İsminizi merak ettim şuanMerhaba hanımlar,
İsmimi bazı nedenler yüzünden değiştireceğim. Uzun yıllardır yapmaya cesaret edemediğim bir olaydı sonunda cesaretimi topladım ve karar verdim. Yarın davayı açmak istiyorum.
İsim değişikliğini önceden yapmış, konuda tecrübeli arkadaşlar varsa, dava dilekçesi ile ilgili birkaç sorum olacak.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Cok mu maliyetli? Bir de anne babayla ters düşme durumu oluyor mu? Aşağı yukari ne kadar sürüyor?Ben de değiştirdim.Dilekçe ile adliyeye gidiyorsunuz mahkeme parası filan bir sürü işleme mevcut.Sonra dava günü 3 ay sonraya verilmişti benim 2 şahit ile gitmiştim.Sonra da otomatik değişmiş oluyor siz yine de sonucu alıyorsunuz tabi sonradan.
Ya benim adımi telaffuz etmelerinden bir Allah in kulunun düzgün soyleyemeyisinden muzdaribim. Ismim kötü değil ama artik midem bulandi telaffuz yüzünden. Uyarmaktan da yoruldum. Babam annesinin ismini koymuş. Ama hiiccc görmedim bile babaannemi. Ben yine de tamamen degistirmek yerine ekletmeyi düşünüyorm. Siz ilk nereden ve nasil başladınız. Bana bu konuda yardimci olun lütfen.Anne babayla neden ters düşülsün ki? Dava anne babaya değil nüfus müdürlüğüne açılıyor. Harf hatası da olsa komple isim de değişse dava nüfus müdürlüğüne açılır. Ben de ismimi değiştirdim söylenmesi zor bir isimdi. Gerekçe olarak herkes bana neslihan olarak sesleniyor dedik. Dilekçe veriyorsunuz dava günü veriyorlar yaklaşık 1 ay sonraya. Davaya avukat tutulmuyor. İki şahitle gittim. Dava iki dakika bile sürmedi. Sonrasında gazeteye ilan felan veriyorsun. Zaten yönlendiriyorlar adliyeden seni. Çok maliyetli değil. Sadece adliyeye git gel çok yapıyorsun o kadar :) Süreç 3 4 ay arası sürüyor. Yeni kimliğini çıkarttıktan sonra da banka, iş yeri ya da öğrenciysen okula başvurup oralarda da ismini değiştirtiyorsun.
Ben de söylenişinden muzdariptim. Biraz da siyasi bir isimdi. Üniversitede bir hocam bir ders boyunca ismimi kötüleyince canıma tak dedi. Benim de ismimi dedem koymuş. Bu yüzden babamı çok zor ikna ettim. Ben babamın koyduğu ismi değiştirmem dedi. Ben de reşit olmayı bekleyip hemen dilekçeyi verdim. Tabi o süreçte babam da ikna oldu.Ya benim adımi telaffuz etmelerinden bir Allah in kulunun düzgün soyleyemeyisinden muzdaribim. Ismim kötü değil ama artik midem bulandi telaffuz yüzünden. Uyarmaktan da yoruldum. Babam annesinin ismini koymuş. Ama hiiccc görmedim bile babaannemi. Ben yine de tamamen degistirmek yerine ekletmeyi düşünüyorm. Siz ilk nereden ve nasil başladınız. Bana bu konuda yardimci olun lütfen.
Merhaba hanımlar,
İsmimi bazı nedenler yüzünden değiştireceğim. Uzun yıllardır yapmaya cesaret edemediğim bir olaydı sonunda cesaretimi topladım ve karar verdim. Yarın davayı açmak istiyorum.
İsim değişikliğini önceden yapmış, konuda tecrübeli arkadaşlar varsa, dava dilekçesi ile ilgili birkaç sorum olacak.
Yardımcı olursanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?