• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Değiştirme

mutlu sona gelındı :) ewraklarım onaylanmıştı ama ben yılbaşı süreci ve sınavlarım dolayısıyla gitmemiştim 15 gündür.neyse dün adliyeye gidip evraklarımı aldım. müdüre hanım dedı bişi yapnanıza gerek yok cunku bız onaylayınca nufusa bildiriyoruz.. sadece kımlık ıcın nufusa gıdın dedı.. nufusa gittim 2 adet resım ile kımlığimi aldım :) 8 tl kımlık cıkarma bu arada :) ama isim değişikliği için değil genel herkesın odediği para..cok zor gibi geliyor ama gercekten zor değil.. burda bana yardımcı olan konu hakkında desteğini esirgemeyen arkadaşa cook tesekkur ederım.Darısı isteyen herkesın başına .. bu arada adlıyeye ilk başvurusta 230 tl ödemiştim geri ödemesi 155 tl oldu :) onuda müdüre imzalarken bakıyor ve bi kagıt veriyor ve ilk parayı yatırdığım yere ğidip aldım :) herkese kolay gelsin :)

mutlu sona gelındı :) ewraklarım onaylanmıştı ama ben yılbaşı süreci ve sınavlarım dolayısıyla gitmemiştim 15 gündür.neyse dün adliyeye gidip evraklarımı aldım. müdüre hanım dedı bişi yapnanıza gerek yok cunku bız onaylayınca nufusa bildiriyoruz.. sadece kımlık ıcın nufusa gıdın dedı.. nufusa gittim 2 adet resım ile kımlığimi aldım :) 8 tl kımlık cıkarma bu arada :) ama isim değişikliği için değil genel herkesın odediği para..cok zor gibi geliyor ama gercekten zor değil.. burda bana yardımcı olan konu hakkında desteğini esirgemeyen arkadaşa cook tesekkur ederım.Darısı isteyen herkesın başına .. bu arada adlıyeye ilk başvurusta 230 tl ödemiştim geri ödemesi 155 tl oldu :) onuda müdüre imzalarken bakıyor ve bi kagıt veriyor ve ilk parayı yatırdığım yere ğidip aldım :) herkese kolay gelsin :)
hayırlı olsun ben iade almadım artık vermezlerde :)
yıllarca zordur diye boşuna beklemişiz galiba

hayırlı olsun ben iade almadım artık vermezlerde :)
yıllarca zordur diye boşuna beklemişiz galiba
ya yatırdıgın dekontlar varsa nıe alamayasınkı :) aman değiştiyse parasında değiliz zaten bende para iade edecekler dıe başlamadım aman değişsinde ne olursa olsun dedım :) valal darısı kım dılıorsa onun başına :)

Merhaba benimde gerekçeli kararım 2 ay önce çıktı fakat dosyam şimdi kalemde beklemek çok sıkıcı siz bu süreçten sonra ne kadar beklediniz ? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Birde e devlet üzerinden davama bakıyorum karara çıkmış yazıyor

Merhaba benimde gerekçeli kararım 2 ay önce çıktı fakat dosyam şimdi kalemde beklemek çok sıkıcı siz bu süreçten sonra ne kadar beklediniz ? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Birde e devlet üzerinden davama bakıyorum karara çıkmış yazıyor

merhaba ;
ortalama bekleme süreleri 3 hafta kadar .. ama e devletten takip etmede direk kalemi ara dosya numaranı söle zaten sana gel derler yazılmışsa :)

TC.
İLÇE ADI
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

Davacı:Adı Soyadı:Asdf Zxcv T.C:1111111111

Davalı:Bağlı Olunan nufus müdürlüğünün adı

Konu:İsim tahsisi talebi

Açıklamalar

1-Nufus kayıtlarında Asdf olan ismimi iş ve sosyal hayatımda kullanmıyorum.Asdf ismimle tanınmamaktayım.Asdf ismim sadece resmi belge ve işlemlerde kullanıyorum
2-İş ve sosyal hayatımda Wert ismi ile tanınmaktayım bu durum yüzünden karışıklık yaşanmaktadır.
3-Nufusta kayıtlı olan ismim Asdf'ye ek olarak Wert isminin eklenmesinin ve nufus kayıtlarında Asdf Wert olarak değiştirilmesini talep ediyorum
4-Medeni Kanunun 27. maddesi gereğince ismimin tahsisi arz ederim

Hukuki Sebepler:MK. HUMK. NK. ve diğer ilgili mevzuatlar

Hukuki Deliler:Nufus kayıtları, tanık beyanları

Sonuç ve Talep:Açıkladığım sebeplerle nufusta kayıtlı olan Asdf ismime ek olarak Wert isminin eklenmesi ve nufusa kayıtlı ismimin Asdf Wert olmasını saygıyla arz ederim
tarih
11/11/2014
Eki:
1-Vukuatlı nufus kayıt örneği
2-Sabıka kaydı belgesi

Tanıklar:
Ad-Soyad:....... ............ T.C:............... Adres:
Ad-Soyad:

Merhaba;
Ben de isim ekletmeyi düşünüyorum. Sanırım tüm süreci siz kendiniz yürütmüşsünüz.
Sormak istediğim bu süreçte hiç avukat yardımına ihtiyaç duydunuz mu? Çünkü ben emin olamıyorum kendim mi ilgilensem avukatla mı çalışsam. Bir de eklettiğiniz isim eski isminizin başına mı sonuna mı geliyor? Bunun ayarlaması nasıl yapılıyor? Ayrıca; şahitlerin kim olduğu önemli mi? Aileden seçim yapılabilir mi?
Teşekkür ederim :)

Back
X