İşim , Borçlar ve stress ..

destanhanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
215
91
118
1,5 yıl önce evlenerek ailemden , çalıştığım işten ve şehirden ayrıldım. Geldiğim şehirde iş sıkıntısı yaşadım bir süre. Ve eşimin ısrarıyla mahallemizde devir edilen bir bakkal dükkanını aldık. Tabi ki sermayemiz yok ,düğün borçlarımız var , düğünde gelen 3-5 takımı satarak geçimimize yardımcı olur umuduyla aldık. Eşim başka bir yerde çalışıyor . Dükkanı ben işletecektim . Başlarda çok azim ve istekle bakkalı adama çevirdik iş yapar hale geldi . tabi bu süreçte yatırım olarak kredi kartlarını ve toptancı vadelerini kullandım . Tam 6 ay olmuştu ve iş yapmaya başlamıştık ki biri geldi tam karşımıza market açtı :( 10 yıldır bu işi yapan bir bakkal dolayısı ile ürün stok ve çeşidiyle bizden çok daha iyi . derken yaz sezonu herkes tatilde mahallede işler azaldı , olan işler ise 2 ye bölündü . Benim ürünlerim rafta ama toptancılara ödeme yapmak zorunda kalmaya başladım. işler düştü müşteri azaldı ve git gide giderler arttı bir yeri kapatmaya çalışırken diğer yerler açılıyor. şimdi dükkanı bende devire çıkardım ama alan yok :( kartlardı şunlar bunlar derken 20bini geçkin borcum oldu. dükkan için sattığım takılarımda gittiğiyle kalmış oluyor. şimdi dükkana 15 bin istiyorum veren yok karşıdaki marketten ötürü. ve bugun tam da yine karşı köşeye yerel büyük bir avm nin açılacağını duydum .hepten sıkıntıya girdim. eşim maaşını alır borçlara veririz elde kalmaz . sabahtan gece yarısına kadar çalıştığımız ve yorgunluğumuz,uykusuzluğumuz da işin cabası. Allahtan bir imtihandır diyorum ve çıkış yolu bekliyorum. En kötü ihtimal dükkanı kapatacağım ve bu şekilde anca toptancıların parasını vereceğim. ya diğer borçlar 15 bini geçkin.esnaf kefalet kredisi kullanmak istedim az az öderim diye onlar da tapu + 2 memur istiyor. benim ne tapum var nede tanıdık memurum:( kızlar ailemle bile paylaşamıyorum bunları . paylaşsam bana çok kızacaklar , yardım edecek durumları da yok . çok sıkıldım içimi düktüm . Hayır duanızı istiyorum . Okuyanın vaktini aldım helal edin. :( varsa çözüm öneriniz yardımcı olun Allah rızası için. :(

belki mantıksız olucak aklıma şöyle birşey geldi.
orayı bakkal değilde başka birşey yapamazmısınız? atıyorum (eczane,giyim,kuaför,ayakkabıcı,pastacı) falan filan.:44:
gerçi şuan borç içindesiniz.bunları yapmak için bol miktar para lazım.:50:
allah yardımcınız olsun canım.dediğiniz gibi belkide allahın imtihanı

inan aklıma hiç bir şey gelmiyor keşke gelse durumuna çok üzüldüm ama her şey geçer unutma bu da geçer! belki sende başka işe girersin eşinle yavaş yavaş ödersiniz borçlarınızı madem işlemiyor kapat iş bak bence. Allah yardımcın olsun duacın olucam

Allah razı olsun dualarınız için. Evet işin sonu kapatacağım gibi karar verdim. Dükkanda dolu ürün olmasına rağmen bugün bir müşterim geldi istediği sigaradan yok diye dükkanı boşaltıyorsunuz devir edeceksiniz diye dedi . bende dükkanda her şey var sadece sigaram kalmadı dedim suratını asıp nispet gibi karşı bakkaldan alışveriş yaptı . Ki bu sürekli gelen müşteri güya. O kadar moralim bozuk ki :14: Allahım bu mübarek günde hayırlısını nasip etsin bana ve tüm sıkıntıda olanların sıkıntısını gidersin inşallah..:43:

belki mantıksız olucak aklıma şöyle birşey geldi.
orayı bakkal değilde başka birşey yapamazmısınız? atıyorum (eczane,giyim,kuaför,ayakkabıcı,pastacı) falan filan.:44:
gerçi şuan borç içindesiniz.bunları yapmak için bol miktar para lazım.:50:
allah yardımcınız olsun canım.dediğiniz gibi belkide allahın imtihanı

mahalle arası başka bir şey gidecek gibi değil maalesef canım . Ki dediğin gibi maliyeti çok fazla + bu gibi işyerlerini açmak için mesleki belgenin olması gerekiyor. Bir kuaförün ustalık belgesi olmazsa açamıyor örneğin . Biz bakkalı açacağımızda satacağın gıda ürünleriden dolayı meslek sertifikası istediler düşün yani . Bir şekilde belgesiz açtık ama diğer işler daha detaylı. Aman artık esnaflık mı diyorum kaçın. Çünkü küçükte olsa girişim yapıyoruz , kadın girişimciye destek diyorlar ,50 yere başvurdum ama yok :( anca iş başlamadan proje sunacaksın da eğitimli destek verecekler. Bakkal dükkanı için nasıl bir proje sunabilirdim ki :( giderler gelirden kat kat daha fazla.

Canım benim çok üzüldüm, Allah rızka kefildir sen gönlünü ferah tut, emin ol bi hayır kapısı açar. Bi arkadaşında dediği gibi orayı takı dükkanı yada tuhafiye gibi döndersen diyeceğim ama onun içinde sermaye gerek. Eşin ne diyor bu duruma :26:

durumunuza çok üzüldüm inanın.. ne yapabilirsiniz diye düşünüyorum elinizde kalan ürünleri toptancılara verebilirmisiniz ?? en azından onlardan ya para alırsınız yada borcunuzun bir kısmını silebilirler gibi geldi..

o dükkana da tek çeşit bir şey alıp onu satabilirsiniz örnek olarak havlu mesela; yada evde yapabilirseniz sadece turşu yapıp satmak gibi... maliyeti az satışı kolay şeyler olarak düşünebilirsiniz...

şuan için aklıma gelen şeyler bunlar..

1,5 yıl önce evlenerek ailemden , çalıştığım işten ve şehirden ayrıldım. Geldiğim şehirde iş sıkıntısı yaşadım bir süre. Ve eşimin ısrarıyla mahallemizde devir edilen bir bakkal dükkanını aldık. Tabi ki sermayemiz yok ,düğün borçlarımız var , düğünde gelen 3-5 takımı satarak geçimimize yardımcı olur umuduyla aldık. Eşim başka bir yerde çalışıyor . Dükkanı ben işletecektim . Başlarda çok azim ve istekle bakkalı adama çevirdik iş yapar hale geldi . tabi bu süreçte yatırım olarak kredi kartlarını ve toptancı vadelerini kullandım . Tam 6 ay olmuştu ve iş yapmaya başlamıştık ki biri geldi tam karşımıza market açtı :( 10 yıldır bu işi yapan bir bakkal dolayısı ile ürün stok ve çeşidiyle bizden çok daha iyi . derken yaz sezonu herkes tatilde mahallede işler azaldı , olan işler ise 2 ye bölündü . Benim ürünlerim rafta ama toptancılara ödeme yapmak zorunda kalmaya başladım. işler düştü müşteri azaldı ve git gide giderler arttı bir yeri kapatmaya çalışırken diğer yerler açılıyor. şimdi dükkanı bende devire çıkardım ama alan yok :( kartlardı şunlar bunlar derken 20bini geçkin borcum oldu. dükkan için sattığım takılarımda gittiğiyle kalmış oluyor. şimdi dükkana 15 bin istiyorum veren yok karşıdaki marketten ötürü. ve bugun tam da yine karşı köşeye yerel büyük bir avm nin açılacağını duydum .hepten sıkıntıya girdim. eşim maaşını alır borçlara veririz elde kalmaz . sabahtan gece yarısına kadar çalıştığımız ve yorgunluğumuz,uykusuzluğumuz da işin cabası. Allahtan bir imtihandır diyorum ve çıkış yolu bekliyorum. En kötü ihtimal dükkanı kapatacağım ve bu şekilde anca toptancıların parasını vereceğim. ya diğer borçlar 15 bini geçkin.esnaf kefalet kredisi kullanmak istedim az az öderim diye onlar da tapu + 2 memur istiyor. benim ne tapum var nede tanıdık memurum:( kızlar ailemle bile paylaşamıyorum bunları . paylaşsam bana çok kızacaklar , yardım edecek durumları da yok . çok sıkıldım içimi düktüm . Hayır duanızı istiyorum . Okuyanın vaktini aldım helal edin. :( varsa çözüm öneriniz yardımcı olun Allah rızası için. :(

Siz sektörü yanlış seçmişsiniz. Marketlerin bu denli çok olduğu ve bakkalın tarihe karıştığı bir dönemde çok yanlış olmuş. Ama her şeyde bir hayır vardır demek lazım.
Bu tür işlere girerken bankaların bunları kapsayacak sigortaları olur. Bundan sonra böyle bir şey kullanarak kendinizi garantiye alabilirsiniz. Ödenemeyen kredi kartına bile sigorta yapabiliyorsun artık.
Toptancıların da bu konuda duyarlı olması lazım aslında. Geri alım konusunda.
İyi insanlarla karşılaşmanı diliyorum ki işleriniz rast gitsin.
Umarım en kısa zamanda düzelir.

o ürünleri bi şekilde elden çıkartsan boş dükkanı da çeyizci gibi bi yere çevirsen, ip,çember tığ şiş hatta örgü bilirsen senin örgüler vs olsa... MAliyeti düşük bunların

Çok zor bir durum, esnaflık ve ticaretten anlar biri de olmadığımdan aklım bir fikir gelmedi. bakkal sizin anladığım kadarıyla, toptancıya ürünlerin ne kadarını iade edebiliyorusunuz bilmiyorum ama boş bir dükkan gibi satmak daha kolay olabilir mi?

içiimden o dukkanın yufkacı olabılecegı gectı..söyliiim dedım..ınsallah duzelır durumunuz..

ihraç fazlası tekstil ürünleri, örgü ipleri, çeyiz, ufak ev eşyaları ufak ufak dükkanı bakkaldan bu tarz şeylere çevirin basit şeyleri alıp satarak en azından günü kurtarabilirsiniz.

yöresel şeyler satabilirsiniz?
ikinci el temiz eşyalar satabilirsiniz.
eğer mahalle arası ise. rekabet şartlarını tam bilmiyorum ama bu konuda araştırma yapıp yeni açılan dükkan hakkında bir araştırma yapabilirsiniz.

Canım benim çok üzüldüm, Allah rızka kefildir sen gönlünü ferah tut, emin ol bi hayır kapısı açar. Bi arkadaşında dediği gibi orayı takı dükkanı yada tuhafiye gibi döndersen diyeceğim ama onun içinde sermaye gerek. Eşin ne diyor bu duruma :26:

Eşimde bana destekçi . Birlikte çalıştık hep ben gündüz o gece işten geldikten sonra durdu. Elimizden gelen buydu . En son çaremiz dükkanı kapatmak diyor.

Siz sektörü yanlış seçmişsiniz. Marketlerin bu denli çok olduğu ve bakkalın tarihe karıştığı bir dönemde çok yanlış olmuş. Ama her şeyde bir hayır vardır demek lazım.
Bu tür işlere girerken bankaların bunları kapsayacak sigortaları olur. Bundan sonra böyle bir şey kullanarak kendinizi garantiye alabilirsiniz. Ödenemeyen kredi kartına bile sigorta yapabiliyorsun artık.
Toptancıların da bu konuda duyarlı olması lazım aslında. Geri alım konusunda.
İyi insanlarla karşılaşmanı diliyorum ki işleriniz rast gitsin.
Umarım en kısa zamanda düzelir.

Evet haklısınız . Bende böyle düşünerek başta istememiştim . Ama yeni yerleşim yeri olan bir mahalledeyiz , merkeze uzak ve başka alışveriş yapılacak bir yer yoktu. biz dükkanı aldığımızda içinde tek tük ürün olmasına rağmen günlük 300-500 civarı ciromuz vardı . ve biz dükkanı günlük 800-900 tl ciro yapar hale getirdik . ve şimdi ne değişti bilmiyorum ama günlük cirom 250 tl anca. :( kartları ödeme yapamadığımız için geciktirdik diye bankalar da kapılarını kapattı bize maalesef :(

Çok zor bir durum, esnaflık ve ticaretten anlar biri de olmadığımdan aklım bir fikir gelmedi. bakkal sizin anladığım kadarıyla, toptancıya ürünlerin ne kadarını iade edebiliyorusunuz bilmiyorum ama boş bir dükkan gibi satmak daha kolay olabilir mi?

hayır dükkanda kiracıyız. dükkana yaptırdığımız gölgelik tabela demir parmaklıklar filan hepsi bizim cebimizden çıktı ve dükkan sahibi hiç bir şeye karışmıyor bana ne yaptırmasaydınız diyor. dükkanın sadece içindekiler ve yaptırdıklarımız bizim .

İnşallah . Dua etmekten başka bir şey yapamıyorum . bu halimize bin şükürler olsun. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.

Allah yardımcınız olsun. Çok zordur bilirim yaşayan bilir biz borçlarımızı kapatabildik şükür darisı size.

Allah razı olsun dualarınız için. Evet işin sonu kapatacağım gibi karar verdim. Dükkanda dolu ürün olmasına rağmen bugün bir müşterim geldi istediği sigaradan yok diye dükkanı boşaltıyorsunuz devir edeceksiniz diye dedi . bende dükkanda her şey var sadece sigaram kalmadı dedim suratını asıp nispet gibi karşı bakkaldan alışveriş yaptı . Ki bu sürekli gelen müşteri güya. O kadar moralim bozuk ki :14: Allahım bu mübarek günde hayırlısını nasip etsin bana ve tüm sıkıntıda olanların sıkıntısını gidersin inşallah..:43:

İnşallah Allah bir çıkış yolu ve rahatlık verir, bol dua edin ve en önemlisi sağlığınıza şükredin, dertlendiğiniz de aklınıza hep sağlığınız gelsin, borç para gelir geçer, siz elinizdekilere şükredip rahatlatmaya çalışın kendinizi..

Back
X