İşe girmekten korkuyorum iletişimde dengeyi sağlayamıyorum

Üzgünüm ama kimse sizi kıskanmıyor. Hatta tam tersi olabilir olay.
Her yerde böyle insanlar var diyorsunuz ya, bakın bakalım o insanlar size yaptığını başkasına tak diye yapabiliyor mu???
O insanlar kötüdür,egoludur vs onları bağlar.Konu o değil, her yerde var dediniz ya biri gider ikisi gelir.
Siz hep aynı durumu artarak yaşıyorum dersiniz.
Çünkü sorun kıskanmak değil sosyal zeka.
Siz oraya odaklanın.
Konu çevreniz değil.
Verdiğiniz örnekte de toplulukta yemek yiyorduk diyorsunuz ama bir veya iki kişinin yaptığı davranışı yazıyorsunuz.
Neden çünkü onlar güya sizi kıskanan insanlar hayır onlar birazcık sıkılan veya birazcık egolu insanlar o kadar.
Demem o ki siz sosyal zekayı yükseltmeye bakın.
Kimse sizi kıskanmıyor zira.
Kıskanılıyorum diyen biri itici görünebilir çünkü biliyorum her yerde kıskanıyorlar beni diye övünen, açık açık dilinde olan kimseleri. ben onlardan değilim kimseye de böyle yaklaşmıyorum ve söylemiyorum da burada tanınmadığım için hislerimin bu şekilde olduğunu söyledim. bazı insanlar hiçbir şeyi çekemiyor bu net kıskanıyor her şey ortadayken kıskanmıyor diyemem benim hakkımda ne zaman iyi bir şey olsa bir şey söylense yüzü kızaran yüzü asılan insanlar var benim bir şey demediğimi gördükçe de üstüme gelip eziklemeye çalıştılar. Onların ki sadece bana yönelik değil, çoğu kişiyi çekemiyor ben kendi övmek için söylemiyorum ya da üstün görmek için.
Herkes böyle değil ama o öyle olmayan insanlar da ne hikmetse o kişilerin etrafında toplanıyor. Çünkü benden fayda sağlayamazlar ben kendi halimde biriyim kimseye hemen samimiyet gösteremem ya da dışardan ciddiyim eğlenceli görünemem dedikodu yok hakkını savunma yok napsınlar beni 😅 benim de eksik yönlerim var tabi kabul ediyorum özellikle baskın kişilerin toplumda daha fazla göz önünde olup sevildiğini görüyorum
Ama benimde altta yatan güvenilir ve neşeli bir kişiliğim var eskiden birkaç yakın arkadaşım bunu biliyordu ama zamanla dağıldık mesafe girdi görüşemedik

KPSS sınavım iyi geçti beklediğim gibi gelirse yakında konfor alanımdan çıkacağım.😅 Bazı insanlar başarıdan da korkarmış benimki de o misal umarım bu bana iyi gelir. Daha öncesinde neye çalışsam olmuyordu hep sonuç kötü, hayatımda ilk kez bir yerden başlamış ve sonunu getirmiş olacağım 😊 bakalım sonuçlar ne gösterecek

KPSS sınavım iyi geçti beklediğim gibi gelirse yakında konfor alanımdan çıkacağım.😅 Bazı insanlar başarıdan da korkarmış benimki de o misal umarım bu bana iyi gelir. Daha öncesinde neye çalışsam olmuyordu hep sonuç kötü, hayatımda ilk kez bir yerden başlamış ve sonunu getirmiş olacağım 😊 bakalım sonuçlar ne gösterecek
Merhaba bende sizin gibi bir kişiliğe sahibim sessiz karakterdeyim hatta okul zamanlarımda dahada sessizdim ve cok zorlanıyordum işe girdim orda ezildim evlendim alışmam yıllar sürdü pskoog destegi aldım size de tavsiye ederim. Zira kendi kendime asabilecegşm bir durum degildi

30 yaşındayım çift üni bitirdim 7 senedir aynı kurumda iş hayatındayım 2 sene önce terfii aldım 5 senelik evliyim siz biraz fazla yavaştan almışsınız hayatı.. hem kpss hem iş hayatı yürütebilirdiniz seneleriniz geçmiş kpss olacak diye bu saatten sonra bencede daha çok asılın sınava kpss olsun yani artık 30 yaşında tecrübesi olmayan insanların işe alınmasıda zor artık

Kıskanma diye düşünülenleri söylersem aklıma gelen örnekleri söyleyeyim,
birisi ailemi işini sorduğunda ben cevapladığımda diğerinin gözle görülür şekilde suratının düşmesi (abartılacak birşey değil ama onlara göre öyleymiş)

Eşinle nasıl tanıştınız diyor birisi mesela diğerinin ben anlatırken beni diğeri gayet dinlerken diğerinin pufff hadi gidelim bilmem ne konuyu değiştirmeye çalışıp saçmalaması.

En son ramazan ayında yemeğe gitmiştik bir grupla, sağlık sorunum olduğu halde oruç tutmuyorum diye açıklayınca Allah istediğine nasip eder kimisine etmez demesi.

Kendilerine en ufak kötü birşey demediğim, normalde özel hayatlarıyla ilgili hiç konuşmadığım kişiler. Bunların hepsi farklı kişiler aklıma başka gelmedi o kadar çok var ki ilk aklıma gelenleri yazdım 😂
Oruç tutmuyorsunuz diye mi kıskanılacaksınız? Hahahajaj :D
Çok patavatsızca bir şey söylemiş karşıdaki ama sizin de kıskandığı için böyle söylediğini düşünmeniz aşırı saçma :D

Eşinizle tanışma hikayesi neden kıskanılsın ki? Bende birilerinin tanışma hikayesini dinlemekten keyif almam. Sıkılırım. Ha bunu belli etmem karşıdaki kırılmasın diye ama belli edene de bak bak beni kıskanıyor diye düşünmezsin yani :D.

Sessiz misiniz bilmiyorum ama bu kadarcık şeyleri bile kıskanılmak olarak yorumluyorsanız fena halde kompleksli birisiniz demektir

Kıskanma diye düşünülenleri söylersem aklıma gelen örnekleri söyleyeyim,
birisi ailemi işini sorduğunda ben cevapladığımda diğerinin gözle görülür şekilde suratının düşmesi (abartılacak birşey değil ama onlara göre öyleymiş)

Eşinle nasıl tanıştınız diyor birisi mesela diğerinin ben anlatırken beni diğeri gayet dinlerken diğerinin pufff hadi gidelim bilmem ne konuyu değiştirmeye çalışıp saçmalaması.

En son ramazan ayında yemeğe gitmiştik bir grupla, sağlık sorunum olduğu halde oruç tutmuyorum diye açıklayınca Allah istediğine nasip eder kimisine etmez demesi.

Kendilerine en ufak kötü birşey demediğim, normalde özel hayatlarıyla ilgili hiç konuşmadığım kişiler. Bunların hepsi farklı kişiler aklıma başka gelmedi o kadar çok var ki ilk aklıma gelenleri yazdım 😂
Şahane bir insansınız demek ki.koca ülkede az sayıda işsiz ve evlenme şerefine nail olmuş kadınlardansınız.istediğiniz cevabı ben artık yazayım bari.sen de haklısın bak etrafta hiç evli kadın var mı ? Ailesi tek is güç sahibi olan da sizsiniz.diğer insanların hepsi ya inşaat amelesi, ya çöpçü.siz bu egoyla nasıl sessiz çekingensiniz ben onu anlamadım.

Pardon ne gibi bir şey gördünüz normalde pek konuşmayıp bana sorulan bir şeyi yanıtladığımda yandaki başka bir insanın bunu dinlemiyormuş gibi iplememeye çalışması veya bir başka birinin surat asması ya da başka birinin bir şeye bir kulp bulması konusunda mı haklılar mı acaba
Iyi ne gapalım yani sizi kıskanıyorlarsa ? Kıskanılacak özelliklerinizi saklayın o zaman.ne yorum bekliyorsunuz ki ?

Oruç tutmuyorsunuz diye mi kıskanılacaksınız? Hahahajaj :KK70:
Çok patavatsızca bir şey söylemiş karşıdaki ama sizin de kıskandığı için böyle söylediğini düşünmeniz aşırı saçma :KK70:

Eşinizle tanışma hikayesi neden kıskanılsın ki? Bende birilerinin tanışma hikayesini dinlemekten keyif almam. Sıkılırım. Ha bunu belli etmem karşıdaki kırılmasın diye ama belli edene de bak bak beni kıskanıyor diye düşünmezsin yani :KK70:.

Sessiz misiniz bilmiyorum ama bu kadarcık şeyleri bile kıskanılmak olarak yorumluyorsanız fena halde kompleksli birisiniz demektir
Oruç tutmuyorum diye değil, başka bir sebepten dolayı sürekli laf çarpma peşinde olan insanlar ama sebebi yok aslında, sebep bulamıyorum.
Kıskanılıyorum diyince itici görünebilirim ama bunu kimseye bu şekilde söylemiyorum ya da belli etmiyorum burada açıkça yazdım kimisi açıkça söyler işte kıskanıyorlar beni falan diye tribe girer ama o yönde huyum yok aslında ama böyle olduğunu düşünüyorum dedim

Şahane bir insansınız demek ki.koca ülkede az sayıda işsiz ve evlenme şerefine nail olmuş kadınlardansınız.istediğiniz cevabı ben artık yazayım bari.sen de haklısın bak etrafta hiç evli kadın var mı ? Ailesi tek is güç sahibi olan da sizsiniz.diğer insanların hepsi ya inşaat amelesi, ya çöpçü.siz bu egoyla nasıl sessiz çekingensiniz ben onu anlamadım.
Ben bunları şahane özellik görmüyorum ki öyle bir şey demedim bu insanların huyu böyle dedim. Her ortamda mutlaka bir iki tane oluyor.
Kimseye etrafta kıskanıyolar beni diye konuşan bir tip değilim sadece burada hissettiklerimi yazdım.
Neyse durumu ve hissettiklerimi anlayıp ona göre cevap verenlerde oldu. Ben de sizi anlıyorum hani böyle kıskanıyolar beni diye etrafta gezen insanlardan sandınız onlara bende gıcık olurum, geçen hesabımda ekli birisi kocasıyla resim paylaşıp kıskananlar çatlasın yazmış onlardan değilim 😂

Böyle acaip düşüncelere dalacağınıza bence iş bulmaya odaklanın :ruh: İnsanlar ekmek parası derdinde, çalışmaya geliyor, parasını alıp çıkıp gidiyor. Sizikim niye kıskansını geçtim, size dikkat eden bile yoktur eminim. Böyle zrıvaları düşüneceğinize oturun yapacağınız işi düşünün naçizane tavsiyem.

Böyle acaip düşüncelere dalacağınıza bence iş bulmaya odaklanın :ruh: İnsanlar ekmek parası derdinde, çalışmaya geliyor, parasını alıp çıkıp gidiyor. Sizikim niye kıskansını geçtim, size dikkat eden bile yoktur eminim. Böyle zrıvaları düşüneceğinize oturun yapacağınız işi düşünün naçizane tavsiyem.
Önceki yorumlarda ne demek istediğimi yazdım demek ki size bu insanlar denk gelmiyor, sırf sesim çıkmıyor diye ego tatmini yapmaya çalışıyorlar ama komik aslında tuhaf laflar konuşuyorlar kimse de bir şey demiyor ki sen niye böylesin diye normal olan insanlarda onların etrafında toplanıyor.
Tabi ki benim hatam lafı uzatmak istemiyorum konuşsun napıyım diye hakkımı savunamıyorum

30 yaş kime göre neye göre fazla ?:işsiz: işe girme adına dediyseniz çevremde 35 üstü olup da devlete atanan çok oldu hepsi oldukça mutlular.artık bu devirde iş bulmak öyle zorlaştı ki 25-30 yaş civarı işsiz dolu etraf.
Aynen geçen haftalarda 37 yaşında kuzenim atandı 2 çocuğu var

Oruç tutmuyorum diye değil, başka bir sebepten dolayı sürekli laf çarpma peşinde olan insanlar ama sebebi yok aslında, sebep bulamıyorum.
Kıskanılıyorum diyince itici görünebilirim ama bunu kimseye bu şekilde söylemiyorum ya da belli etmiyorum burada açıkça yazdım kimisi açıkça söyler işte kıskanıyorlar beni falan diye tribe girer ama o yönde huyum yok aslında ama böyle olduğunu düşünüyorum dedim
Kimi insanın huyudur ama o sürekli laf çarpma. İnan herkesin etrafında vardır. Kıskanılmak değil de sessiz olduğun için belki çok üstüne geliniyordur. Ya da belki hiç öyle bir şey yok sen alıngansındır.
Biz karşı taraftakileri ve olayları bilmediğimiz için bütün olasılıkları göz önünde bulunduruyoruz.
Kişinin kendine objektif olması çok zordur ama bi düşünsene gerçekten herkes mi fena?

Back
X