Doğuma Hazırlık İsim mevzusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Suveyla

Aysîma'm ❤
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2018
158
240
18
Kardeşimin kızı olacak üç gün sonra. İlk ismini Mahpeyker koydular ikinci isim arıyorlar. İkinci isim Aybüke ya da Arya diye düşünüyorlar. Mahpeykerin yanına önerebileceğiniz isim var mı?
(Doğuma az kaldı daha hızlı cevap gelsin diye buraya açtım)

Mahpeykerin yanına ancak Selvinazsu olur herhalde..:KK51:
Neden böyle zor ve uzun isimler koyarlar ki? Bu yetmezmiş gibi ikinci isim ararlar ilerde çocuk ne kadar zorlanacak hiç düşünmezler. Mahpeyker de anlamını bilmesem de kulağa hoş gelmiyor.

Bence tek başına yeterli ikinci bi isme gerek Yok yakışmıyor çünkü yanına
Bazı isimler tek daha güzel alakası iki isim yan yana çok eğreti duruyor

Anlamı çok güzel ama bu kadar zor bir isim iyi düşünsünler derim. Bir sürü güzel isim varken Farsça ve telaffuzu zor bir isim cidden sıkıntı. Hele ki yanına ikinci bir isim cidden çocuğa işkence. Belli bir yasa kadar ismini söylemekte bile zorlanacak çocuk yazık.

Bence uzun isim olduğu için yanına isim düşünmesin tek başına daha güzel olur.

Zevk meselesi tabi ben hem tek isimleri hem kısa isimleri daha cok seviyorum. Abartı oluyor uzun isimler.

Benim görüşüm. Bu yönde . Tercih sizin. Inşallah güzel olur hayırlı evlat olsun.

Mahpeyker çok zor söylenen ve çok uzun bir isim. Kısaca Peyker mi diyecekler? Bir de yanına bir isim daha düşünüyorlar. Yav çocuğun geleceğini düşünün, gireceği sınavları düşünün. İsmini kodlamayı bu kadar zor hale getirmeyin. :KK53: İllaki yanına bir isim konacaksa kısacık bir isim olmalı bence. Ancak Arya gibi modern isimler de çok sırıtır. Klasik Ece, Ela, Eda, Naz gibi bir şeyler olabilir ama şahsen Mahpeyker'in yanına hiçbir şey uymaz diye düşünüyorum.

Herkes söylemiş zaten. Bu ismin yanına başka bir isim gereksiz olur. Bu arada benimde Mihrimah ismi hoşuma gidiyor:KK68:

Mahpeyker gibi agir bir ismin yanina Arya gibi uyduruk bir isim olmaz bence (son zamanlarin populer isimlerinden nefret ediyorum da).

Gercekten isim icin ugrasmislar kirk yil dusunsem mahpeyker ismi aklima gelmez.
Isim hakki onemlidir cocugun rahati ve zorlanmamasi dusunulmeli.
Birde ikinci isme hic gerek yok ztn uyabilecek bi isim bulamazlar ki arya cok basit durur.

Mahpeyker zaten iki isim gibi
Kiz evlenince kendi soyadini ve esinin soyadini kullanmak istese iyice zor olur

Çok mu düşünüp bulmuşlar bu ismi.
Bence ikinci ismi değil ilk ismi tekrar düşünsünler.
İnsan evladına böyle bir kötülük yapar mı?
O isim çocuğa hayatı boyunca yük olur.
Mahpeyker nedir Allahaşkına?
Kaçıncı yüzyıldayız?

Mahpeykerin yanına ancak Selvinazsu olur herhalde..:KK51:
Neden böyle zor ve uzun isimler koyarlar ki? Bu yetmezmiş gibi ikinci isim ararlar ilerde çocuk ne kadar zorlanacak hiç düşünmezler. Mahpeyker de anlamını bilmesem de kulağa hoş gelmiyor.
Hanzade koyun tam olsun. Hanedanın son üyesi.

Back
X