Isim meselesi

O kadar güzel isimler var ki boşver onlar koysun sen sadece şimdilik söyleme gerekirse herkese doğunca görebileceklerini kararınızın bu yönde oldugunu söyle ki kimse ısrar ve tavsiye vermesin bazen bunaltıcı olabilir.Herkesle paylaşmak zorunda değilsin ben paylaşmadım 2.de.Duymazlıktan gel eşine at topu.Benimkiler melek ile melike abla kardeş canlarım benim.Darısı başına günlerinin tadını çıkar boşver. :anne:

Tabi onlar koymak istedikten sonra bisey yapilmazda, normal mi karsiladiniz? Tepkiniz oldumu?
Son ana kadar söylemediler doğumda öğrendik biz masal olacağını ben direk eltime sordum ismi kim istedi diye. Kocam istedi dedi. Bende kocan kocamın b*kunu görse aynısını yapmak için 40 takla atacak nerdeyse dedim e güldüm. Kv de de vardı hiç bişey demedi. Abisi eşimi niye bilmiyorum çok kıskanıyor.

Başka güzel bir isim bulurum.. en çok bu içime sindi bayıldım der dururum..

2. En sevdiğim ismi de eltimin kızına ben koydum isim annesi sayılirim diye dolanirim..

Benim istediğimi bile bile ay önce benim kızım olursa ben kapqyimbu ismi diye düşündüğüne eminsem..

Masal zaten herkesin koyduğu bir isim.
Sizden degil başka yerlerden de duymuş olabilir.

:oha: ben de eşimle kizimiz olursa koymak istedigimiz ismi gecen bi aile toplantisinda soyledim. Eltim orda yoktu. Kocasi vardi herkes de net duydu. Sonraki hafta tlfnda eltimle konusuyorduk. Ismi ne olcak dedi. Ben de soyleyince aaa biz de kiz olsaydi onu koyacaktık dedi. Ben bu tarz şeylere aninda tepki veriririm. Dedimki kahkaha atarak valla beni hic bozmaz ikimiz de koyabiliriz. Ben oyle diyince ay yok mok dedi konu da kapandi. Hic umrumda da deil herkes duydu ne koycagmizi. Koyar gecerim.

Eltim hamile ve bebegine kiz olursa benim koymak istedigim ismi koymak istiyor. Ben hamileyken soruyordu bana, kiz olursa ne olucak erkek olursa ne diye, bende söyledim. Kendisi daha öncedende hamileyken erkek olursa esimin te gencliginden beri koymak istedigi bi isim vardi, onu koymaya kalkti. Birde cikip ben bu isimleri kendim buldum diyor, sizden duydum diyemiyor. Yapacak bisey yok biliyorum, koyarsa koysunda, insan cidden sinir oluyor.
Bu siralar da herseyi takar oldum. Kendi akli fikri düsüncesi olmazmi bi insanin, hadi diyelim fikir edinmek icin sordu, güzel isimlerde söylerdim, illa benim cocuguma seslenmek istedigim ismi koyma cabasi nedir, anlayamadim.
aman koyarsa koysun bunu mu dert edeceksınız

Ne salak insanlar var. Bir insan neden baskasinin koymak istedigi ismi koymak ister ki? Bukadar da mi akillari yok? Zevkinize gore koyun halbuki. Bosver sende eltimin cocugun ismini ben koydum dersin.
Hatta dogum yapmadi ise, sin cocugunun ismini koymakta bana nasipmis dersin o hernekadar biz dusunduk desede. Sirf sen, ben koydum demeyesin diye vazgecer belki

Şöyle kendi kafası olmayıp milletin istediğine yapışan insanlardan zerre haz etmiyorum.
Acı bir tecrübeyle böyle özel alanlarınızı direkt güvenip açmamanız gerektiğini öğrenmişsiniz.

Benimde başıma geldi bu olay. Yegenımın karısı cocuguna koydu hiç dilimden düşürmediğim ismi. İki isimdi, üstelik birisi babamın ismiydi. Gerçekten çok sinir oldum, aynı eltiniz gibi ben düşündüm dedi. Ulan hadı ilk isim babamın ısmı diye sen düşündün, ikinci ismi de sen mi uydurdun yanı? Ki daha birlikte kullanılan ikili isimlerden de değil. Dediğiniz gibi aynı ailede aynı isim tekrtar konulmuyor. Çok sinir bi durum. Kafası isim bulacak kadar bile çalışmıyor bu insanların demekki. Yazık!

Benim yakın arkadaşım oğluna benim hep istediğim ismi koydu ama benden habersiz tabi bilmiyordu kız. Ben vazgeçtim mesela o isimden, özelliği kalmadı gibi hissediyorum. Biliyorum o ismi çocuğuna veren bir sürü kişi var ama ben hiçbirini tanımıyorum. Tanıdığım birinin çocuğunun ismi olunca başka oluyor.

Son ana kadar söylemediler doğumda öğrendik biz masal olacağını ben direk eltime sordum ismi kim istedi diye. Kocam istedi dedi. Bende kocan kocamın b*kunu görse aynısını yapmak için 40 takla atacak nerdeyse dedim e güldüm. Kv de de vardı hiç bişey demedi. Abisi eşimi niye bilmiyorum çok kıskanıyor.
Cok iyi demissiniz, buna ragmen koymuslar bide, bazilarinin amaci sirf senin istedigin olmasinda nolursa olsun pesinde. Benimde esimin abisi kiskaniyor, büyüklük abilik yapcagi yerde, kardesimi eziyim bisey elde edemesin derdinde.

Ay isim bitmediya sende başka bi isim koy canım.neymiş mevzuya konu olan isim merak ettim valla.
Isim bulmak mesele degilki, o koysaymis baska isim ozaman dediginiz gibi, isim bitmedi ya.
Anlatilmak istenen ismin kimsede olmayisi falan da degil, Ankastre koycak halim yok, cok kiside var tabiki. Ben cikip bu ismi koycam dedikten sonra ayy ben isim buldum bunu koycam deyip, o ismi koymasi sıkıntı olan.

Isim bulmak mesele degilki, o koysaymis baska isim ozaman dediginiz gibi, isim bitmedi ya.
Anlatilmak istenen ismin kimsede olmayisi falan da degil, Ankastre koycak halim yok, cok kiside var tabiki. Ben cikip bu ismi koycam dedikten sonra ayy ben isim buldum bunu koycam deyip, o ismi koymasi sıkıntı olan.
Sen haklısın oda onun terbiyesizliği yapcak bişey yok malesef.

Eltim hamile ve bebegine kiz olursa benim koymak istedigim ismi koymak istiyor. Ben hamileyken soruyordu bana, kiz olursa ne olucak erkek olursa ne diye, bende söyledim. Kendisi daha öncedende hamileyken erkek olursa esimin te gencliginden beri koymak istedigi bi isim vardi, onu koymaya kalkti. Birde cikip ben bu isimleri kendim buldum diyor, sizden duydum diyemiyor. Yapacak bisey yok biliyorum, koyarsa koysunda, insan cidden sinir oluyor.
Bu siralar da herseyi takar oldum. Kendi akli fikri düsüncesi olmazmi bi insanin, hadi diyelim fikir edinmek icin sordu, güzel isimlerde söylerdim, illa benim cocuguma seslenmek istedigim ismi koyma cabasi nedir, anlayamadim.
isim de kismet sizin ki daha guzel olur

Cok iyi demissiniz, buna ragmen koymuslar bide, bazilarinin amaci sirf senin istedigin olmasinda nolursa olsun pesinde. Benimde esimin abisi kiskaniyor, büyüklük abilik yapcagi yerde, kardesimi eziyim bisey elde edemesin derdinde.
Aynı bizim durum kardeş kardeşi kollar açığını kapatır bizimkinin abisi de bi eksiğini bulsam da babama gambazlasam peşinde ama rabbime şükür sen yolunu kalbini bozmadıkça allah fırsat vermiyor

Back
X