Işe dönmelimiyim???

dönmelisin cocugunun geleceği için
2 sene iyi bir süre
ben maksımum 6 aylıkken donmek zorunda kalacağım

Bende bu konularda hep git-gellerdeyim.
Çalışıyorum 2 tane çocuğum var, bir tanesi 2 yaşına geliyor.
Doğum iznim bittikten sonra çalışmaya başladım.
Başlarda annem ilgileniyordu çocukla, sonra annemin sağlık durumları ile alakalı olarak bakıcı tutmak zorunda kaldık.
Bakıcı problemleri yaşadık bir sürü malesef ki.
Büyük oğlum kreşe gidiyor zaten, hem kreş hem bakıcı parası bizi bir hayli zorladı.
Sonradan çalışmasam mı dedim bir süre, zaten kazancımda direk bakıcı ve kreş uğruna eriyip gidiyor.

Diğer yandan gelecek kaygısı var.
Benim de kendi evim yok, biz de kiradayız.
Tek maaşa kalırsak çok daha zorlanırız, en azından bu şekilde büyük oğlum eğitiminden kalmıyor.
Eğer ben çalışmazsam onu kreşe de gönderemeyiz sanırım.
Şu an bakıcımız yok, yine annem ilgileniyor.
Annemin sağlık durumları biraz düzeldi, zaten ona meşgale olduğu için özellikle annem bakması taraftarıyım.
Özel durumları vs. var, ona torunları iyi geliyor.
Her bakıcı tutalım artık muhabbetinde annem "sakın" diyerek sözümüzü kesmese zaten çoktan bakıcı tutmuştuk.

Bakalım ne kadar daha böyle gidecek.
Allah hayırlısını versin herkes için.

Gelir gider mukayesesi ve durum değerlendirmesini iyi yaparak işe geri dönme kararını verebilirsiniz.
Evet insan üzülüyor çocuklarının hayatından kaçırdığı için, ancak günümüz şartları ortada.
Gelecek bu kadar belirsiz olmasa, zaten kadınların bir çoğu çalışmayı tercih etmez fikrindeyim.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

ben 3.5 aylıkken başlamak zorunda kaldım ilk çocuğum değil bu yüzden tecrübeliyim doğum iznindeyken eşimin ne kadar zorlandığını gördüm çocuğunuza bakacak kimse olmasa çalışmayın derdim ama anneniz bakacakmış ben bu durumda olsam asla düşünmeden dönerdim,bir süre sonra çocuklarında gözü açılıyor,mesela ben işten eve döndüğümde oğlum sağolsun merhaba demeyi unutup anne bana yarın …. kadar para lazım,yada arkadaşıma babası bundan almış bana da alırmısın demeler başlıyor .canları sağolsunda

anneniz bakacaksa gerginliğe gerek yok bence. katılaşan piyasa şartlarında 2500 tl niz yok olup gidecek. sonrası fakirlik.
2 yaşta iyi yani abartıyorunuz biraz.

Aynen canları sağolsun bazen anne yolunu gozler okulda vs onemli gunlerdr yaninda olsmazsiniz dryince kafam karışmıştı

anneniz bakacaksa gerginliğe gerek yok bence. katılaşan piyasa şartlarında 2500 tl niz yok olup gidecek. sonrası fakirlik.
2 yaşta iyi yani abartıyorunuz biraz.
Ister istemez cok baglandım bende ise baslamadan 1 yas sonasi kurslara felan gidip yarim gun yavas yavas birskmaya hem bebegimi kendi kendimi alistirmam lazim

Benim bir arkadaşım çalışıyor bankada haftada 3 gün. Çocuğu bi buçuk yaşında. Tazminat alıp çıkmak istedi. Kabul etmediler. Sonra bu şekilde anlaştılar.

Sizi anlıyorum. Ben de 27 aylık ikizlerimii bırakacağım. Üstelik öğretmenim çalışma şartları çok daha iyi ama Anne yüreği işte zaman zaman nasıl olacak diye düşünüyorum. Üstelik ilk tecrübem de değil.

Tabii dışarıdan baktığımızda ise durum çok farklı .Yani biraz objektif ve gerçekçi olmak lazım şu hayatta çalışmamız lazım hayatım pahalılığını geçtim hayatımızda Hiçbir şeyin garantisi yok. Allah muhafaza ölüm var boşanma var kadın çalışmak zorunda.

Sizde epey Ücretsiz izin almışsınız benim gibi hem de anneniz bırakacak tabii ki de çalışın derim.

Bu arada derin sularda çocuk konularındaki yorumlarinizi çok beğeniyorum. Sanırım sizin alaniniz. Tebrik ederim

Oh maşallah 2 yasına kadar yanında olmussunuz e emanet edeceginiz bi annenizde var hem masraf yapmayacaksınız hem gözünüz arkada kalmayacak daha ne olsun
Benim olursa 3.ayında max işe dönmem gerekir
Ablamda aynısını yasında bebek üc aylıkken bakıcıya bırakıp işe döndü

Çok teşekkür ederim.
Okul öncesi öğretmenliği lisans,pdr yüksek lisans mezunuyum ve erken çocukluk dönemindeki çocuklarla çalışıyorum.

Benim ablam bakmıştı 2 yıl.Ben 1 yıl bakıp işe dönmüştüm.İlkokula seneye başlayacaklar 6 ay ücretsiz izin alıp bunu da 2.kez uzatarak çocuklarıma yardımcı olmak istiyorum.Annen bakıcaksa bence çalış derim.

2 yıl ücretsiz aldım.yıllık ızınlerımle+aktarma+mazeret derken 29 ayına kadar ben baktım.oyle başladım işe.kreşe kıyamadım.dönüşümlü anane, babanne teyze dayı bakıyor.anane-babanne gelınce yemek işim olmuyor temzliğimi kendım ypaıyorum.şimdi kızım 38 aylık ve öğrenmeye çok hevesli.öğretebıldıklerımı öğrettım şimidye kadar.okula mı gonderıyosun dıyeenler çok oldu.dolu dolu zaman gecrdık beraber.baharda her ne kadar ıstemesemde anaokulu düşünuyorum çünkü evde harcamak istemıyorum.dışa donukte bır çocuk.iş engel değil çocuk yetiştirmeye.anne ilgisi onemlı..eksıklığinizi evdeyken hıssettirmemek çok daha onemlı nacızane fıkrım.

Karar sizin ama ilerde daha cok eğitim gideri vs olacak. Tabi ki herkes ister cocugunu kendi büyütmek ister ama şartlar bazen zorlar.. isten uzun sure ayrılınca tekrar is bulmak da zor. Hazir anneniz bakacak çocuğunuza ise baslayabilirsiniz. en azından bakici derdiniz yok..

oğlum 19 aylıkken işe geri döndüm
muhasebeciyim bende ve işim çok ağır sorumluyum 2 yıldır aynı firmada çalışıyorum izinsiz
ve hergün 1,5 saat gidiş 1,5 saat dönüş yolum var
ilk başlarda zorlandım evet ama alıştım artık
kendi paramı kazanmak ve eve destek olmak kadar güzel bişey yok
bende işinize geri dönmelisiniz hem bakacak güvenilir de biri varken

Maaş+faturalar+mutfak masrafı derken size 2500den bir şey kalıyor mu ki? Çok zor geldi bi an. Ama belki 1 sene dişinizi sıkıp kreşe verebilirsiniz. Takribi 600₺ olsa kreş, sizinde 2 binden fazla alacağınıza inanıyorum, epey rahatlarsınız.

Bi aile büyüğünün çocuğa bakması haksızlık gibi geliyor bana. Yeterli enerjiyi çocuklara veremiyorlar yaş itibari ile. O yüzden çok zorda değilseniz 1 sene daha bekleyin.

Dört beş sene kadar önce bu konuyu açmış olsaydın tek maaşla geçinirsiniz belli bir süre derdim. Ama şu anda ekonominin durumu belli, her şey ateş pahalısı ve gittikç de pahalanıyor. Eşinin maaşı da şu döneme göre özellikle, gerçekten düşük. Senin yerinde olsam dönerdim işe (ki döndüm de, oğlum 17 aylıkken geçen ay başladım tekrar). Ben de isterdim o kreşe gidene kadar yanında olayım, ama ona güzel bir gelecek vermek istiyorsam çalışmak zorundayım. Daha iyi kazanmalıyım ki bir şey olduğunda tereddüte düşmeyeyim, istediklerimi rahatlıkla alabileyim.
Hem senin annen bakacakmış çocuğuna, gözün de arkada kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…