İşim , Borçlar ve stress ..

İnşallah Allah bir çıkış yolu ve rahatlık verir, bol dua edin ve en önemlisi sağlığınıza şükredin, dertlendiğiniz de aklınıza hep sağlığınız gelsin, borç para gelir geçer, siz elinizdekilere şükredip rahatlatmaya çalışın kendinizi..

Evet çok şükür ki elimiz ayağımız tutuyor çalışır öderiz İnşallah. Ama sıkıntıya girince ne kadar çaresiz olduğunuzu düşünüyorsunuz. Dün eşim şehir dışından geldi oturduk düşündük ailesinden evi olan birinden bize kefil olmasını isteyecek. Esnaf ve kefalet koop . desteği var kredi çekebiliyoruz . Olurlarsa krediyle borçlarımızı 1 yere toplayacağız. 3 aylık taksitlerle ödeme şansı veriyorlar. En azından dükkan kapansa bile en kötüsünden bende bir işe girer öderiz diye düşündük .Ama inşallah kefil olmayı kabul ederler.

Evet çok şükür ki elimiz ayağımız tutuyor çalışır öderiz İnşallah. Ama sıkıntıya girince ne kadar çaresiz olduğunuzu düşünüyorsunuz. Dün eşim şehir dışından geldi oturduk düşündük ailesinden evi olan birinden bize kefil olmasını isteyecek. Esnaf ve kefalet koop . desteği var kredi çekebiliyoruz . Olurlarsa krediyle borçlarımızı 1 yere toplayacağız. 3 aylık taksitlerle ödeme şansı veriyorlar. En azından dükkan kapansa bile en kötüsünden bende bir işe girer öderiz diye düşündük .Ama inşallah kefil olmayı kabul ederler.
Esnaf odalarının vermiş olduğu kredilerin faiz oranları çok yüksek oluyor bildiğim kadarı ile hem de sadece 3 aylık taksitlerde ödeyeceksiniz,oda yerine bankadan ihtiyaç kredisi çekin hem taksit sayısı çok olur hemde ödeyeceğiniz rakam düşük olur ne kadarım bir kredi çekmek istiyorsunuz.

Esnaf odalarının vermiş olduğu kredilerin faiz oranları çok yüksek oluyor bildiğim kadarı ile hem de sadece 3 aylık taksitlerde ödeyeceksiniz,oda yerine bankadan ihtiyaç kredisi çekin hem taksit sayısı çok olur hemde ödeyeceğiniz rakam düşük olur ne kadarım bir kredi çekmek istiyorsunuz.

canım ben esnaf olarak gözüktüğüm için kurumsal olarak kredi başvurusu yaptırıyorlar.ve neredeyse yazdan beri kredi kartlarımın ödemelerini düzgün bir şekilde yapamadığım için de kredi puanım düşük çıkıyor , dolayısı ile bankalar kredi vermiyor artık bana . Eşimde geçmişte bir kartından dolayı avukatlık olmuş ona da şimdi vermiyorlar :( Esnaf kefalet kooperatifi halk bank aracılığıyla esnafa destek verdiği için kefil gösterirsem kredi verme ihtimali çok yüksek . vade olarak 2 yıl , 15000 tl almayı düşünüyorum . ve ödemeleri 3 ayda bir yapabiliyorsun 8 taksit şeklinde .

Peki iflasinizi aciklasaniz olmuyor mu? hic avukatla gorustunuz mu?
Evi olan tanidiginizin size kefil olmasi demek evini riske atmayi kabul edecek demektir ki tanidiginizin anca 3,4 tane evi varsa kabul eder herhalde. Yoksa tek evi olan coluk cocuklu hickimse boyle bir yukumluluk altina girmek istemez...

arakdaşım en azından borçlarını ödeyebilsen çok güzel olur.

bak bizim insanımız ucuz şeyleri yada çook ucuza gidiyormuş gibi görünen şeyleri sever. yapay kampanyalar yap. al büyük bir seper koy dükkanın önüne günün fırsatı diye içine normalde sattığından biraz daha ucuz fiyata çay koy mesela. sadece bu güne özel filiz çay 2 tl falan gibi... sürümden kazanmaya çalış madem. rekabet etmen çok zor diğer büyük yerle.. sadece fikir işte...

en azından borçlarını ödeyebilirsin umarım.

bijuteri işi her yerde iş yapar bu arada. kadınlara oynarsan para kazanırsın. 10 yaşındaki kız çocuğu da müşterin 50 yaşındaki kadında... çok biliyorum annesinden babasından ordan burda 3 5 kuruş koparıp haftada 10 20 tl harcayan küçük kızları... şuan için zor farkındayım ama diğer işlere göre sermayesi daha az ve iş yapcağın düşündüğüm bir iş..

Bildiğim kadarı ile iflasınızı veremezsiniz,en az küçük çaplı bir şirket olmanız gerek,yinede bir avukata sorun ama şirket diye geçmeyen esnafların iflası kabul olmaz kanaatimce.

İnşallah . Dua etmekten başka bir şey yapamıyorum . bu halimize bin şükürler olsun. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.

Allah yardımcınız olsun canım.
karı koca sırt sırta verir Allah ın izni ile altından kalkarsınız. gün doğmadan neler doğar derler.

Desteğiniz için teşekkür ederim . Şuan karşı marketin açılacağı kesin oldu çünkü temizlik vs yapılmaya başlandı içine ve herkes koşa koşa bana geliyor "KARŞIYA BÜYÜK MARKET AÇILIYOR" diye. Mahalle halkım da pek sevinçli görünüyor . Bende Kabul ettim artık büyük balık küçük balığı yer. Devir ilanımı kaldırdım .Dükkanı kapatacağım , demirbaşlar satılıktır diye ilan verdim. Nisan 15 de kiram doluyor o tarihe kadar dükkan ile bağlantımı keseceğim.Burdaki ürün ve demirbaşlardan ne kadar kurtarabilirsem toptancıları vs kapatacağım diğer borçları da hemen işe girerek parça parça öderim inşallah.

Back
X