Doğuma Hazırlık İsim kararsızlığı :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangisii

• Buğlem

OY: 2 9,1%
  • Asel

OY: 8 36,4%
  • Sare

OY: 12 54,5%

• Ankete Katılan
    22

nurselin4141

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
22
3
1
Merhaba arkadaşlar isim konusunda çok araştırdık düşündük ve 3 seçenek var aklımızda
Buğlem
Asel
Sare
Sizce hangisi ? Yardımcı olursanız cok seviniriz isim koymak çok zor :))

Ya kusura bakmayın ama üçü de değil.
Buğlem çok çirkin, Asel ve sare de çok var

Asel diyorum bende hem çift isme hem tekte gidiyor henüz fazla yaygınlaşmadı ama kesfedilen bi isim:KK200:

Buğlem isim gercekte varmi yokmu bilemem. Atkadasin soyledigi sitede dogrumu. Diyanetin kendi sitesinden bakın en dogrusu o. Soylenisi turkcemize uygun degil. Zor. Asel sare cok var. Ama sizin tercihiniz Asel daha az sareye gore ve daha cok begeniyorum

Buğlem isim gercekte varmi yokmu bilemem. Atkadasin soyledigi sitede dogrumu. Diyanetin kendi sitesinden bakın en dogrusu o. Soylenisi turkcemize uygun degil. Zor. Asel sare cok var. Ama sizin tercihiniz Asel daha az sareye gore ve daha cok begeniyorum

Ekşi sözlükte böyle bir mesaj gördüm Buğlem hakkında:
buğra ve özlem isimli çiftin doğan çocuklarına verdiği bir isimken sonradan dini anlam kılıfına sokulmuş olması olası isim.
Bence durum cidden tam olarak bu :KK70:

Ekşi sözlükte böyle bir mesaj gördüm Buğlem hakkında:
buğra ve özlem isimli çiftin doğan çocuklarına verdiği bir isimken sonradan dini anlam kılıfına sokulmuş olması olası isim.
Bence durum cidden tam olarak bu :KK70:
Ekşi sozluk bilimsel degil. Gerceklik ifade etmez. Neyse kaba bence soylerkrn zaten .

Ekşi sozluk bilimsel degil. Gerceklik ifade etmez. Neyse kaba bence soylerkrn zaten .

Ben Ekşi Sözlük çok güvenilir bir kaynak demedim ki zaten. ;) Sadece yapılan yorumu (traji)komik buldum.
Buğlem adı belki de gerçekten o şekilde ortaya çıktı. :D Çünkü ben Kuran mealinde, sözlüklerde falan hiç rastlamadım böyle bi kelimeye. Var olduğunu da sanmıyorum. Nihat Hatipoğlu da bir izleyicisine açıklamıştı... Buğlem'in bildiğim dillerde bi anlamı yok, kitaplarımızda geçmiyor, ama kötü anlamı (hiç anlamı) yok o yüzden isteyen koyabilir demişti.

Zaten anlamını geçtim söylenişi hoş değil senin de dediğin gibi.

Buglem ve Asel isimlerini hic begenmiyorum.. Sare de en begendigim kiz ismi :) bu sene ozellikle patladi koyan cok ama oyum Sare den yana.. ;)

Sare bence ;) Benim zilli de zeynep sare

Ben de Buğlem isminden inanılmaz derecede hoşlanmıyorum. Çok uyduruk geliyor bana herkes farklı şeyler hissedebilir ama en çok Asel i beğendim açıkçası Sare de çok güzel

Back
X