İsim düşünmeye başladık mı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3bru
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3bru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
23
1
86
Avusturya
Merhaba Benim gibi heyecanlı ANNE adayları,,
bebişlerimizin cinsiyetini çoğumuz öğrendik sıra geldi İSİM konusuna :)
Benim oğlum olacakmış.. kayın babamın ismini koymayı düşünüyoruz
kayınbabamı cok seviyorum; internette bir araştırdım oğlumuzun doğum zamanına;
oğlumuz ismiyle GELİYOR...
KAYINBABAMIN adı : RECEB ve inşallah oğlumuz receb ayında olacak :)))))
Çift isim sizce mantıklı mı siz neler düşünüyorsunuz?

Merhaba Benim gibi heyecanlı ANNE adayları,,
bebişlerimizin cinsiyetini çoğumuz öğrendik sıra geldi İSİM konusuna :)
Benim oğlum olacakmış.. kayın babamın ismini koymayı düşünüyoruz
kayınbabamı cok seviyorum; internette bir araştırdım oğlumuzun doğum zamanına;
oğlumuz ismiyle GELİYOR...
KAYINBABAMIN adı : RECEB ve inşallah oğlumuz receb ayında olacak :)))))
Çift isim sizce mantıklı mı siz neler düşünüyorsunuz?

ebrucum oğluşunun ismi hayırlı olur inş. bide ne güzel tesadüf olmuş..benim kızım olacak ama bizmi ruhsuzuz bilmiyorumda hala pek öle eşimle kafa kafaya verip ciddi ciddi düşünmedik bu gidişlede üşengeçlikten bulacağımız yok..ben öle çok yaygın bi isim olmasını istemiyorum farklı olsun istiyorum ama abes bişide olmaz sonuçta inançlı biriyim bunun karmaşasını yaşıyorum..bide bi kaç ismi bi kağıda yazıp bebişin eli tutmaya başlayınca ona çektirmeyi düşünüyorz eşimle bakalım nasıl olacak...
ikili isim konusunda ben de kararsızım şimdi benimki kız iki isim koydum iyi güzel evlendi kendi soyadınıda taşımak istedi anası gibi aanm yaz yaz bittmez üniversite sınavlarında kitapçığa sığmaz...bilemedim valla

slm kızlar bizde cinsiyeti öğrenmeden önce erkek olursa emir düşünüyoduk kız olursa eşim annesinin ismi fatmayı isityosu ben istemiyodum o yüzden kız ismi hiiç çalışmadık :D neyseki oğlum olucak ve babasıyla kavga etmeden isim işini hallettik :D emir mete kaan düşünüyoruz ee tabi biraz uzun oldu ama :D benim 2 tane ismim var evlenince kzılık soyadımı kullanamamam haricinde hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta güzel bişiy :D ee zaten oğlumunda öyle bi sıkıntısı olmayacak eskiden sınav kitapçıklarına isim karalarken zorlanmıyomusun die dalga fln geçiyolardı ama bizim meleklerimiz büyünceye kadar öyle karalama işi de kalmaz bence :D

Benim oğluşumun ismi de belli..
Emir Hamza olacak Rabbim nasib ederse..
Hamza kulağına okutulacak, Emir Hamza ise nufus kağıdına yazılacak..

kızlar biz de oğluma yusuf emir koymayı düşünüyoruz. bizim isim olayı zaten hazırdı.4-5 sene önceden belliydi değiştirmedik yusuf peygamber gibi ahlaklı güzel olsun onun huyuyla huylansın inşallah diye düşündük. yusuf ismini çok seviyorum emir de çok asil geliyor bana babasının ismine de benziyor zaten:)

[QUOTE=mavianka

[QUOTE=MMM41

[QUOTE=mikrolif
kızlar isimler hayırlı olur inş. bebeklerinizede bereket getirir dikkat ettiniz mi üçünüzde oğluşuna emir ismini vermek istiyo o zaman hoşgelsin sefa gelsin emir beyler

benimde sanıyoruz ki bebişim erkek %80 erkek denmişti en son.. eğer erkekse ÖMER ADİL oğluşum çok adaletli olsun inş:)

kız olursa da ELİF TUTYA olucak inşallah :)

mucizem Tutya ne demek ilk defa duyuyorum

tutya öncelikle ananemin adıydı Rahmetlinin.. anlamı değerli bir metalin adıymış ve yüksek dağlarda açan bir çiçeğin adıymış genellikle karadenizde kullanılır..

adil ismide pek güzelmiş :D ewet bu sene nedendir bilinmez emir ismi çok olduğu gibi genelde kız olsun erkek olsun isimler hep e harfi ile başlıyor Her senenin kendine has ismi var demekki :D

benim oglumun ismi Muhammet Omer Yahya olacak. kulagina okutulacak isim bu ama kimligine sadece Omer yazilacak. Ben yurtdisinda oldugum icin zor olmasin istiyorum;)

Benim bir kızım var adı Ecrin Nisa şimdi de oğluşum olacak inş. adını Eymen Utku koymaya karar verdik.Ben kesinlikle iki isim koyma taraftarıyım ayrıca sevabı da var peygamber efendimizin sünneti....

ebrucum oğluşunun ismi hayırlı olur inş. bide ne güzel tesadüf olmuş..benim kızım olacak ama bizmi ruhsuzuz bilmiyorumda hala pek öle eşimle kafa kafaya verip ciddi ciddi düşünmedik bu gidişlede üşengeçlikten bulacağımız yok..ben öle çok yaygın bi isim olmasını istemiyorum farklı olsun istiyorum ama abes bişide olmaz sonuçta inançlı biriyim bunun karmaşasını yaşıyorum..bide bi kaç ismi bi kağıda yazıp bebişin eli tutmaya başlayınca ona çektirmeyi düşünüyorz eşimle bakalım nasıl olacak...
ikili isim konusunda ben de kararsızım şimdi benimki kız iki isim koydum iyi güzel evlendi kendi soyadınıda taşımak istedi anası gibi aanm yaz yaz bittmez üniversite sınavlarında kitapçığa sığmaz...bilemedim valla

tesekkür ederim canim cok saol..
benim kız isiminde hoşuma giden bir isim var
ZÜMRA anlamı cok hoş ve cok yaygın bir isim değil. bu yeni moda isimleri cok
yaygınlaştı artık :))) sizede hayırlı uğurlu olsun bu arada :)

selamlar kızlar,
bizimde oğluşumuz olacak ama daha karar veremedik önceden cinsiyeti belli olmadan erkek olursa 'Zahid Elyesa' istiyoduk anlamları çok güzel diye sonra Elyesa'dan vazgeçtik çok arabi bi isim diye ikisinde zor telaffuz olarak şimde ben 'Ömer Zahid' olsun istiyorum eşim kararsız 'Zahid Selim veya Zahid Akif ' gibi önerileri var bilmiyoruz yani,
Sizce hangisi kulağa daha hoş geliyor? hepsinin anlamı güzel ama...

selamlar kızlar,
bizimde oğluşumuz olacak ama daha karar veremedik önceden cinsiyeti belli olmadan erkek olursa 'Zahid Elyesa' istiyoduk anlamları çok güzel diye sonra Elyesa'dan vazgeçtik çok arabi bi isim diye ikisinde zor telaffuz olarak şimde ben 'Ömer Zahid' olsun istiyorum eşim kararsız 'Zahid Selim veya Zahid Akif ' gibi önerileri var bilmiyoruz yani,
Sizce hangisi kulağa daha hoş geliyor? hepsinin anlamı güzel ama...

bence ömer zahit çünkü bende oğlusuma ömer ismini koyucam Rabbim izin verirse:)

büyük ihtimalle kızımız olcak kızlar isim konusunda çok kararsızım, kararsızım diyorum çünkü kayınvaldem, kayınpederim ve eşim kayınvaldemin adı olsun biri diyolar, diğeri de sen ne istersen ne diyolar.İki isim olcak yani. Ben çok sıcak bakmıyorum ama bu konuda huzursuzluk çıksın istemiyorum siz olsanız napardınız ?

yok mu fikri olan kızlar?

canım aynı durumdayız... daha evlenmeden önce bir oğlumuz olursa adının kayınbabamın adı olması konusunda mutabakata vardık...eşimin ailesinde ilk erkek çocuklarına dedelerinin adı verilirmiş.. bende şöyle birşey söyledim tamam kayınpederimin adını koyalım ama yanında da benim istediğim bi ad olsun dedim kabul ettiler sende öle yap bu konuda huzursuzluk olmasın bence....

canım aynı durumdayız... daha evlenmeden önce bir oğlumuz olursa adının kayınbabamın adı olması konusunda mutabakata vardık...eşimin ailesinde ilk erkek çocuklarına dedelerinin adı verilirmiş.. bende şöyle birşey söyledim tamam kayınpederimin adını koyalım ama yanında da benim istediğim bi ad olsun dedim kabul ettiler sende öle yap bu konuda huzursuzluk olmasın bence....

oonu direk eşim teklif etti bi isim de sen koy onu kullanırız dedi ama yine de içime sinmiyor ya, kayınvaldemin gerinerek 'bi adı da benm ismim olur artık' diye emri vaki yapması çok dokundu bana, konuyu orda kapattık daha da açılmadı ama inatlaşasım var. :

Son düzenleme:
Back
X