işe yaramayan gelin miyim?

Ben de işitme engelliyim. Hem de cihaz olmadan hiç duymuyorum. En ileri safhada ve koklear implant bile benim gibi menenjitlilere çok fayda sağlamıyor. Gözümde de miyop astigmat var. O konuyu gözlükle hallediyorum. Saygın düzgün bir işim de var. Sizin de öyleymiş, iş sahibiymişsiniz. Acaba görme konusunda tedavi yöntemlerinin hepsini araştırdınız mı? Gözlük ve lens fayda etmiyor mu? Boş verin duyuyor olsaydık da kötü kalpli insanlar başka yerimize laf edecekti. Onlar hep konuşacak şeyler bulur.

akrabaları demiş kaynanaızın yanında. kaynana gelip size mi söyledi?
aynen öle bende dişarda düşünce duymuşum anlayamamişim kaynanam dedi .üzüldüm ama o üzülmek için sölemez ben dedim ona gerçekten emin olabilmek için.
zaten sık sık görüşmüyoruz. tabi ramazan çagrilacak. ben sofrada yemek yerken çok tembihli olmam gerekiyor nezaket biçimde. öle olursam eline ayagina bulaşmasindan korkuyorum yine diyecek işe yaramiyo bişeyi beceremiyo diyip ayip olmasindan da korkuyorum. ne yapabilirim bilmiyorum

Ben de işitme engelliyim. Hem de cihaz olmadan hiç duymuyorum. En ileri safhada ve koklear implant bile benim gibi menenjitlilere çok fayda sağlamıyor. Gözümde de miyop astigmat var. O konuyu gözlükle hallediyorum. Saygın düzgün bir işim de var. Sizin de öyleymiş, iş sahibiymişsiniz. Acaba görme konusunda tedavi yöntemlerinin hepsini araştırdınız mı? Gözlük ve lens fayda etmiyor mu? Boş verin duyuyor olsaydık da kötü kalpli insanlar başka yerimize laf edecekti. Onlar hep konuşacak şeyler bulur.
bende kulagim dahada ilerledi duyma oranim tamamen yitirmiş durumda. doktor koklear implant ameliyati dedi. korkuyorum
ya memnunmusunuz tam net bi şekilde duyabiliyormusun?
bende menenjit geçirdim 1,5 yaşindayken. çok şükür elim ayagim sağlam. görme sorunum var maalesef tedavisi yok. katarakt var biraz. onda ameliyatla halledicem inş.
kamu kurumda imisinz:)
evet milletin dedikodusu ama aliniyor insan işte.

aynen öle bende dişarda düşünce duymuşum anlayamamişim kaynanam dedi .üzüldüm ama o üzülmek için sölemez ben dedim ona gerçekten emin olabilmek için.
zaten sık sık görüşmüyoruz. tabi ramazan çagrilacak. ben sofrada yemek yerken çok tembihli olmam gerekiyor nezaket biçimde. öle olursam eline ayagina bulaşmasindan korkuyorum yine diyecek işe yaramiyo bişeyi beceremiyo diyip ayip olmasindan da korkuyorum. ne yapabilirim bilmiyorum

yahu sizin engeliniz var mı var. engelsiz bi insan gibi olmanızı kimse beklememeli. yani gözünüz görmüyor değil mi bi miktar? ee %100 görüyor gibi davranamazsınız, rol da yapamazsınız. kendinizi kasmayın.

ayrıca engelli olmasaydınız bile kimsenin işini gücünü yapmak zorunda değildiniz. kimsenin 'işine yaramak' zorunda da değilsiniz.

engelli kardeşim var. dün erkek arkadaşımın ailesi geldi evimize ilk defa tanışmak için. herkesin içinde yerde oturdu, kendi kendine konuştu, kuru pasta verdim dökerek yedi, ağzını şapırdattı. e niye? çocuk engelli. engelli olmayan biri gibi davranmasını da kimse beklemedi.

kaynana da laf taşıyana kadar bunu diyen akrabalara da ağzının payını verseymiş keşke.

bende kulagim dahada ilerledi duyma oranim tamamen yitirmiş durumda. doktor koklear implant ameliyati dedi. korkuyorum
ya memnunmusunuz tam net bi şekilde duyabiliyormusun?
bende menenjit geçirdim 1,5 yaşindayken. çok şükür elim ayagim sağlam. görme sorunum var maalesef tedavisi yok. katarakt var biraz. onda ameliyatla halledicem inş.
kamu kurumda imisinz:)
evet milletin dedikodusu ama aliniyor insan işte.
Koklear implantı ileri safhadaki tüm işitme engellilere öneriyorum. Sizin de menenjitli ise benimki gibi biraz daha zor olabilir ama şimdikinden daha iyi olur. Kulağın yapısına bağlı. Bana çok fazla hasar vermiş fakat size o kadar hasar vermemiş olabilir. Ama doktor önerim var. Hacettepe Ünv. Prof. Dr. Levent Sennaroğlu mükemmel bir insan, çok iyi bir doktor. Mutlaka onunla görüşmeni tavsiye ederim. Gözün için de eminim tedavi yöntemi vardır. Üzülmemeye çalış kardeşim. Bazen ben de kendimi eksik hissediyorum ama geçiyor. Seni üzen insanlardan uzak durarak daha mutlu bir insan olabilirsin.

Hicbir engelim yok gayet iyi duyuyorum, görüyor ve isitiyorum ama yinede kv icin is yapmiyorum eli ayagi ayagi tutuyor herkesin boyle bir mecburiyetiniz yok evinize gelene hizmetinizi edebiliyormusunuz gerisiniz bosverin. Hicte eksiklik yada üzüntü duymayin.

2017 Subat ayinda aldim ben cihazimdan memnunum sesi duyuyorum.
Sizde kücükken gecirdiginiz rahatsizliktan dolayi mi kaybettiniz ben havale gecirmisim ondan dolayi.
2017 sonrasi cihazlar daha iyi çikiyor ben 2016 da almişim. cihazimin seviyesini artırmaya gittiğimde orda abla var çok iyi çokda severim o demişti 2017 den sora çikan cihazlarin özellikleri çok iyi demişti o sansi kaçirdim maalesef.
o sirada hamileydim cihaz aldığımda. eşim bebegimi duyabilmek için en iyi cihaz almişti memnun kalamadim.

2017 sonrasi cihazlar daha iyi çikiyor ben 2016 da almişim. cihazimin seviyesini artırmaya gittiğimde orda abla var çok iyi çokda severim o demişti 2017 den sora çikan cihazlarin özellikleri çok iyi demişti o sansi kaçirdim maalesef.
o sirada hamileydim cihaz aldığımda. eşim bebegimi duyabilmek için en iyi cihaz almişti memnun kalamadim.

Yolunuz düserse eger Istanbula ugrayin Haznedara cok iyidir doktorum.
Umarim caresi bulunurda cok iyi duyarsiniz..
Sizi cok iyi anliyorum yasayan biri olarak.

" İşe yaramaz gelin " nedir Allah aşkına ya..
Bizler aşık olduğumuz için mutlu olmak için evleniyoruz.. milletin işini görmek için değil!
Görevimiz iş yapmak kv görümceyi ve sülalesini tatmin etmek değil.. sizi de buna inandırmışlar resmen.

Çevrenizdeki cahil insanların ne dediğini çok önemsemeyin! İstekleri bitmez .. gözleriniz çok iyi görse kulda olsanız kölede olsanız yaranamazsınız!!
Bırakın konuşsunlar.. sen aşık olduğun için mutlu olmak için evlendin. Onların kölesi değilsin.

Ayrıca kocana da aşk olsun! Evlenirken görmemiş mi seni..
Ya bir şey söyleyim mi Dört dörtlük bir insanda olsan, dünyanın en güzel kadını da olsan kusur bulmak isteyen bulur!!

Bir insanın kalbi ve vicdanı pisse.. sen ne yaparsan yap yaranamazsın. O yüzden koyver gitsin canım.

Ohhh oturrr keyfine bak.. bırak yapsınlarr :)) Hatta görümcene de bi çay da bana doldur içeyimm :))

Back
X