İşe girerken tetenoz aşısı istenmesi

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.060
2.400
133
30
Hanımlar iyi günler. Bu gün bir otele temizlik elemanı olarak işe alındım. Evrak listesi attılar. Onları hazırlayıp işe başlayacağım. Kimlik belgesi sabıka kaydı gibi temel evraklar dışında da bir dolu sağlık için tahlil ve test istendi. Anlaşmalı oldukları bir labaratuara yönlendirdiler. Ama istersem devlete de gidebilirmişim.
Neyse uzatmayayım. O istenen şeylerin içinde ekg ve tetenoz aşısı da var. Bu benim tuhafıma gitti. Neden yani? Br temizlik elemanı alacaklar fazla şey değil mi? Bu olayı anlayamadım. Bilenyaptıran var mı? Hayır bir şey olur da hadi giderim aşımı maşımı yaptırırım. Durduk yere niye olayım? Normal mi sizce?

Bence normal, dışarda bahçede , temizlikte orta işlerinde kesilmeler, ufak yaralanmalar olabilir, otel bahçelerinde de bolca havayla temas eden kirli yüzeyler vardır düşme veya sürtünme sonucu oralardan tetanoz gayet bulaşabilir. Acillerde ücretsiz yapılıyor konu sahibesi yaptır gitsin. Oteli de tebrik ediyorum, açlışma güvenliğini iyi kötü düşünmüş bir şekilde.

İş sağlığı ve güvenliği açısından önemli. Hemen her iş kolunda isteniyor.

Nolucak tetanoz asisi oldugunuzda?

Nolucak tetanoz asisi oldugunuzda?
Vallahi bilmiyorum ki. Mecbur olacağım. Bir yıldır işsizim bu işi bulduğuma şükrediyorum. Hayır bir de otelin anlaşmalı olduğu bir yer var orada yaptıracağım. Devlet hastanesinde o tetkikleri testlerimi yaptırmam çok uzun sürer. Güvenemiyorum da. Niye o aşıyı istediler? Ve tetenoz aşısı diye başka bir şey yaparlar bir sıkıntı olur. Ben mi manyağım? Show tv ve kadın programlarını izlemek iyi gelmedi bana. Bunlar hep işsizlikten...

Gayet normal istemeleri. Sonuçta temizlik sırasında herhangi bir yerde elinizi, ayağınızı çizebilirsiniz. Sizin sağlığınız için gerekli. Neden endişeleniyorsunuz ki? Tetenoz aşısı diye size ne enjekte edebilirler? Senelerdir herkesin olduğu aşı bu.

Elbette normal. Tetanoz aşısı kuduz aşısı gibi değil. Bir şey olursa gider yaptırırım mantığı yanlış. İnternetten tetanoza sebep olan bakterilerin nerelerde bulunduğuna bakarsanız firmanın talebinin hakılı olduğunu görürsünüz.

Sizce aşı yapıp ne olmasını istiyorlar?
Devlet başkanı mısınız yoksa zihninde büyğk buluşlara neden olacak bilgileri taşıyan bir bilim insanı mısınız?

Uzun sürmez. Kan vereceksiniz. EKG odasına girip çıkmanız 5 dk sürer. Akciğer için röntgen de üstünüzdeki metalleri çıkarma hızınıza bağlı. Solunum testi istendiyse performansınıza göre 5 - 8 dk sürebilir.

Sonra doktor kapısında bekleyeceksiniz. Aşıyı belki sağlık ocağı bile vurabilir ki hastane de hemen vurur size. 10 yıl içinde aşı olmuşsanız aşı kaydınızı veya kartınızı beyan edin.

Aşı sevdalısı değilim. Yetişkinliğimde vurulduğum iki aşı var: Hepatit B ve tetanoz. Hasta kanı ve paslı demirle yaralanma sonrasıydı. Birkaç gün kolunuz ağrır. Bazılarında şişme ve yanma yapıyor.

Tetanoz diye niye başka bir aşı vurulsun? Abartmayın o kadar da. Fazla şüphecisiniz. Psikiyatrik muayene varsa ona takılmayın da

Basit cam kesiginde kıymık parçasında bu mikrobu kapıp ölen insanlar var zaten bu aşı olunmalı ihmal edilmemeli bu iş için degilki sağlık için gerekli niye bu kadar evham oldunuz belki hayatınızı kurtarır

Tetanoz bakterisi nedir ne değildir araştırdınız mı? Paslı yüzeylerde toprak hatta tozda bile bol bulunur. Çok küçük kesikten çizikten bile girer vücuda. Otel ortamı ev gibi değildir, Müşterinin herhangi bir eşyasında mesela bavulunda tetanoz bakterisi olabilir. 72 ülkeden 72 millet geliyor. Oellerde başka departmanların da başka sağlık önlemleri var. İyi ki mutfak bölümüne başlamadınız.

Normal çoğu yerde istiyorlar olmanız sizin yararınıza olur.

İş güvenliği olmasa bile yaptırmak gerekiyor kanka. Annem hemşire, ünvdeyken merdivenden düştüm kolum biraz çizildi annem hemmen yaptı. Kırsal alanlarda tarlada tapanda çalışırken eli kolu çizilip fark etmeyip sonra da acile ağızları köpürerek gelen ve de ölen çok insan var. İşyeri istesin istemesin yaptırmak önemli. Yani ne çıkacak aşıdan tetanoz diye şarbon mu atacaklar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…