Isim değiştirme/ekletme

pamuk musun nesin

Şimdiden başka zaman yok
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
21.686
En iyi cevaplar
1
66.080
598
Hanimlar merhaba. Benim bir sorum olacak. Adımın önüne yeni bir ad ekletmek istiyorum. Bunun için illa babama mı dava açmam gerek? Anneme açabiliyor muyum? Daha önce bu süreçten geçenler beni bilgilendirebilir mi?

Babanıza ya da annenize değil nüfus müdürlüğüne dava açıyorsunuz. O da usulen, davanın tarafının belirtilmesi sebebiyledir. Çünkü davanın sonucuna göre hukuki alemde değişiklik nüfus müdürlüğünce gerçekleşecektir.

İsim ekletme ve değiştirme talepleri bulunduğunuz yerdeki asliye hukuk mahkemesinde açacağınız dava ile ileri sürülür. Bu davanın karşı tarafı ailenizden birisi değil, nüfus müdürlüğüdür. Nüfus müdürlüğüne karşı açacağınız davada neden isim değişikliği yapmak istediğinizi hakime izah edip, isim değişikliğinizi haklı kılan delilleri sunmanız gerekir. Bu davanın en önemli delili tanıktır. Örneğin, ekletmek istediğiniz isimle tanındığınıza dair tanık beyanları davanızın kabul edilmesinde etkin rol oynayacaktır.

Babanıza ya da annenize değil nüfus müdürlüğüne dava açıyorsunuz. O da usulen, davanın tarafının belirtilmesi sebebiyledir. Çünkü davanın sonucuna göre hukuki alemde değişiklik nüfus müdürlüğünce gerçekleşecektir.
Altta bir hukuk sayfasi yorum yapmis. Davamın kabul edilmesi icin tanik beyanlari vs gerekiyormus. Size ne kadar mantikli gelir bilmiyorum. Ama degistirmek isteme nedenimi yazmak istiyorum. Bunu dava dosyasina ekleyemeyiz herhalde. Ben isim analizi yaptirdim. Hayatimda yolunda gitmeyen seyler var. Ne yapsam düzelmeyen. Onun için bir isim daha ekletirsem enerjisi gelecek bana. Iyilesecegim. Boyle bir sebeple isim ekletmem kabul edilmez oyle degil mi?

Altta bir hukuk sayfasi yorum yapmis. Davamın kabul edilmesi icin tanik beyanlari vs gerekiyormus. Size ne kadar mantikli gelir bilmiyorum. Ama degistirmek isteme nedenimi yazmak istiyorum. Bunu dava dosyasina ekleyemeyiz herhalde. Ben isim analizi yaptirdim. Hayatimda yolunda gitmeyen seyler var. Ne yapsam düzelmeyen. Onun için bir isim daha ekletirsem enerjisi gelecek bana. Iyilesecegim. Boyle bir sebeple isim ekletmem kabul edilmez oyle degil mi?
Yani buna tabi hakim karar verir ama bana kalırsa çok kabul edilebilir bir neden değil. Genelde isim değiştirme davaları ya isminiz ahlaka aykırı olduğunda ya da çevreniz sizi değiştirmek istediğiniz isimle tanıdığında kabul edilir. Hukuk sayfasının 'tanık'tan kastı budur.

Back
X