• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe dönmek - mesai saati ve bebeğim..

MermaidNes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2020
265
266
33
34
Kızlar merhaba;
İşe döneceğim bebeğim 19 ayını bitirmek üzere annem bakacak bebeğime. ilişkileri çok iyi ama mesaim sabah 8 akşam 6 😔

7de evden kesin çıkmış olmam gerek ve dönüşümde 6.40 gibi olacak. Bu kadar zaman bebeğimden ayrı kalmak beni üzecek ama onun hisleri beni daha çok düşündürüyor. Deneyimi olan annelerin yaşadıklarını duymaya ihtiyacım var.

Ve sabah uyanık olmazsa uyandırıp emzirip vedalaşmak istiyorum ama daha çok huysuzluk ağlama yaşar mıyım nasıl davranmalıyım

O yaş için saatleriniz oldukça uzun ama çalışma hayatı işte nereden tutsan elinde kalıyor. Anneniz sürekli sizde mi kalacak peki?

En azından annenize bırakacaksınız bu büyük bir şans. Ama yine de yeterli olmuyor bebişlere bir anne gibi olamıyor.

Üzgünün ama gerçekleri söylemem gerekirse, geldiğinizde huysuzluklara hazır olun. Kendi aracınızla gitme durumunuz varsa biraz geç çıksanız, işyeri ile anlaşıp erken çıksanız en azından 5 de…

Zamanla gittiğinizi anladığı için uyanacaktır zaten siz giderken. vedalaşarak ve anlatarak çıkmanız onun için daha iyi olacaktır.

Kızlar merhaba;
İşe döneceğim bebeğim 19 ayını bitirmek üzere annem bakacak bebeğime. ilişkileri çok iyi ama mesaim sabah 8 akşam 6 😔

7de evden kesin çıkmış olmam gerek ve dönüşümde 6.40 gibi olacak. Bu kadar zaman bebeğimden ayrı kalmak beni üzecek ama onun hisleri beni daha çok düşündürüyor. Deneyimi olan annelerin yaşadıklarını duymaya ihtiyacım var.

Ve sabah uyanık olmazsa uyandırıp emzirip vedalaşmak istiyorum ama daha çok huysuzluk ağlama yaşar mıyım nasıl davranmalıyım
uyuyan çocuğu uyandırmayın bu birinci tavsiyem. ikincisi zaten yaşını doldurmuş sizde bir alışkanlık var ama çocuklar yeni ortamlara daha çabuk adapte oluyorlar yani anneiz ile anlaşıyorsa sizi çokta aramaz ,ben kızımı 3 aylıkken bırakıp işe başladım ayrı kalmaktan ötürü hiçte sıkıntı yaşamadık.

O yaş için saatleriniz oldukça uzun ama çalışma hayatı işte nereden tutsan elinde kalıyor. Anneniz sürekli sizde mi kalacak peki?

En azından annenize bırakacaksınız bu büyük bir şans. Ama yine de yeterli olmuyor bebişlere bir anne gibi olamıyor.

Üzgünün ama gerçekleri söylemem gerekirse, geldiğinizde huysuzluklara hazır olun. Kendi aracınızla gitme durumunuz varsa biraz geç çıksanız, işyeri ile anlaşıp erken çıksanız en azından 5 de…

Zamanla gittiğinizi anladığı için uyanacaktır zaten siz giderken. vedalaşarak ve anlatarak çıkmanız onun için daha iyi olacaktır.
Evet bende fazla olduğunu düşünüyorum saatlerin ama 9-5 8-5 çalışan o kadar az özel sektörde yer var ki. haftalık 45 saati doldurmak istiyorlar ne yazık ki hafta içi az olursa cumartesi yarım gün ekliyorlar 🤷🏻‍♀️

Ve iş yerinde benim gibi aynı durumda olan fazlaca kadın varken benim 5te çıkmama müsade edeceklerini sanmıyorum aracımla da gitsem en fazla 10dk fark edecek servis en son beni alıp ilk beni bırakıyor çünkü.

Annemle de aynı sokakta oturuyoruz eşim 8de gidecek eşim anneme bırakacak diye planladık .

Umarım üzmem oğlumu tek tek gayem bu inşallah başarabilirim

uyuyan çocuğu uyandırmayın bu birinci tavsiyem. ikincisi zaten yaşını doldurmuş sizde bir alışkanlık var ama çocuklar yeni ortamlara daha çabuk adapte oluyorlar yani anneiz ile anlaşıyorsa sizi çokta aramaz ,ben kızımı 3 aylıkken bırakıp işe başladım ayrı kalmaktan ötürü hiçte sıkıntı yaşamadık.
Annemle ve babamla çok iyi anlaşır parka gezmeye giderler ve her gün görüşürüz evlerinde olmaktan mutlu olur sık sık bıraktığımda oldu bir sorun yaşamadık ama işte saatler uzun ve haftanın 5 günü üst üste mutlaka arayacak ve üzülecektir diye düşünüyorum
Artık o mu daha çok ben mi daha çok üzülüp zorlanacağız bilmiyorum umarım o olmaz üzülen.
Sizin gibi güçlü kadınları okudukça ha gayret diyorum ama bazen düşüyor gardım iste

Annemle ve babamla çok iyi anlaşır parka gezmeye giderler ve her gün görüşürüz evlerinde olmaktan mutlu olur sık sık bıraktığımda oldu bir sorun yaşamadık ama işte saatler uzun ve haftanın 5 günü üst üste mutlaka arayacak ve üzülecektir diye düşünüyorum
Artık o mu daha çok ben mi daha çok üzülüp zorlanacağız bilmiyorum umarım o olmaz üzülen.
Sizin gibi güçlü kadınları okudukça ha gayret diyorum ama bazen düşüyor gardım iste
Üzülecek bir durum yok bence güvende olduğunu bildikten sonra gerisi sorun değil.
Benim kızım yazları da gider yanlarına mesela 3 ay orada kalıyor biz arada gideriz, telle görüşürüz şimdi teknoloji zaten çok gelişti ve inanın bizi doğru dürüst özlemiyor bile çünkü evde kurallar var orada herşey serbest bilmem anlatabildim mi ;)
Bu kadar çocuklar abağımlı olmak bana yanlış geliyor ,büyüdükçe zaten bizden uzaklaşıyorlar o nedenle arada bağ olması güzel ama üzülmek , karalar bağlamak gereksiz.

Üzülecek bir durum yok bence güvende olduğunu bildikten sonra gerisi sorun değil.
Benim kızım yazları da gider yanlarına mesela 3 ay orada kalıyor biz arada gideriz, telle görüşürüz şimdi teknoloji zaten çok gelişti ve inanın bizi doğru dürüst özlemiyor bile çünkü evde kurallar var orada herşey serbest bilmem anlatabildim mi :KK66:
Bu kadar çocuklar abağımlı olmak bana yanlış geliyor ,büyüdükçe zaten bizden uzaklaşıyorlar o nedenle arada bağ olması güzel ama üzülmek , karalar bağlamak gereksiz.
Aynen benimkiler de öyle. Tatil gelse de anneanneye gitsek diye gün sayıyorlar annem de her gün arayıp okullar kapanınca bir gün bile bekletme çocukları hemen getir der. Benim de işime geliyor açıkçası az dinleniyorum. Bağımlı anne ve çocuk bana normal gelmiyor.

Aynen benimkiler de öyle. Tatil gelse de anneanneye gitsek diye gün sayıyorlar annem de her gün arayıp okullar kapanınca bir gün bile bekletme çocukları hemen getir der. Benim de işime geliyor açıkçası az dinleniyorum. Bağımlı anne ve çocuk bana normal gelmiyor.
Bende kafa dinliyorum yalan yok ki benimde çocukluğum bu düzende geçti ama ailemden ayrı kalmak ne bende ne de ailem de travma yaratmadı , tam tersi mutlu ve güzel anılarımın olduğu bir çocukluk geçirdim.

Kızlar merhaba;

valla benimki 24 aylık oldu hiç gidişimi sallıyor gibi bir hali yok ben çıkarken fosur fosur uyuyor , bütün gün sokaklarda oynuyr ben eve gelince de naz niyaz...
bence her şeye uyum sağlıyorlar,,,19 aylık olmuş kocaman çocuğu emzirmek için tabi ki sabah uykusundan uyandırmayın.

Benim kızım yazları da gider yanlarına mesela 3 ay orada kalıyor biz arada gideriz, telle görüşürüz şimdi teknoloji zaten çok gelişti ve inanın bizi doğru dürüst özlemiyor bile çünkü evde kurallar var orada herşey serbest bilmem anlatabildim mi :KK66:
Galiba benim düşüncelerimde başlayıp bitiyor her şey fazla duygusallığı bırakmam gerekecek gibi duruyor

valla benimki 24 aylık oldu hiç gidişimi sallıyor gibi bir hali yok ben çıkarken fosur fosur uyuyor , bütün gün sokaklarda oynuyr ben eve gelince de naz niyaz...
bence her şeye uyum sağlıyorlar,,,19 aylık olmuş kocaman çocuğu emzirmek için tabi ki sabah uykusundan uyandırmayın.
ahaha
ya bu bebelerin hepsi böyle herhalde

konu sahibi,
oğlunuz siz işten gelince her türlü size bin tane kapris yapacak
bunları kodlayıp yolluyorlar herhalde "anneden işin acısı çıkarılacak illa" diye...
ama gün boyu gayet de oynayıp eğleniyor. anneyi görene kadar anne aklına bile gelmiyor bizdekiler de öyle.
siz işten gelince olan krizi gün boyu olacak sanmayın.

Siz uyamdirmayın. Uyanirsa anne ise gidecek sen anneanne ole oyun oynayacaksin yemek yiyeceksin aksam ben gelecegim deyin. Gun icinde de yapabilirsiniz bu aciklamayi. Uykudan uyandirmayin ama uyaniksa aciklama yapin.kapidan size el sallasin gittiginizi gorsün.

Onun disinda uzmeyin kendknizi iki iyilik bir olmuyor. Kizim da beni ozluyor ama yapacak birsey yok çalisan annem var der ilerde .

Hani sizi görmeden çıkıp gitmeyin vedalaşın anlatın diyorlar uzmanlar bende kaldırıp emzirip anlatıp öpüp çıksam mı acaba demiştim😬

Anne üzücü bir olay gibi davranir ve endiseleniese tabii ki çocuk da endiselenir,isi dramatik hale getirir. Ama anne ve çevredekiler gayet neşeli ve doğal bir şekilde davranirsa çocuk da bir süre sonra doğal süreç olarak kabul eder.
Anne değilim ama benim gozlemim bu :) nerede içi parçalanan,heder olan anne varsa çocuğu bu süreçte derbeder oluyor. Ama nerede 'ayyy işi özledim, bana da iyi gelecek valla bir sıcak kahve icerim' annesi varsa çocukları gayet doğal bakicida /ananede/ kreşte oynuyor kendi halinde

ahaha
ya bu bebelerin hepsi böyle herhalde

konu sahibi,
oğlunuz siz işten gelince her türlü size bin tane kapris yapacak
bunları kodlayıp yolluyorlar herhalde "anneden işin acısı çıkarılacak illa" diye...
ama gün boyu gayet de oynayıp eğleniyor. anneyi görene kadar anne aklına bile gelmiyor bizdekiler de öyle.
siz işten gelince olan krizi gün boyu olacak sanmayın.
Kaprisleri evdeykende bitmiyor hep bana şu mesajları bile savaş vererek yazıyorum ☺️ Mutlu olsun da kaprisine razıyım artık😬

bu bir süreç. sizin içinde bebeğiniz içinde çok zor olacak sizi boş yere teselli etmeyeceğim şimdiden hazırlıklı olun kreş yaşına gelene kadar zor. ama geçiyor işte.

ben kamudayım çok zorlandım sizin kadar çalışsam ve özel sektörde olsam kesinlikle istifa ederdim net.

Back
X