• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe dönme konusu

Çevremdeki kişiler bir saat bile ayrılamıyorum vicdanım el vermiyor falan diyince bende mi bir tuhaflık var dedim çünkü evde lohusalığında etkisiyle kafayı yiyecek gibi hissediyorum kafam dağılmıyor aynı düşüncelerle akşam oluyor akşamda eşime sarıyorum durduk yere

Yok bakmayin millete işleri gucleri gosteriş. Evde sac baş yoluyolar disarda da yok duramiyorum filan. Herkesin 4 saat ise gitme imkani olmayabiliyor hem.

İyi akşamlar herkese
2 aylık bebeğim var doğum iznim bitti 10 gün sonra işe dönme tarihim. 8 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum işimi çok seviyorum çok şükür iş arkadaşlarım da her konuda yardımcı oldular bana gebeliğimde ve sonrasında. Bebeğim 8 aylık olana kadar yarım gün çalışacağım yani günde 4.5 saat onunda 1.5 saati süt iznim olacak. Ancak toplu kullandırılmıyor bizim iş yerinde hergün gideceğim. Bebeğime bu dört saatte annem bakacak. Çevrem daha çok küçük bir yaşına kadar kendin bak diyorlar ama ben iş hayatından çok uzaklaşmak istemiyorum uzaklaştıkça unutulacak pratikliği azalacak bir meslek grubundayım. Sizce bu kadar erken dönmem bebeğim açısından olumsuz bir durum yaratır mı? Günde dört saat çok mu olur ayrılık süresi? Şartlarım güzelken devam edeyim diyorum ama bebeğime haksızlıkta etmek istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum
Çalışın

Super fırsat ya. Hiç takma etrafındakileri. Sana iyi gelen hersey bebeğine de iyi gelecektir.

İki aylık bebek anneyi falan özlemez. Annenize de alışkınmış zaten hiçbir şey olmaz. Size ille de işe dönme diyen çevrenizi çok iyi niyetli bulmadım. Günde birkaç saat evden uzak olmak size çok iyi gelir.

Kesinlikle çok bunaldım ama çevremdekiler seni özler daha çok küçük falan diyince biraz kararsız kaldım bebeğimi üzmekte istemem anneme çok alışkın doğduğundan beri birlikteyiz beni çok arar mı bilmiyorum
nice tanıdıklarım 3 aylık bebelerini bırakıp 10 saat iş için ayrı kalmak zorunda kaldılar :(
kaldı ki 4 saat diyorsunuz göz açıp kapayıncaya kadar geçer
sizin psikolojiniz için de iyi olur çalışmak
o konuşanları boşverin.. ve emin olun kimileri de kıskançlığından böyle konuşuyor :)

Ne güzel işyeriniz varmış, bence kimseyi dinlemeyin yol mesafesi de yok nimet gibi. Hem size de iyi gelir.

Bebeğim 8 aylık olana kadar yarım gün çalışacağım yani günde 4.5 saat onunda 1.5 saati süt iznim olacak.
Merhaba, öncelikle bahsettiğiniz zaman hiç de uzun bir zaman değil ağzım burnum diyene kadar ve bebek bir şekerleme yapsa geçecek bir zaman.
Ancak bende hamileyim ve merak ediyorum 8 aylık olana kadar nasıl yarım gün çalışabiliyorsunuz. Memur musunuz özel sektör çalışanı mı?

Back
X