Işıltılı Bir Görünüş İçin Makyaj Sırları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.785
60
Işıltılı Bir Görünüş İçin Makyaj Sırları
Her bayan canlı ve ışıl ışıl görünen bir cilde sahip olmak ister. Düzenli cilt bakımı yapmak sağlıklı ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşturur bizi. Ancak bunun yanı sıra günlük makyajımızın da bize daha parlak bir görüntü sağlamasını isteriz. Ancak ışıltılı makyajlar çok da doğal durmazlar. İşte hem ışıl ışıl hem de doğal görünümlü bir makyaj için birkaç küçük püf noktası.
Parlak, doğal ve ışıl ışıl bir görünüm için makyajımıza cildimizi temizleyerek başlamalıyız. Arkasından bir nemlendirici ile cildimizi nemlendirmeliyiz. Kullanacağımız nemlendiricinin normal bir nemlendirici yerine ışıltı veren bir nemlendirici olması cildimizin daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
Nemlendiricinin üzerine hafif miktarda fondöten ve kapatıcı sürebiliriz. Ancak cildimizde lekeler, akneler ya da sivilce, siyah nokta gibi sorunlar yoksa kapatıcı kullanmaya çok da gerek yoktur. Günlük doğal görünümdeki bir makyaj için çok da yoğun olmayan daha hafif formdaki fondötenler tercih edilmelidir. Fondöten yerine son dönemlerde oldukça popüler olan BB kremler kullanılabilir. Ancak BB kremlerin de akışkan özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü akışkan ürünler üstüne sürülen malzemelerin daha iyi emilmesini sağlar ve daha doğal bir görünüm oluşturur. Likit fondöten ya da kapatıcının üzerine hafif miktarda pudra sürmek makyajın sabitlenmesini sağlar. Ancak çok kuru ciltlerde pudra kullanımı yüzde çizgi ya da pul pul bir görünüm oluşturabilir. Buna rağmen pudra kullanmak istiyorsak pudranın üzerine aydınlatıcı kullanabiliriz.
Piyasada çok fazla sayıda aydınlatıcı ürünler bulunmakta. Her birinin parlaklığı ve yoğunluk derecesi farklı. Doğal bir görünüm oluşturmak istiyorsak parlaklık derecesi düşük, mat renkli aydınlatıcıları tercih etmek gerekiyor. Aydınlatıcıyı kaş kemiğine, burun kemiğine ve elmacık kemiğine uygulamak da yüze vuran ışığı güzel yansıtacağından daha ferah bir görüntüye sahip olmayı sağlayacaktır.
Gündüz ya da gece makyajı fark etmeksizin hafif ışıltılı bir far kullanmak yüzümüzü daha aydınlık bir görünüme kavuşturur. Son dokunuş olarak da hafif renkli mat formdaki rujlar ile makyajımızı tamamlayabiliriz.
mayaakademi.com.tr
 
X