isim konusunda yardım lütfen

duyguftyksl

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
12
0
6
Eskişehir
Arkadaşlar Merhaba. 7 aylik hamileyim. Oglusum olcak allahin izniylee. Ama hala ismine karar veremedik. KUZEY ARAS düşünüyoruz ama iki isim konmasi yalnis oldugu soyleniyor ve anlamlarinin da iyi olmadigi yani kur'ani kerimde gecmedigi yaziyor. Bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi acaba??

Canim dini boyutu bilemem ama cok guzel bi isim. Bu sizin bebeginiz bence gonlunden ne geciyosa o idmi koy bebegine. Hos bizde 6. Ayimiza giricez ama hala bi isim bulamadik oglusumuza...

Bende iki isim koymak istiyorum. Neden doğru değil mis. Eşim de tek ve nostaljik bir isim diyor ama inşallah benim dediğim olacak tabiki:)))

Arkadaşlar Merhaba. 7 aylik hamileyim. Oglusum olcak allahin izniylee. Ama hala ismine karar veremedik. KUZEY ARAS düşünüyoruz ama iki isim konmasi yalnis oldugu soyleniyor ve anlamlarinin da iyi olmadigi yani kur'ani kerimde gecmedigi yaziyor. Bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi acaba??

Isim secerken anlamina dikkat etmk gerekir.ismin anlamini kisi tasirmis.dini isim ise sefaat eder ahirette ona.ama oyle kuran da gecen her isim dini diye bisey yok.kuranda seytanin ismi de sikca geciyo nitekim :) size tavsiyem peygamberlern isimlernden birini koyun ikinci isim ise bu dedignz ismlerden biri olur.Peygamberimizin dort ismi var biliyorsnzdr bunlardan biri cok hos olur.Muhammed Mustafa Ahmet Mahmut.saglkla buyutun

merhaba hayırlı olsun evladınız...bence isimler ayrı ayrı daha güzel...iki isim koymak sünnet diye bılıyorum...kuran da gecmesı tabı kı önemlı ama her kuranda gecen isiminde anlamı iyi olmayabılıyor...bence ismin anlamı daha önemli....kuran da da olsa daha güzel olur...kendı kararınız daha önemlı tabı...saglıklı dogumlar...

neden iki isim konması yanlış olsun ki benim oğluşumunda iki ismi var

Tamamen cocugun pskolojisiyle alakaliymis. Kimisi birinci ismi kimisi ikinci ismi ile seslendiginde cift kisilikli olur diyorlar. Bana da sacma geldi ama danismak istedim.

Isim secerken anlamina dikkat etmk gerekir.ismin anlamini kisi tasirmis.dini isim ise sefaat eder ahirette ona.ama oyle kuran da gecen her isim dini diye bisey yok.kuranda seytanin ismi de sikca geciyo nitekim :) size tavsiyem peygamberlern isimlernden birini koyun ikinci isim ise bu dedignz ismlerden biri olur.Peygamberimizin dort ismi var biliyorsnzdr bunlardan biri cok hos olur.Muhammed Mustafa Ahmet Mahmut.saglkla buyutun
ben birinci ismi ali diye düşünüyorum.ali said mesela.eşim pek beğenmedi. Ahmet Agah da hoşuma gitti.Ruşen, cihan, safa da fena değil gibi. Bana fikir verirmisiniz

ben birinci ismi ali diye düşünüyorum.ali said mesela.eşim pek beğenmedi. Ahmet Agah da hoşuma gitti.Ruşen, cihan, safa da fena değil gibi. Bana fikir verirmisiniz

Ali Ahmet ve Said ismi cok guzel.Ahmet Said olabilir.Said Ali olabilir.Furkan Ali olur mesela.onun disinda onerebilecegm isimler Harun ,Omer (yanina Furkan pek yakisr) Yusuf ,(yusuf lar hz yusuf gibi guzel yuzlu guzel huylu olur genelde)Duhan.aklima gelen bunlar Said ,Ali ve Ahmet le bunlardan birini kullanablirsn.Rabbim hayirli saglikli evlat etsin.ya halim cekin bu arada.iyi huylu sakin bi cocuk olur...

Bi nostaljik bi modern de olabilir. Kuzenim oğluna mehmet çınar ismini koydu kulağa çok hoş geliyo herkes de beğeniyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sağolun arkadaşlar, benim biraz daha zamanım var bunları bir değerlendirym. Aklıma başka isimler gelirse sorarım yine. Sizde yazın. Hayırlı ramazanlar

Tamamen cocugun pskolojisiyle alakaliymis. Kimisi birinci ismi kimisi ikinci ismi ile seslendiginde cift kisilikli olur diyorlar. Bana da sacma geldi ama danismak istedim.

başlarda zorluk olmuyor değil ama çevrenizdeki kişileri uyarıcaksınız iki ismiyle birlikte seslenin diye sorun kalmaz zaten

Bi nostaljik bi modern de olabilir. Kuzenim oğluna mehmet çınar ismini koydu kulağa çok hoş geliyo herkes de beğeniyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Muhammet eymen ismini çok beğenirim

Aslında ahmet ismini de severim eşimde beğeniyor. Ama yeğenimin adı da ahmet.:((
Hasan ismi de hoşuma gidiyor

Back
X