• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe girmemle çıkmam bir oldu.

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Selam kızlar.Ben bu pazartesi işe başladım sekreter olarak bir iletişim firmasında.İş görüşmesinde iki kere görüşme yaptılar.Birincisi insan kaynakları.İkincisi de oranın yöneticisiyle oldu.Onlar telefonu yönlendirme faks e mail kargoların takipi gelen kişileri yönlendirmek bir de firmadan bahsederken kendilerinin tane perakende mağazalarının olduğunu bu perakende mağazalara bütün kırtasiye temizlik herşeyin burdan gittiğini söyledi.Ama bunu benim yapacağımı söylemediler bilerek tabi ki.Ben ilk gün gittim bana işi öğreten kız muhasebeden soğuk bir kızdı daha doğrusu insan kaynaklarındaki kadın beni yeni elemanımız huvese diye tanıştırırken huvese hnm bugün işe yeni başladı x kişisi size işleyişi gösterecek dendi.Kız sekreter bölümü olduğu için öğretmek istemedi bazı evrakların nereye dosyalacağını bu konuyla ilgili olursa şu bölümde arkadaşa aktar falan hiç bahsetmedi istemeye istemeye benim yanımda durdu.Sonra depoya gidecez dedi ben şaşırdım tabi içimden ne deposu dedim.Depoya gittik poşetler bir ağır herşey var içinde haftada üç kere yapılacak ben şok tabi.Dünde annem bana çık dedi neden baştan söylemiyorlar ne işin var depoda dedi.Ben de insan kaynaklarındaki kadına bs.na görüşmede böyle birşeyden bahsedilmediğini söyledim o yüzden çıkmak istiyorum.Resmen insanı salak yerine koyuyorlar ben söyledim sanıyorum diye hatırlıyorum dedi.Dün çıktım bende baştan niye söylemiyorsun neden gizliyorsun anlat ben senden şunu şunu istiyorum diye zor mu bu kadar.Siz olsanız ne yapardanız haksız mıyım kızlar.?

Aynen milana22 canım büyük bir poşete malzemeleri koyup onlar yukarıda ayıracakmışım.Ben de istemedim

Aynen bir de günde bir saat imi alırmış bir şey yokmuş bunda.Depoda başka adamlar var ben niye yapıyorum.Bir kendileri uyanık.

Depoya ne malzemesi taşıyordunuz

Resmen yıldırma politikası.

Selam kızlar.Ben bu pazartesi işe başladım sekreter olarak bir iletişim firmasında.İş görüşmesinde iki kere görüşme yaptılar.Birincisi insan kaynakları.İkincisi de oranın yöneticisiyle oldu.Onlar telefonu yönlendirme faks e mail kargoların takipi gelen kişileri yönlendirmek bir de firmadan bahsederken kendilerinin tane perakende mağazalarının olduğunu bu perakende mağazalara bütün kırtasiye temizlik herşeyin burdan gittiğini söyledi.Ama bunu benim yapacağımı söylemediler bilerek tabi ki.Ben ilk gün gittim bana işi öğreten kız muhasebeden soğuk bir kızdı daha doğrusu insan kaynaklarındaki kadın beni yeni elemanımız huvese diye tanıştırırken huvese hnm bugün işe yeni başladı x kişisi size işleyişi gösterecek dendi.Kız sekreter bölümü olduğu için öğretmek istemedi bazı evrakların nereye dosyalacağını bu konuyla ilgili olursa şu bölümde arkadaşa aktar falan hiç bahsetmedi istemeye istemeye benim yanımda durdu.Sonra depoya gidecez dedi ben şaşırdım tabi içimden ne deposu dedim.Depoya gittik poşetler bir ağır herşey var içinde haftada üç kere yapılacak ben şok tabi.Dünde annem bana çık dedi neden baştan söylemiyorlar ne işin var depoda dedi.Ben de insan kaynaklarındaki kadına bs.na görüşmede böyle birşeyden bahsedilmediğini söyledim o yüzden çıkmak istiyorum.Resmen insanı salak yerine koyuyorlar ben söyledim sanıyorum diye hatırlıyorum dedi.Dün çıktım bende baştan niye söylemiyorsun neden gizliyorsun anlat ben senden şunu şunu istiyorum diye zor mu bu kadar.Siz olsanız ne yapardanız haksız mıyım kızlar.?

Özel sektör
Sekreter alır odacılık bekler. Ben de olsam ayrılırdım o işten çünkü son dakika golü atılmış. İş ahlakına aykırı.

Son derece haklısın. İş tanımını doğru düzgün yapmıyorlar çünkü böylesi işlerine geliyor. Hemen tepkini koyup ayrılmakla çok iyi etmişsin. İnşallah tez zamanda gönlüne göre bir iş bulursun.

Sağol cnm inşallah bugün bir müşavirlik firmasına gittim sekreterlik için yarın haber verecekler inş olur.Sekreterin işi mi depoya girmek.Görüşmede net açık bir şekilde söyle neyi gizliyosun bu kadar.Öğleden sonra üç kişi geldi görüşmeye oda tam karşıdaydı kızlara söylediler üçü de kabul etmedi.

Beni müdür diye alıp,amele yerine koymaya kalktıklarında ve ben kabul etmediğimde s.tir git diye kovmuşlardı :D
Hay Allah bin belalarını versin.
Aklıma geldi şimdi.

Özel sektör böyle işte hele ben fabrikaya gittim guya kurumsal koskoca işyeri hesap felan açtırdılar bankadan.
2 araba değiştim ücreti muhallakta konustular huylandım ön görüşmeydi hemen işe başla dediler derken yok makineci ayrı ucretmiş en iyisi oymus dediler.
Ben de makineci buldum direk massını sordum kadın hem mutfakçı hem de makineci yapmışlar 1000 tl mass dediler ya.
Akşama kadar çalıştım derken akşamı çıktım ellerim su topladı bir dk durmak yok resmen robotsun.

Ohooo sen bişe bile yasamamissin benim yasadiklarimi anlatsam
Ama akillilik edip cikmissin hemen ben salak gibi boş yere Kahir çektim
Sonra yakayı zor kurtardim
İnsan değil ozeldekiler

Hayır tek başına depoya inip mal taşımak ne alaka. Hadi biri taşır sen yukarıda ayır ama depoya inmek falan bilerek saklamışlar

balik bastan kokmus erkenden basinin caresine bakmissin o acidan iyi depo esya tasima vs zaten bayan icin uygun bir is degil fiziki olarak guc yetiremeyebilir tasiyamayabilir bilerek soylememisler bu tarz yerler 10 gun 15 gun eleman calistirarak goturuyor maalesef 10 gun biri 20 gun biri arada sekreteryayi muhasebeye yikarlar oyle omur tamamlarlar ne yazikki issizlik var
Allah yardimcisi olsun herkesin

Çok çok çoooook haklısınız! Genelleme yapmak istemiyorum her firma aynı değildir ama şimdiki işletmelerin bazısı böyle . İşe alırken bazı şeyleri söylemiyorlar hatta yanlış/eksik diyorlar. İşe başlandığı zaman da insan şaşırıyor. Çok afedersiniz de insana aptal muamelesi yapıyorlar.Hadi o kişi söylemeyi unutmuş diğeri de mi unutmuş inandırıcı değil. Şu an benim çalıştığım firmada da aynı sorun var. Sabah 8.30 akşam 16.30 iş bitimi dendi ama hep iş yoğunluğundan geç çıkılıyor mesai de yok. Kişi başı 14 odadan sorumlusunuz dendi işe başladım 19/25 oda civarı oda oluyor (otelde katçılık yapıyorum üni mezunuyum) ben de ayrılacağım. Hiç kendinizi suçlamayın.

Aynen Ozzgeee bilerek söylemiyorlar sekreter demek her işi yapacak anlamında değil ki onun da belli bir görevi var.Bir de biz söyledik sanıyorum diyor bana dalga geçer gibi.

Aynen Secil23 cnm sekreterlik demek amelelik yapmak değil ki.Depoda o kadar adam var onlar yapsın.Zaten bir yere girince zaman geçirince neyin ne olduğunu anlıyorsun.

Back
X