Doğuma Hazırlık İsim Konusunda YARDIMMM !!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SİZCE HANGİ İSİM HADA UYUMLU YADA GÜZEL OLUR?

• Hatice / Asel

OY: 7 25,9%
  • Hatice / Zümra

• Hatice / Yağmur

OY: 0 0,0%
  • Hatice / Nisa

OY: 6 22,2%
  • Hatice / Berrak

OY: 0 0,0%
  • Hatice / Duru

• Ankete Katılan
    27

MINE_45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
9
0
86
38
Manisa
merhabalar arkadaşlar;
23 haftalık hamineyim ve allah nasip ederse kızım olacak ama bir türlü isim konusunda net bir karara varamıyoruz çok kararsız kaldık.öncelikte biz ilk isim olarak hatice isminin yanına uygun olabilecek yada güzel anlamlı bir isim eklemek istiyoruz aklımızda bir kaç tane var ama bir türlü karar vemiyoruz.
Yardımcı olursanız sevinirim.Her Türlü Düşünce Görüşlerinizi Bildiriniz:))
İsimleri
Hatice / Asel
Hatice / Zümra
Hatice / Yağmur
Hatice / Nisa
Hatice / Berrak
Hatice / Duru

ANLAMLARIHatice / Asel
Asel : "Asel” Arapça “1. Bal. 2. Cennetteki dört sudan biri.”anlamındadır.Cennetteki dört ırmaktan biri. bal ırmağı KUR-ANDA ASEL-UN DİYE GECİYO KURANIN MEALİ CENNETTEKİ BAL IRMAGI C:K K: A

Hatice / ZümraZÜMRA: (Ar.) Ka. 1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.

Hatice / Yağmur
Yağmur: Yağış, Sağanak; Damlalar Halinde Düşen Su, Havadaki Su Buharının Yoğunlaşmış Hali; Rahmet, Nimet; Çokluk, Bolluk, Bereket Köken :Türkçe Cinsiyet:Erkek/Kız

Hatice / BerrakBerrak :.Temiz, Duru, Saf, Bulanık Olmayan;
Aydınlık, Açık, Nurlu; Şimşek, Parıltı; Hoş Ses Köken : Arapça Cinsiyet : Kız

Hatice / Duru
Duru :Temiz, Berrak, Saf, Arı; Bulanık Olmayan, Net; Açık, Ayan, Aleni
Köken:Türkçe Cinsiyet:Erkek/Kız

Nisa / NİSÂ
anlamı: Kuran-ı Kerimin 4. Suresi.Sûre, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.
Kuran-ı Kerimin 4. Suresi.176 âyettir.

Son düzenleme:
haticeaselle haticezümranın anlamı cok güzelmiş
haticenisa da cok uyumlu kulaga cok hoş gelıyor
bence soy adına uyumlu olanı koyun

bende hatice asel istiyorum ama eşim yabancı isim derler söyleyemezler diyor bu arda soy isim (BALCI)

bence asel veya zümra olabilir. ikisinin de anlamı çok hoş ve çok bilinmiyor. hem kimine göre insan adının özelliğini taşırmış. :16:

hatice erken doğan kız çocuğu demekmiş, nisa da kadın demek. bence hatice nisayı ele. hatice duru, ya da hatice zümra güzel :)

insan kendi bebeğine isim koyması ne zor oluyormuş yaa kararsız kalıyor insan yanlış bişey yapmak istmyor yaa çok kararsız kalıyoz :((

insan kendi bebeğine isim koyması ne zor oluyormuş yaa kararsız kalıyor insan yanlış bişey yapmak istmyor yaa çok kararsız kalıyoz :((

allah sağlıkla doğurup büyütmek nasip etsin canım
isim bence de çok önemli hatice zümrayı oyladım ben anlamı çok güzelmiş
asel ismi daha yabancı geliyor kulağa sanki
hayırlı bir evlat olsun :nazar:

allah sağlıkla doğurup büyütmek nasip etsin canım
isim bence de çok önemli hatice zümrayı oyladım ben anlamı çok güzelmiş
asel ismi daha yabancı geliyor kulağa sanki
hayırlı bir evlat olsun :nazar:

doğru söylüyorsn canım rabbim sağ salim hayırlıısyla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah.büyük ihtimal zümra olacak galiba canım herkes asel yabancı isim gibi diyorlar hayırlısı bakalım inşallah en hayırlısı neyse onu koyarız kızıma..

Back
X