aylık.Öğretmenim. Bu gune kadar esim de annem de babam da cok cok yardimci olarak bebise baktik cok şükür. Ve hep ikinci donem okula baslarim diye hesap ettik. Simdi işe dönüş vakti yaklaştıkça kotu hissetmeye basladim. Kendimi cok cok suclu hissediyorum.

Okula başlarsam haftada 15 saat dersim olacak. Cuma bos olacak, dort gun sabah saatlerine koyacaklar derslerimi. Bebeğe annem bakacak, bizde kalacak annem haftaici. Okul ev arasi cok yakın. Arabayla gidip geliyorum 6-7 dakika sürüyor. Ve ogrencilerim, dogum iznine cikaldan beri 2 ogretmen degistirdiler, okula dönmezsem 3.ogretmen degisikligi olacak, bunu da düşünüyorum. Tabi maddi olarak da daha rahat olacağız.

Ama şu sucluluk duygusunu atamiyorum. Emmek istedigi veya memeyle oynamak istediği an dudaklarını büzüp ağlıyor iste o an ben olmayacağım.
Eşim sen bilirsin diyor. Aslinda sanırım başlamamı istiyor ama üstüme gelmek istemiyor.
Baslamaktan vazgecip ikinci donemi de evde mi gecirsem acaba?

Maddi olarak çok zor durumda değilseniz ( bakın çok zor diye özellikle belirttim ) çalışmayın.
Bebeğiniz çok küçük.
Ne kadar az dersiniz olsa da sabah işe yetişmek, erken kalkıp hazırlanmak, kahvaltı yapmak gibi stresleriniz olacak.
Tam kapıdan çıkacakken bebeğiniz emmek isteyecek mesela, siz strese gireceksiniz.
Çok çok sıkıntı yoksa çalışmayın, ve evet bence bu durum bebeğinize haksızlık.
Evde onunla baş başa kalın, izin kullandım ve pişmanım diyen kimseyi görmedim ben, ama çalışıp pişman olan çok.

Hocam erken çocukluk uzmanıyım.
Çocuklara, en az 24 ayını doldurana kadar, annelerinin bakım vermesini savunuyorum.
Bununla birlikte artık 8 aylık olmuş bir bebeği, haftada 4 gün, 4-5 saat anneannesine emanet etmekte de bir sorun görmüyorum.
Süre kısa, üstelik evle okulunuzun arası yakın, yolda vakit kaybetmeyeceksiniz.
Öğrencilerinizle birlikte olmak size moral açısından iyi gelecekse hiç düşünmeyin bile.
Niye çoçuğunuza haksızlık olsun bu durum?
Çünkü mutlu anne demek, mutlu çocuk demek.
Sağlıkla ve sevgiyle büyütün yavrunuzu.

Bence başlamalısınız işe bebek ek gıdaya geçmiştir. Zaten süre oldukça makul .Ben de öğretmenim 2 kızımda da 4aylıkken başladım göreve. Aynen dediğiniz gibi 4 gün sabah ders istemiştim süt izninde de. Çok rahat geçmişti. Emzirip gidiyordum uyuyorlardı kahvaltı edip tekrar uyuyana kadar ben geliyordum. Sonra beraber öğle uykusu çekiyorduk bir güzel. Benim de moral motivasyonum artmıştı ile dönünce. Kafam yerine gelmişti resmen

Aynı ben.01.06.2017 doğumlu kızım.8. Ayda geçen sene 2. Dönem başladım okula.Ben de arabayla gidip geldim 1 km falan mesafe.

Pazartesi boş 15 saat ders aldım.Sabahtan 5 saat oluyor bizim okulda.3 saatleri boşalttılar sağ olsunlar.8.20 de çıktım 10.30 gibi emzirmeye geldim,11.10 gibi de okula döndüm 1de dersim bitti.

İlk bi kaç gün kalbim sıkıştı,havada yürüyor gibiydim.Zamanla alıştım,kızım bi-iki gün okuldan geldiğimde ağladı ,alıştı sonra.

Anne değilim , bir anne adayıyım doğduktan sonra değişir mi fikrim bilemiyorum ama bence o kadar vicdan azabı çekilecek bir durum değil . Sonuçta çocuğunuzu evlatlık vermiyorsunuz , anneniz de varmış ne güzel, sizden sonra en iyi bakabilecek kişi bence anneniz .
Tabii ki sizin kararınız ama ben de Doğumdan sonra 6 aylıkken çalışmak zorundayım mecburum yani .. yaşadığım yerde %90 oranında çocuklar 1 yaşında zaten kreşe başlıyor , bir kısmı da daha 6 aylıkken . Zor ama şartlar bazen istediğimiz gibi olmuyor ..
Kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı vereceğinize eminim:KK200:

İş saatleriniz az olduğu için sorun olmaz bence. Bebeğiniz küçükmüş ama çok az derse girip eve döneceksiniz zaten. Kendinize yüklenmeyin.

Ben bebeklerin ilk birkaç sene anneye doyarak büyümeleri gerektiğini düşünüyorum ama sizinki tam mesaili bir iş gibi bile olmayacakmış. Haftada 15 saat nedir ki? Hem çalışıp hem çocuğunuza bakıyor olacaksınız. Üstelik bebeğinizi o birkaç saat boyunca emanet edeceğiniz kişi de anneniz. Bence çok şanslısınız.

8 aylıkmis artık ek gıda alma ve yavaş yavaş aktiflesme dönemi ayrı kalabilir sizden. Mesainiz de az. Bütün gün çalışmak zorunda olup el kadar bebeği bırakanlar ne yapsın :( işten çok ayrı kaldıkça insan çok paslaniyor. Ben 2 yıl ücretsiz izin aldım. Müfredat çok değişti sudan çıkmış balık gibiyim çok zor uyum sağladım. İkinci çocuk düşünsem ne yaparım kara kara düşünüyorum. Yapılamayacak bir şey değil. Ayrıca laf aramızda çalışmak evden biraz uzak kalmak çok iyi gelecek inanın

Bu dönem değilse diğer dönem başlayacaksınız sonuçta.
Saatleriniz uygunken bebeğinizin de çalışmanıza alışması için bir fırsat gibi düşünün.Bakıcı deseniz çalışmayın derdim ama ne guzel anneniz yanında olacak.

Ben de kızım üc aylıkken anneme bırakıp çalışmaya döndüm ki zaruri bir durum da yoktu. Ama çalışmak hem beni kendime getirdi, hem de düzenimizi sağladı.

Annelerin doğumdan sonra işe başlaması bence bu kadar dramatikleşmesin artık.

Kızım 3,5 aylıkken yarım gün işe başladım. Benim de annem baktı. Kuzum 3 yaşına girecek, gayet güzel bir ilişkimiz olduğunu düşünüyorum.

Sizin okulunuz yakın, saatleriniz az, anneniz yanınızda, daha ne istiyorsunuz. Büyüyünce ayrılması daha zor olabilir.

Üstelik işe gitmek size de iyi gelecektir. Hatta bence arada bir okul çıkışı alışverişe kuaföre çay kahve içmeye bile gidebilirsiniz. Emanet ettiğiniz kişi en az sizin kadar iyi bakacak sonuçtaz

Bebegim 8 aylık.Öğretmenim. Bu gune kadar esim de annem de babam da cok cok yardimci olarak bebise baktik cok şükür. Ve hep ikinci donem okula baslarim diye hesap ettik. Simdi işe dönüş vakti yaklaştıkça kotu hissetmeye basladim. Kendimi cok cok suclu hissediyorum.

Okula başlarsam haftada 15 saat dersim olacak. Cuma bos olacak, dort gun sabah saatlerine koyacaklar derslerimi. Bebeğe annem bakacak, bizde kalacak annem haftaici. Okul ev arasi cok yakın. Arabayla gidip geliyorum 6-7 dakika sürüyor. Ve ogrencilerim, dogum iznine cikaldan beri 2 ogretmen degistirdiler, okula dönmezsem 3.ogretmen degisikligi olacak, bunu da düşünüyorum. Tabi maddi olarak da daha rahat olacağız.

Ama şu sucluluk duygusunu atamiyorum. Emmek istedigi veya memeyle oynamak istediği an dudaklarını büzüp ağlıyor iste o an ben olmayacağım.
Eşim sen bilirsin diyor. Aslinda sanırım başlamamı istiyor ama üstüme gelmek istemiyor.
Bence fazla hassas olmaya gerek yok
8-6calisiyordum ben bebeğimi birakip ise gittigimde. Ama dogum ve sut iznimi 1.5 yila bolup haftadada 3 gün is 4 gun tatil yapmistim. 20 günlükken ise basladim bu arada . Annem bakici ben pazartesi carsamba cuma idare ettik. Arada ise bile götürdüm. Idari katta çok eğlenirdik.
Kuzenim bebegi 3 aylikken haftada 15 saat spora gidiyordu ;)

Ne kadar şanslısın.benim ilk bebeğim 2 aylıkken okula başlamak zorunda kaldım.çünkü doğum iznimin öncesini doğum sonrasına aktaramadım.tam iki aylıktı.okulum çok uzaktı.iki otobüs değiştiriyordum.tek öğretmen olduğum için programım berbattı.ikinci bebeğimde 3 aylıkken başladım.programım berbattı hatta berbat ötesiydi.arada boşluklar vardı.tüm gün okuldaydım.üçüncü bebeğimde yine 3 aylıkken başladım.yine programım kötüydü.sadece bir günün boştu diğerleri doluydu.ayrıca nöbet yazdılar.tutmazsan boş günün olmaz diye tehdit ettiler üstü kapalı.sonra dayanamadım ücretsiz izne ayrıldım .eşimle boşanıyoruz şu an sebep ücretsiz izne ayrılmam diyebilirim.buna hakkım olmadığını düşündü.şimdi yine programım kötü.sadece 15 saat dersim var ve 5 gün okuldayım.ben nerde hata yaptım bilmiyorum.ama bundan sonrası için umutluyum.Allah karşıma anlayışlı,iyi insanlar çıkarsın diye dua ediyorum.sizin için söyleyecek birşey bulamadım.Derler ya hep sen iyi ol herkes iyi olur.bu söz tam bir palavra .bazen işler hep ters gidiyor.sizin hayatınız hep böyle yolunda gider inşallah.

Back
X