İşe girmekten korkuyorum iletişimde dengeyi sağlayamıyorum

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
953
822
53
30 yaşına kadar hiçbir yerde çalışmadım , kpss sınavına gireceğim olmazsa özelde bir işe bakacağım ama korkuyorum.
Şimdiye kadar hep ortamlarda sessiz görünen, kimseye bir lafım olmadığı halde, gayet mütevazi olduğum halde insanlar eziklemeye çalıştı. Hep karşıma böyle insanlar çıktı her yerde varlar malesef. Neden diye çok sorguladım. Ben hiçbir insana böyle birşey diyemeyecekken onlar nasıl böyle konuşabiliyor diye.

Bense insanlarla ilişkimi minumum düzeyde tutmayı seven biriyim, çünkü insanlara karşı fazla güvenim yok. Ama yine herkesle konuşurum, günlük konuşmalar vs. tanışmaya çalışan ben olurum ilk adımı atmakta çekinmem. Ama sonunda yine sessiz olarak düşünülen birisi olurum öyleyim de zaten tabi aşırı enerjik ve konuşkan bir tip değilim.
Her neyse ben dengeyi sağlayamıyorum bu konularda. Kıskanılan birisi de olduğumu düşünüyorum açıkçası yoksa bir insan bir insana neden durup dururken laf sokmaya çalışır veya kendini över ne biliyim ya da hep mi benim hayatıma bunlar çıktı ilkokuldan bu yaşıma kadar.
Çocukken akran zorbalığı derler ya ben onu bu yaşıma kadar yaşadım resmen

Güncel : KPSS sınavım iyi geçti beklediğim gibi gelirse yakında konfor alanımdan çıkacağım.😅 Bazı insanlar başarıdan da korkarmış benimki de o misal umarım bu bana iyi gelir. Daha öncesinde neye çalışsam olmuyordu hep sonuç kötü, hayatımda ilk kez bir yerden başlamış ve sonunu getirmiş olacağım 😊 bakalım sonuçlar ne gösterecek

Son düzenleme:
30 yaş biraz fazla değil mi?

İnşallah gönlünüze göre iş olur devlet ya da özel orasını bilemem de.

Kendi kişiliğinizi ya da başkalarının davranışlarını sorgulamak yerine bir an önce iş hayatına atılmanız bence iyi olur.
Takip ettiğim sınava hazırlanan sayfalarda 30 yaş üzeri dolu malesef düşününce sayı olarak fazla 😅
Üniversite sonrası fazla vakit kaybettim hep okumakla geçti ama iş olmadı doktorayı bıraktım

Aynen hep kıskanılıyordur bu tarz konu açanlar, hep iyi niyetlidirler, hep sessiz sakindirler. Kimse onları anlamaz herkes sebepsizce onların üzerine gelir…
İğneyi önce kendinize batırın diyorum biraz özeleştiri yapın
Aynen öyle siz inanmasanız da 😂 kimseye hiçbir şey söylemiyorum nasılsın, günaydın iyi misin dersle işe girersem işle alakalı vs. bu gibi şeyler konuşuyorum sadece yani hep genel şeyler , özel hayatlarına dahi girmem, zoruna gidiyor bir şeyler bir yerlerden demek ki . Tek öz eleştiri yaptığım şey rutin bir insanım, hele ki ilk etapta eğlenceli olamam resmi olurum ama bunun için başka yerden başka bir lafla insanı küçümsemeye kalkmak veya kendini ben yapamamışım gibi birşeyden övmeye başlamak normal mi bilemiyorum. Biraz mütevazi gördüler mi kendini yüceltmeye çalışan insanlar her yerde var çünkü güçleri bana yetiyor herkes böyle demiyorum ama her ortamda mevcut karşıma hep çıktılar.

Sizce kiskanilacak ne ozelliginiz var? Bunu soruyorum cunku bence herkesin iyi ki dedigi ozellikleri vardir ama bunu kiskanilma olarak dusunme ayri bir konu bence.

Akademik kariyeri ise girmeme bahanesi olarak kullandiysaniz ortama adapte olmakta da sorun cekmissinizdir. Boyleleri direkt anlasiliyor cunku.

P.S. Doktora mezunu eski bir akademisyenim.

Sizce kiskanilacak ne ozelliginiz var? Bunu soruyorum cunku bence herkesin iyi ki dedigi ozellikleri vardir ama bunu kiskanilma olarak dusunme ayri bir konu bence.

Akademik kariyeri ise girmeme bahanesi olarak kullandiysaniz ortama adapte olmakta da sorun cekmissinizdir. Boyleleri direkt anlasiliyor cunku.

çünkü bu tarz kişiler her yerde var herkes böyle değil ama var her ortamda bulunuyor ya da bana denk geldi ama eşim de aynısını söylüyor o da birçok özel yerde çalıştı her yerde böyleleri var ben başa çıkıyorum ama sen kimseye seslenmiyorsun diyor.

İş konusuna gelince evet asgari ücretli alanımla ilgisi olmayan beni geliştirmeyecek işler var ben girmek istemedim çünkü maddi olarak ihtiyacım yoktu bende en azından akademik kariyere tamamen odaklanmak istedim hocam da beni destekliyordu sen yaparsın diye çalışmalarımı beğeniyordu

Ama ben akademide bir yere gelmenin birisinin elimden tutup sonuna kadar desteklemesi gerektiğini biraz geç anladım çok bunaldım ve bıraktım

Sessiz durana laf sokmak kolaylarına geliyor, nasılsa ters bir tepkiyle karşılaşmayacaklarından eminler. Bu şekilde egolarını tatmin ediyorlar sizin üzerinizden. Kendinizi ezdirmeyin, iş hayatında kimseye değer vermeyin kimseye yakın arkadaş gözüyle bakmayın. Değer vermediğiniz zaman etkiye tepki yapmanız çok kolay oluyor nasılsa kaybedecek bir şeyim yok niye lafımı esirgeyeyim diye düşünüyorsunuz bir saatten sonra.

30 yaş biraz fazla değil mi?

İnşallah gönlünüze göre iş olur devlet ya da özel orasını bilemem de.

Kendi kişiliğinizi ya da başkalarının davranışlarını sorgulamak yerine bir an önce iş hayatına atılmanız bence iyi olur.

30 yaş kime göre neye göre fazla ?:işsiz: işe girme adına dediyseniz çevremde 35 üstü olup da devlete atanan çok oldu hepsi oldukça mutlular.artık bu devirde iş bulmak öyle zorlaştı ki 25-30 yaş civarı işsiz dolu etraf.

Aynen hep kıskanılıyordur bu tarz konu açanlar, hep iyi niyetlidirler, hep sessiz sakindirler. Kimse onları anlamaz herkes sebepsizce onların üzerine gelir…
İğneyi önce kendinize batırın diyorum biraz özeleştiri yapın
Kıskanılmayı zannetmiyorum ama sessiz duranın cidden üzerine gidiyor herkes. Eli maşalı olanlara kimse gık diyemiyor.

Kıskanma diye düşünülenleri söylersem aklıma gelen örnekleri söyleyeyim,
birisi ailemi işini sorduğunda ben cevapladığımda diğerinin gözle görülür şekilde suratının düşmesi (abartılacak birşey değil ama onlara göre öyleymiş)

Eşinle nasıl tanıştınız diyor birisi mesela diğerinin ben anlatırken beni diğeri gayet dinlerken diğerinin pufff hadi gidelim bilmem ne konuyu değiştirmeye çalışıp saçmalaması.

En son ramazan ayında yemeğe gitmiştik bir grupla, sağlık sorunum olduğu halde oruç tutmuyorum diye açıklayınca Allah istediğine nasip eder kimisine etmez demesi.

Kendilerine en ufak kötü birşey demediğim, normalde özel hayatlarıyla ilgili hiç konuşmadığım kişiler. Bunların hepsi farklı kişiler aklıma başka gelmedi o kadar çok var ki ilk aklıma gelenleri yazdım 😂

30 yaşına kadar hiçbir yerde çalışmadım , kpss sınavına gireceğim olmazsa özelde bir işe bakacağım ama korkuyorum.
Şimdiye kadar hep ortamlarda sessiz görünen, kimseye bir lafım olmadığı halde, gayet mütevazi olduğum halde insanlar eziklemeye çalıştı. Hep karşıma böyle insanlar çıktı her yerde varlar malesef. Neden diye çok sorguladım. Ben hiçbir insana böyle birşey diyemeyecekken onlar nasıl böyle konuşabiliyor diye.

Bense insanlarla ilişkimi minumum düzeyde tutmayı seven biriyim, çünkü insanlara karşı fazla güvenim yok. Ama yine herkesle konuşurum, günlük konuşmalar vs. tanışmaya çalışan ben olurum ilk adımı atmakta çekinmem. Ama sonunda yine sessiz olarak düşünülen birisi olurum öyleyim de zaten tabi aşırı enerjik ve konuşkan bir tip değilim.
Her neyse ben dengeyi sağlayamıyorum bu konularda. Kıskanılan birisi de olduğumu düşünüyorum açıkçası yoksa bir insan bir insana neden durup dururken laf sokmaya çalışır veya kendini över ne biliyim ya da hep mi benim hayatıma bunlar çıktı ilkokuldan bu yaşıma kadar.
Çocukken akran zorbalığı derler ya ben onu bu yaşıma kadar yaşadım resmen
Merhabalar. Onlar sizi kiskanmıyolar, kendi içindeki yasanmamisliklari, bastirilmisliklari, yasayamadiklarini sizin gibi sessiz insanların üzerinden egolarını tatmin edip kendilerini bir nebzede olsa mutlu etmeye çalışıyorlar.
İş hayatında sessiz, sakın karakterli biri oldukça böyle oluyo Türkiye'de ben bunu gördüm. Önerim yine kimseye didismeyin ama mesela oruç konusu geçince şöylede bir cevap veren karakterde olun: ''benim orucum kimseyi ilgilendirmez, burası iş yeri''

30 yaş kime göre neye göre fazla ?:işsiz: işe girme adına dediyseniz çevremde 35 üstü olup da devlete atanan çok oldu hepsi oldukça mutlular.artık bu devirde iş bulmak öyle zorlaştı ki 25-30 yaş civarı işsiz dolu etraf.
Ben geçen gün bir KPSS sayfasında ,39 yaşındayım tam pes ettigim anda atandım yazmış. Yemin ederim gözlerim yerinden çıkacaktı şaşkınlıktan. Ama insanlar ne yapsın elde değil TÜİK verilerine göre bile her 3 gençten 1i ıssız inanabiliyo musunuz.

birisi ailemi işini sorduğunda ben cevapladığımda diğerinin gözle görülür şekilde suratının düşmesi (abartılacak birşey değil ama onlara göre öyleymiş)

Eşinle nasıl tanıştınız diyor birisi mesela diğerinin ben anlatırken beni diğeri gayet dinlerken diğerinin pufff hadi gidelim bilmem ne konuyu değiştirmeye çalışıp saçmalaması.

En son ramazan ayında yemeğe gitmiştik bir grupla, sağlık sorunum olduğu halde oruç tutmuyorum diye açıklayınca Allah istediğine nasip eder kimisine etmez demesi.

Kendilerine en ufak kötü birşey demediğim, normalde özel hayatlarıyla ilgili hiç konuşmadığım kişiler. Bunların hepsi farklı kişiler aklıma başka gelmedi o kadar çok var ki ilk aklıma gelenleri yazdım 😂
Aman da ne sessiz sakinmişsiniz 😄ben sizin gibi arkadaşlara neden tepki verildiğini çok iyi anladım şuan

Aman da ne sessiz sakinmişsiniz 😄ben sizin gibi arkadaşlara neden tepki verildiğini çok iyi anladım şuan
Pardon ne gibi bir şey gördünüz normalde pek konuşmayıp bana sorulan bir şeyi yanıtladığımda yandaki başka bir insanın bunu dinlemiyormuş gibi iplememeye çalışması veya bir başka birinin surat asması ya da başka birinin bir şeye bir kulp bulması konusunda mı haklılar mı acaba

Ailenizin işi ne olabilir kıskanılacak cidden?
Diğer örneklerinizin kıskançlıkla zaten alakası yok.
Çocukluğunuzdan itibaren iletişimde sorun yaşayıp bunu sadece insanlara, onların sizi kıskanmasina bağlarsanız bir çözüm bulamazsınız.
Bir kişi iki kişi değil, bir zaman dilimi değil bahsettikleriniz. Bir dönüp kendinize bakmalısınız. Herkes mi size karşı kıskanç ve kötü tavırlar içinde? Buna inanıyor olamazsınız.

Ailenizin işi ne olabilir kıskanılacak cidden?
Diğer örneklerinizin kıskançlıkla zaten alakası yok.
Çocukluğunuzdan itibaren iletişimde sorun yaşayıp bunu sadece insanlara, onların sizi kıskanmasina bağlarsanız bir çözüm bulamazsınız.
Bir kişi iki kişi değil, bir zaman dilimi değil bahsettikleriniz. Bir dönüp kendinize bakmalısınız. Herkes mi size karşı kıskanç ve kötü tavırlar içinde? Buna inanıyor olamazsınız.
Herkes değil ama her ortamda bir iki olduğunu düşünüyorum sessiz cevap veremeyecek birini bulunca ego tatmini yapmaya çalışıyorlar ben de hep sonradan uyanıyorum ben gidipte bir insana böyle demem diye. Patavatsızlık resmen. Her yerde var, artık onların yaptıkları her neyse onlar üzerinde uzmanlaştım 😅
Kıskanılıyorum diyince tepki çekti kimseye bu yaklaşımla yaklaşmıyorum açıkça yazınca hep bu tarz biriymişim gibi algılanmış sadece burada açıkça yazdım düşüncemi normalde böyle cevaplar veremiyorum ya uzamasın diye muhatap olmaya korkuyorum ya da o an tamamen beynimin durmasından şuan düşünerek yazıyorum mesela ama o yüz yüze anda hazır cevap birisi değilimdir 😊

Bu korkular için psikolojik destek almanız gerekiyor.
Sonuçta ömür boyu kpss kasamazsınız
Hadi kpss oldu diyelim
Atandınız
Yine çalışacaksınız
Yine insanlar içimde olacaksınız
Eğer kendi başınıza alamıyorsanız biz ne söylersek söyleyelim aşamazsınız
Yardım alın.
Geçmiş olsun

Üzgünüm ama kimse sizi kıskanmıyor. Hatta tam tersi olabilir olay.
Her yerde böyle insanlar var diyorsunuz ya, bakın bakalım o insanlar size yaptığını başkasına tak diye yapabiliyor mu???
O insanlar kötüdür,egoludur vs onları bağlar.Konu o değil, her yerde var dediniz ya biri gider ikisi gelir.
Siz hep aynı durumu artarak yaşıyorum dersiniz.
Çünkü sorun kıskanmak değil sosyal zeka.
Siz oraya odaklanın.
Konu çevreniz değil.
Verdiğiniz örnekte de toplulukta yemek yiyorduk diyorsunuz ama bir veya iki kişinin yaptığı davranışı yazıyorsunuz.
Neden çünkü onlar güya sizi kıskanan insanlar hayır onlar birazcık sıkılan veya birazcık egolu insanlar o kadar.
Demem o ki siz sosyal zekayı yükseltmeye bakın.
Kimse sizi kıskanmıyor zira.

Back
X