- 3 Mart 2013
- 215
- 91
- 118
- Konu Sahibi destanhanim
1,5 yıl önce evlenerek ailemden , çalıştığım işten ve şehirden ayrıldım. Geldiğim şehirde iş sıkıntısı yaşadım bir süre. Ve eşimin ısrarıyla mahallemizde devir edilen bir bakkal dükkanını aldık. Tabi ki sermayemiz yok ,düğün borçlarımız var , düğünde gelen 3-5 takımı satarak geçimimize yardımcı olur umuduyla aldık. Eşim başka bir yerde çalışıyor . Dükkanı ben işletecektim . Başlarda çok azim ve istekle bakkalı adama çevirdik iş yapar hale geldi . tabi bu süreçte yatırım olarak kredi kartlarını ve toptancı vadelerini kullandım . Tam 6 ay olmuştu ve iş yapmaya başlamıştık ki biri geldi tam karşımıza market açtı
10 yıldır bu işi yapan bir bakkal dolayısı ile ürün stok ve çeşidiyle bizden çok daha iyi . derken yaz sezonu herkes tatilde mahallede işler azaldı , olan işler ise 2 ye bölündü . Benim ürünlerim rafta ama toptancılara ödeme yapmak zorunda kalmaya başladım. işler düştü müşteri azaldı ve git gide giderler arttı bir yeri kapatmaya çalışırken diğer yerler açılıyor. şimdi dükkanı bende devire çıkardım ama alan yok
kartlardı şunlar bunlar derken 20bini geçkin borcum oldu. dükkan için sattığım takılarımda gittiğiyle kalmış oluyor. şimdi dükkana 15 bin istiyorum veren yok karşıdaki marketten ötürü. ve bugun tam da yine karşı köşeye yerel büyük bir avm nin açılacağını duydum .hepten sıkıntıya girdim. eşim maaşını alır borçlara veririz elde kalmaz . sabahtan gece yarısına kadar çalıştığımız ve yorgunluğumuz,uykusuzluğumuz da işin cabası. Allahtan bir imtihandır diyorum ve çıkış yolu bekliyorum. En kötü ihtimal dükkanı kapatacağım ve bu şekilde anca toptancıların parasını vereceğim. ya diğer borçlar 15 bini geçkin.esnaf kefalet kredisi kullanmak istedim az az öderim diye onlar da tapu + 2 memur istiyor. benim ne tapum var nede tanıdık memurum
kızlar ailemle bile paylaşamıyorum bunları . paylaşsam bana çok kızacaklar , yardım edecek durumları da yok . çok sıkıldım içimi düktüm . Hayır duanızı istiyorum . Okuyanın vaktini aldım helal edin.
varsa çözüm öneriniz yardımcı olun Allah rızası için.