Doğuma Hazırlık İsim isim isim :( isim çıkmazı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

morlacivert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
34
17
38
41
Selam kızlar
21 haftalık hamileyim oğlum olacak inşallah.
Eşim sen ne istersen ne seversen onu koyalım dedi Oğuzhan Çağatay Aras Mehmethan bunlar arasında gidip geliyoduk ama Benim babam illa Alperen olacak yoksa bozuşuruz diyomuş anneme. Eşim bile böyle baskı yapmazken eşimin ailesi böyle baskı yapmazken babamın böyle yapması çok üzdü ne yapacağımı bilemez oldum resmen krize döndü.
Eşim o kadar iyi ki kötü olmayalım diyor..
Ben artık ismi geçtim babamın bu tutumu beni çok üzdü illa doğurup vericem ellerine alın sizin olsun istediğiniz ismi koyun deyip çekip gidesim var!
Sinirim çok bozuk............

Çocuğu siz doğuruyorsunuz babanız değil,onu uyarıp tavrınızı koyun bu çocuk mal değil ki herkesin hakkı olacak isimde.

Ne münasebet canım çocuğun adını annesi babası koyar. Onun için bozuşacaksa bozuşsun allasen.

Alperen de güzel isim ama kötü bir isim için diretse kızardim bende ama iyi yanı kirmayin babanizi koyun bence

aile içinde malesf incir kabuğunu doldurmayacak şeylerden kırgınlık olabiliyo..bazen büykler bile bu şekilde düşüncesiz olabiliyo malesef. bnce siz içinzden geleni yapın babanz boş yere kırılsa bile zamnla normale dönecektir. tabii iş büyüyüp kavgaya dönşmediği sürece :) size tavsiyem sakin olun kırıcı konşmayın elbet orta yol bulunur

Babanizin kendi adi mi alperenkendi adiysa başina eklenebilir ama degilse bence mecbur degilsin ki kendi aileni ikna etmek daha kolaydir yaparsin sen sana inaniyoruzayrica annen niye destek olmuyor da sadece baban boyle diyo diyip cekiliyoruzuldum.bence sen diger taraf alinir bu ismi koyarsam ozaman onlarda hak talep eder bu sefer diye tavrini koy ve cekil yada alperenli 2 isim dusun..seneler sonra keşke yaşama olurmu benim annem hala yaşar..

isim hakki annenindir o kadar zorlugu yasayip o kadar sıkıntıyı cekip bi isim bile koyamayacakmiyiz. oneri tabiki yapilir ama dayatma asla olmamali. bence en kisa zamanda bi isme karar verip bisey aldiginizda bakin x'e bunu aldim nasi tatli degilmi diye de duyurun

bende Aras istiyordum ama eşim tutturdu Doğukan olsun diye hatta daha cinsiyetini öğrenmeden bile doğukan diye sevip duruyodu bende iyi tamam dedim Doğukan olacak İnşallah

Sofyacım inanır mısın babam o kadar diktatör ki annemi sindirmiş. Babam gak dese annem guk diyemez. Alışmış hep dediğinin yapılmasına..
Ahh ahh ablama neler etti bu isim konusunda abime neler etti şimdi sıra bende
Düğünümde bile hep babamın borusu öttü tabiri caizse çok zor bir adam yani.
Eşimin tarafı alınır kırılır dersem alllahhh o zaman hepten kopar onları sayıp bizi saymıyosun onlar ne zaman yanında oldular şşmdi mi akıllarına geldin der der de det

Elini masaya vurmuş
Alperen olacak işte o kadar !!
Diye..
Alıp karşıma konuşsam olayı saygısızlığa onu takmadığıma ve daha bissürü şeye yoracak ( yaşadık daha önce )
Ne yapıcam ne edicem bilemiyorum.
Neden böyle ya

Boyle zamanlarda annenın psikolojısı dusunulmeden sureklı ınsanlar fıkır yargı belırtıyor babanız zor bi karakter inat olabılır nedemek oldugunu bende cok iyi bılırım nekadar kızsada alperen ismi içine sinmıyorsa hıc hayır veya evet diyerek yorum yapmamanı tavsiye ederim yanında konusunu kapatın eşinle bir isim belırle onu koyun kimlige yazdıgınızda zten is bitmis olucak zamanla alışır torun dogunca dahada yumuşar sert karakterler

onu da düşündük yani kimliğie ismi yazdırıp iş işten geçti demeyi..ama bu sefer daha kötü olur diye korkuyoruz.
hem gizli saklı kaça göçe iş yapmak zoruma gidiyor
biz bebeğimizin anası babasıyız gayrımesru değil ya bu çocuk!
şuan hala sessizim babama karşı 8.ayda bir konusma yapacağım metin hazır bile artık o metnin kaç satırını aktarabilirim bilmiyorum ama

Eğer 2 isim koymayı düşünüyorsaniz birini Alperen yerine Alp koyabilirsiniz. Babanıza da Alperen cok uzun 2 isim koyacağız biri Alp olsun falan dersiniz. Hem Alp guzel bir isim. Keşke aileler daha anlayışlı olsa ve hamile kadını kendi haline bıraksa.

İşin ozaman bayagi zor be güzelim ama dilerim allahtan birgun babaciğin yumuşar ve huzur verir en yakin arkadasim da cok cekiyor babasindan ki şükur sende sadece isimmisbence sen 2 isim koy ama siz siz daha cok istedigini kullan sonra da unutulsun bence..allah yardimcin olsun guzel insan isim sonucta cagrilmak icin bizde kayinpederimin ismini koyuyoruz basina 2 isim vericez ..morelini bozma olur mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…