işi olan kadın bir anda tercih edilen kadın mı oluyor?

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Son zamanlar da her şeyi kafaya takar olduğum gibi bunu da takar oldum..

Tanışmalarda ya da tanıştırmalarda olsun kızın işinin olması daha tercih edilir geliyor erkeğe .. Hele memur hele hele öğretmen ise beylerin gözü hiç bir şey görmüyor

Ne sıkıcı bir durum .. Sırf memur diye hayellerinden uzak ilgisiz kızlarla evlenen kişileri görüyorum

Ya da çalışmaya başlayınca artan talipler ..

Tamam hayat koşulları zor geçinmek zor ama özellikle bu konuda ısrar edip tercih yapması seni çalışıyorsun diye aldım işi bırakamazsın diye baskı duyan tanıdıklarım oldu , en sonda memur diye tanıştım senle ... evlendim

H anımlar bir kızın işi yoksa sevilmeye hakkı yok mu ? Ya da ilgi gösterilmeye , tercih edilmeye .. üzücü (

Hayat şartları çok zor artık,bence haklılar

Kendi memur olmak için çabalıyıp ya da daha fazla kazanabilmek için kafa yorsalar ileride daha mutlu olabilirler ama ?. artık bayanlar kendilerini garantiye alacaklarına erkekler alıyor

( kusuruma bakmayın ama olur mu iyice kötü oldum bu durumdan dolayı kötü bir his yarattı bende benim işim olduğunu düşünüp bir anda işsiz olduğumu düşününce fikri değişmesi durumundan dolayı)

Evet artık durum aynen böyle çünkü insanlar tek maaşla geçinemiyor evlilikler görücü usuluyle yapılıyorsa yani en azından tanıştırmalar bunlar tercih sebebi oluyor.

Evlilik olayı tamamıyla kısmettir.
Çalışanın kısmeti artar, çalışmayanı kimse görmez gibi bir düşünce söz konusu olamaz.
Nice başarılı, kariyer sahibi, bi sürü ortama girip çıkan kadınlar var yapayalnız.
Ayrıca bahsettiğiniz örnekler oldukça uç örnekler herhalde. :s
Aşık olacağım kadın çalışmasın, evlendiğimizde evinin hanımı olsun diye düşüneni de var; çalışan, kendi ayakları üstünde durabilen bir eşim olsun diye dileyenler de ...
Herkes dengini bulur bir şekilde.

işte geçenlerde oğluma çalışmayan kız almam mümkün değil .. ya da bu zaman da çalışmayan kızla evlenilmez..... inanın iş bulamıyor diye zaten üzgünüm bunları duyunca iyice kötü oluyorum.. artık kimseye ziyaret etmek istemiyorum en yakınımı bile ondan bile bunu duyduktan sonra ..

Arkadasımın nişanlısı evlenmeden once kıza fellik fellik iş arıyordu
Lise diplomasını alamamıstı okuldan oyuzden işe giremiyordu burnundan getirirdi kızın
Evlendikten sonrada bunun cok lafını yapınca arkadasım hamile kaldı kurtuldu

Benim nişanlımda hic istemez calısmamı
Aksam eve döndüğümde yorgun olmanı istemiyorum der vs vs

Yani bu kişiden kişiye gore değişir
Belki yetiştirilme tarzı, belki cevresi, belki de maddiyata baglı olarak herkesin fikri farklı olabilir

Cnm ben de işsizim ama yapıcak bişey yok.Hepsi de işi olan kadın arıyor değil.Durumu,hali vakti yerinde olanlar var,onlar için farketmiyor mesela,sorun etmiyor çoğu.Bir de durumu iyi olsun-olmasın eşinin bir meslek sahibi olmasını isteyen,evde oturan bayanlara sıcak bakmayanlar var.Durumu iyi olsa da,eşinin çalışmasına ihtiyaç duyulmaması durumunda da olsa eşinin bir yerlerde olmasını nebiliyim bir devlet memuru,bir öğretmen,bir doktor olmasını isteyen..ama paraya duyulan ihtiyaçtan değil nasıl desem benim eşim şurda çalışıyor,burda çalışıyor,yok mimar,yok hemşire demek için sırf komik ama gerçekten böyle tipler de var inan,hava atmak maksatlı....Bir de gerçekten ihtiyacı olduğu için çalışan bir eş isteyenler...Çok klasik bir laf ama hayat şartları gerçekten zor.Sen - herkes üç çocuk yapsın-teşvikine bakıp,demek ki her yer güllük gülüstanlık filan sanmıyorsun herhaldeYanlış anlama ama artık tek maaş çok zor.Eşiniz doktor,genel müdür vs değilse tek maaş gerçekten zor....Geçenlerde biriyle otobüste yol boyunca sohbet ettik.Kadın diyor ki eşimin durumu iyi,evimiz var,arabamız var ama ben yine de iş arıyorum.Daha fazla kazanmak daha iyi yaşam standartı demek.Mesela tatile gidicez,apart yerine ben de işe girsem üç beş de ben katsam herşey dahil bir otele gitsek fena mı olur.Böyle dedi aynen kadın.Bence haklı da.Güdülen mantık bundan ibaret...

Ayrıca böyle bir endişe duyman çok yersiz.Duyanda hep ünv mezunları,işi gücü olanlar evli,diğer bayanlar bekar sanacak.Erkek aşık olup istesin yeter ki pek de sorun olmuyor.İstisnalar dışında.E onlar da kaideyi bozmaz biliyorsun :) Valla ben ünv mezunuyum.İş arıyorum.Ama liseden arkadaşlarım bir bir evlendi Hiçbirisinin de işi yok,gayet mutlular.Böyle bir şart yok yani.Tamamen kısmet.....

Çıkar elbet sana uygun bir kısmet.Allah gönlüne göre versin arkadaşım.

Son düzenleme:
Bence herkes böyle deil sana bu şekilde düşünen insanlar denk gelmiş. benim eşim de beni çalıştırmıyor bu da beni üzüyor çalışmak istiyorum ama nuh diyor peygamber demiyor.
arkadaşın dediği gibi evlilik kader kısmet. kısmetin de kim varsa onunla evlenirsin. kim ne derse desin neyi beklerse beklesin sonunda Allahın dediği olur.

bu zamanda elbet tek maaşla geçinmek zor eminim .. ama o kadar şart koşuyorlar ki kendimi işe yaramaz hissediyorum.. hiç bir yere katılmak istemiyorum..
Aslında insanlar yetinebilse elindekiyle .. ne var ki apart yok 5 yıldızlı otel de tatille mi geçiyor herksin hayatı... analarımız babalarımız ninelerimiz nasıl geçindi geçinmek istesin insanlar.. anlaşmak değil mi ..para oldu mu her şeyi kapatıyor kızın isterse beğenmesin , çekilmez olsun..

Babam da devlet memuru idi ama bu yaşıma kadar daha otel de tatil yapmadım .. günü birlik olduk ancak ... araba olmadan da yaşadık..lüks dairemiz olmadan da .. artık insanlar doyumsuz oldu ..

Ben çok kafaya taktım ya da saçmaladıysam kusura bakmayın hanımlar .. Çünkü bir yandan tanıdıkların hele bir işin olsun kuyruk olacaklar demeleri yok mu pusu da mı bekliyorlar işe girmem için .. hayat bu çalışmaz duruma da gelebilirim ileri de yollayacak mı adam boşucak mı ..

Tekrar kusuruma bakmayın bu işsizslik, sabahtan akşama kadar ders çalışmak zorunda olmam .. sinirlerini yıprattı iyicene

Söylediklerin de haklısın arkadaşım ama annelerimiz,babalarımızın zamanında değiliz malesef.Hayat şartları,insanların yaşam tarzı çok değişti.Tek maaşla da geçinilir,çevremde örnekleri de var ama insanlar hep daha iyisini istiyor kendileri için.Niye 5 kuruş fazla kazanıp daha rahat etmiyeyim ki diyor.İleride çocuklar olursa onlar için de avantaj.Kafaya takılcak bir durum yok,önceki mesajımda da yazdım evlenenler sadece lüks içinde yaşayanlar,çift maaşlı olanlar değil.Gayet normal bir hayata sahip olanlar da evleniyor.Çevrendekilerin boş konuşmaları canını sıkmış senin anlaşılan.''Yooo şu an işim olmadan da kuyruk olan var ama ben kendi maddi özgürlüğümü kazanmadan düşünmüyorum şimdlik filan de.Onlara mı kalmış sana kısmet bulmak.

tam terside var alıp çalıştırmayan , yani bizde bir karar verelim adamlarda haklı :) ne istiyoruz ?

şaka bir yana arada aşk sevgi varsa önemsizdir . ama görücü usulu mantık evliliği olrsa ister istemez hesaba katılıyor .

Ben ce haklılar. Ben de çalışan bir bayan olarak şünları söylemek istiyorum. Tabiki işinbiz yokda ve evde oturuyorsanız sevilmememe beğenilmemem gibi bir durum yok. Böyle bir şey adaletsiz olur.

Ama şu var hayat şartları artık çok değişiyor. Hele hele şimdi. Erkekleri cazip kılan şey tabiki hanım hanım cık olması ahlaklı olması ama bunun ynında da çalışan ve ayakları üstünde duran bir kadın olması.

Şimdi mesela seni 2 erkekler tanıştırcaz deseseler. Sen de bir erkekle tanışsan her ikisi de insancıl iyi ahlaklı ve iyi ansanlar desek ama biri bekçi diğeri mühendis desek sen hangisine bakarsın??

Gerçekçi olmak şart bu devirde..

erkek dediğin eşini sahiplenecek ama nerdeeee
artık memur olsun diye bakıyor herkes malesef malesef.......

artık hayat müşterek, herşeyde ve her ortamda kadınlar da söz sahibi iken erkekler de neden benim eşim de çalışmasın diyorlar.

bu konuyu bende çook düşünüyorum...
bazı kadınlar sırf meslekleri var diye evleniyor erkek, kadında erkeğin onu sevdiğini zannediyor,hele anlıyorsada kabulleniyor buda sevgidir demekki bende bir şeyim havalarına giriyor.
bu böyle sürer
sonuçta olan çocuklara oluyor...

Ona bakılırsa pek çok kadın da bir erkeği sırf parası var diye kariyerli bir işi var diye tercih ediyor.Aşkmış, sevgiymiş, güvenmiş, ahlak ve vicdan sahibimiymiş bunlar hep arka planda kalıyor. Sonuçta eş diye seçilen insan sadece parasına ve mesleğine göre seçilebiliyorsa iki taraf için de gayet de çıkar ilişkisine dayanan bir evlilik görüyorum ben ailenin kutsallığı filan hikaye.

Son düzenleme:
bence bi kadın sevgilisi/nişanlısı/eşi istiyor diye değil, onu işi için sevecek diye değil
kendi ayakları üstünde kimseye muhtaç olmamak için çalışmalı
bir kadın koluna altın bileziğini takmalı
sonra aşağı görme-ezme gibi durumlar ortaya çıkıyor, boşanmaya kadar varıyor.
istisnalar tabii ki olabilir. ama eşin demese, eşin ailesinden birileri sizin paranızı oğlumun paraları olarak görebiliyor.
etrafımda şahit olduğum şeyler bunlar
ayrıca kadın-erkek eşitliği diyoruz. erkeği çalışan istiyoruz, yeri geliyo işini beğenmiyoruz, memur olsun garanti olsun diyebiliyoruz
o halde erkeğin de bunları istemeye hakkı yok mu?
hayat gitgide zorlaşıyor. tek maaşla çok zor geçinmek.
iki kişi peynir ekmek de yiceksiniz gerekirse belki ama, meyveniz dünyaya gelince masraf 2 katına çıkıcak.
bi de hayat bu.. kaldı ki sağlık problemleri ölüm vs. oldu eşte. o halde kadın daha da zor duruma düşücek.
eşin sana ''kıyamam yorulmana çalışma sen'' derse çok mu sevmiş oluyor?
o halde sen ona ''sen çalışmalısın'' derken az mı sevmiş oluyosun?
bunun aşkla sevgiyle bi ilgisi yok, çalışmayan yalnızlar varsa, bilmemneler okumuş bir sürü yalnız kadınlar var.
ama evlilikte hayat müşterekse her 2 taraf da üstüne düşeni yaparsa huzursuzluk olmaz. bu evliliğin gidişatını etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…