işe yaramayan gelin miyim?

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.936
119.197
798
36
merhaba KK üyeleri:)
ben uzun süredir burayi takip ediyorum okuyorum derdim olduğu kadar herkesle sanirim ayni muzrabim.
29 yaşinda 4 yıla yakin evli. 1,5 yaşinda bebe sahibi bir iş sahibi bir kadinim. işitme kaybim var cihaz kullaniyorum ama konuşuyorum ...görme sorunu yaşiyorum. az görüyorum at gözlüyüm kısacasi.
eşim beni böle sevdi böle kabul etti ve bir görücü usulu ile taniştik. severek evlendik çok şükür.
benim sorunum şu.
ben her işe koşamiyorum görme sorunu derken az görüyorum çarpıyorum düşüyorum mesela.
dün şenlige gittik hızlı yürürken pat diye düştüm.
ayak bileğim incidi.
eşimin akrabalari felan bu gelin işe yaramiyor bişeyi demiş..
çok üzüldüm.
her işe görümcem koşuyor soruyorum bi yardima ihtiyac varmi diye yok sen git otur diyo.
kaynanamda ayni şekilde.
eşimede dedim ne yapayim diyo.
çok kötü hissettim bişeyi faydalanamiyorum beceriksizin önde gidenim galiba.
elimden geleni yapıyorum çok dikkat etmeye çalışıyorum nafile.
eşimde bazen dikkat etsene önüne bak diyo. bu elimde degil.
herşeyi gözüne burnuna bulaşiyorum.
off ne yapacagimi bilemiyorum çok üzgünüm... ne yapmaliyim.

Hayır ya asla öyle düşünmeyin. Siz o kadar güçlüsünüz ki işiniz gücünüz var, çocuğunuz yuvanız var. Kusurunuz yok sizin

Akrabaların densizliklerine aldırış etmeyin. Adınız sırf “gelin” diye konuşurlar. Konuşacak bir şey hep bulurlar. Onların terbiyesizlikleri

Hepimiz düşebiliyoruz zaman zaman, bunda takacak bir şey yok. İçinizi ferah tutun, saçma sapan laflara kulaklarınızı tıkayın

Hayır ya asla öyle düşünmeyin. Siz o kadar güçlüsünüz ki işiniz gücünüz var, çocuğunuz yuvanız var. Kusurunuz yok sizin

Akrabaların densizliklerine aldırış etmeyin. Adınız sırf “gelin” diye konuşurlar. Konuşacak bir şey hep bulurlar. Onların terbiyesizlikleri
ben acidi mi bi yerin diyo yok acimadi dedim belli etmedim acidi tabiki de ama çok kırıldım bişeyi faydalanamadığımı hissettim çok üzüldüm .

ben acidi mi bi yerin diyo yok acimadi dedim belli etmedim acidi tabiki de ama çok kırıldım bişeyi faydalanamadığımı hissettim çok üzüldüm .
Kıyamam ya
Şahsi algılamayın lütfen söylenen her şeyi. Eşinizin öyle düşündüğüne inanmıyorum
Hassassınız, anlıyorum lakin kim düşse aynı şey söylenilir “dikkat et, önüne bak”
İşe yaramaz biri olsanız hem iş kadını hem anne olabilir misiniz? Yürütebilir misiniz?
Akrabaları hiç söylemiyorum, fesatlıktan konuşmuş onlar. Terbiyesizler

Gerizekalılar sizi hizmetçi sanıyor herhalde.
Hayır görme sıkıntınız olmasa da iş yapmak zorunda değilsiniz?
Onlara ne?
her işi görümcem yapıyor .
bende soruyorum bi yardima ihtiyacin varmi diye benimde bilgiye ihtiyacim var bişeyler öğrenmek istiyorum bana öğretirse seve seve dinlerim. kaynanam da öle soruyorum bazen de ama iş yaptırmıyor korkuyuor.
geçen ramazanda misafir varken bulaşık yıkamaya kalktim bardak kırdım.
yufka açcaklardi bende seve seve hazirken eline gözüne bulaşirdim parmagimi kestim heyecandan...
hepsi heyecandan başima geliyo sinir oluyorum bi iş yapmaya kalkarken kötü duruma düşüyorum maalesef:(

Kimsenin bir işine koşmak zorunda değilsiniz bir kere. İnsanlık namına sorarsınız, hayır diyorlarsa da peşini bırakırsınız. Siz eşinizle milletin işine yaramak için evlenmediniz nihayetinde. Şu hayata dair tek sorumluluğunuz, eşinizin, bebeğinizin ve kendinizin mutluluğu, huzuru. Bunun için çabalıyorsanız, zaten tamamdır. Elinizde olmayan şeyler için kendinizi suçlamayın. Utanması, kendini suçlaması gereken size laf çarpmaya çalışan hadsizler de, o kadar kafaları olsa böyle laf etmezler. İnanın azcık sakar olmak, kırıp dökmek, onlar gibi kötü kalpli olmaktan milyonlarca kat iyidir. Üzülmeye değmez böyleleri için.

bende biyonik kulaklıyım :) sizi çok iyi anlıyorum. ama asla öyle düşünmeyin
siz mükemmel hatta en en mükemmel olsanız bile illa bir şey bulup eleştireceklerdir. takmamayı öğrenin. yavrucuğunla mutluluklar
mükemmel degilim daha bilmediğim çok şeyim var. hiç bişey bilmiyorum daha yolun başindayim. çok şükür Allah sizi de kucagina almaya nasip etsin inşallah.:)

her işi görümcem yapıyor .
bende soruyorum bi yardima ihtiyacin varmi diye benimde bilgiye ihtiyacim var bişeyler öğrenmek istiyorum bana öğretirse seve seve dinlerim. kaynanam da öle soruyorum bazen de ama iş yaptırmıyor korkuyuor.
geçen ramazanda misafir varken bulaşık yıkamaya kalktim bardak kırdım.
yufka açcaklardi bende seve seve hazirken eline gözüne bulaşirdim parmagimi kestim heyecandan...
hepsi heyecandan başima geliyo sinir oluyorum bi iş yapmaya kalkarken kötü duruma düşüyorum maalesef:KK43:
Aman valla işinize gelsin hem bebiş de varmış yatın aşağıya :))

sizin her isinize görümce kosuyorsa bence bunu sonlandirin. eve yardimci alin.
ameliyat veya laser durumu yokmu gözünüz icin?

merhaba KK üyeleri:)
ben uzun süredir burayi takip ediyorum okuyorum derdim olduğu kadar herkesle sanirim ayni muzrabim.
29 yaşinda 4 yıla yakin evli. 1,5 yaşinda bebe sahibi bir iş sahibi bir kadinim. işitme kaybim var cihaz kullaniyorum ama konuşuyorum ...görme sorunu yaşiyorum. az görüyorum at gözlüyüm kısacasi.
eşim beni böle sevdi böle kabul etti ve bir görücü usulu ile taniştik. severek evlendik çok şükür.
benim sorunum şu.
ben her işe koşamiyorum görme sorunu derken az görüyorum çarpıyorum düşüyorum mesela.
dün şenlige gittik hızlı yürürken pat diye düştüm.
ayak bileğim incidi.
eşimin akrabalari felan bu gelin işe yaramiyor bişeyi demiş..
çok üzüldüm.
her işe görümcem koşuyor soruyorum bi yardima ihtiyac varmi diye yok sen git otur diyo.
kaynanamda ayni şekilde.
eşimede dedim ne yapayim diyo.
çok kötü hissettim bişeyi faydalanamiyorum beceriksizin önde gidenim galiba.
elimden geleni yapıyorum çok dikkat etmeye çalışıyorum nafile.
eşimde bazen dikkat etsene önüne bak diyo. bu elimde degil.
herşeyi gözüne burnuna bulaşiyorum.
off ne yapacagimi bilemiyorum çok üzgünüm... ne yapmaliyim.
Ise yaramak ne demek ya? Sizi yanlarina hizmetci veya uşak diye almadilar, bi yuva kurdunuz degil mi?
Ne terbiyesiz insanmis o lafi diyenler.. Oncelikle o tiplere mesafe koymakla baslayin..
Kendinizi asla ve asla eksik, kusurlu vs hissetmeyin.. Olur mu oyle sey ya..

Ise yaramak ne demek ya? Sizi yanlarina hizmetci veya uşak diye almadilar, bi yuva kurdunuz degil mi?
Ne terbiyesiz insanmis o lafi diyenler.. Oncelikle o tiplere mesafe koymakla baslayin..
Kendinizi asla ve asla eksik, kusurlu vs hissetmeyin.. Olur mu oyle sey ya..
eşimin akrabalarla sık sık göürşemiyoruz.çalışıyorum. o lafi niye öle dediği bilmiyorum zoruma gitti inanki. eşimde dikkat et önüne bak diyo ben bilerek yapmıyorum ki elimde degil.

kimin ne olacagını bir allah bilir
sıkma canını canım benım
Allaha çok şükür elim ayagim tutuyor daha nice insanlar var.
işitme ve görme problemi yaşiyorum sadece.
herkes bir engelli adayidir. herkesin bi içlerinde engelli vardi psikolojik rahatszilik bir ENGELDir.
okb ansiye rahatsizlik da. ben bunlari görüyorum çok şükür dedim kim bilir o durum benimde vardir belki de bilemediği bir hastalık yaşayabiliyoruz maalesef.

eşimin akrabalarla sık sık göürşemiyoruz.çalışıyorum. o lafi niye öle dediği bilmiyorum zoruma gitti inanki. eşimde dikkat et önüne bak diyo ben bilerek yapmıyorum ki elimde degil.
Cok cok yanlis bi laf, kim nerede nasil dediyse.. Kusurlu, eksik bi insan degilsin.. Engel durumu farkli..
Evet, ilerleme kaydetmek adına bi seyler yapmaya çabala elbette ama bunu kendin icin yap, kimseye yaranmak zorunda değilsin asla..

Cok cok yanlis bi laf, kim nerede nasil dediyse.. Kusurlu, eksik bi insan degilsin.. Engel durumu farkli..
Evet, ilerleme kaydetmek adına bi seyler yapmaya çabala elbette ama bunu kendin icin yap, kimseye yaranmak zorunda değilsin asla..
yapıyorum .
eşim benim için bişeyler yapmaya çabaliyor gece körlük rahatsziliğim var yaban mersini getircem diyo bahçeye ekcem diyo bende yapma diyorum kimseyede yük olmak da istemiyorum yük olunca bunlari ben yaptım ettim demesini de istemiyorum

gece körlüğü rahatsziliğim var bunun bi tedavisi yok maalesef.

Anladim canim ama niye görümce her isinizi yapiyor?
gece körlügü ile ev isi yapmanin arasindaki baglanti nasil?
duyma konusuna gelince, kulaklikla duymanizda bir engel kalmaz aslinda.

stres ve panik yapmazsaniz aslinda herseyi kendiniz basarirsiniz- sakin kendinizi eksik hissetmeyin. hicbir eksiginiz yok. gece körlügü yaygin bir hastalik- cogu farkinda bile degil.

Back
X