İsim nasıl öğretilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozed_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ozed_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
478
58
118
Arkadaşlar merhaba oğluma hep ismi dışında canım bitanem oğlum ... Gibi kelimelerle hitap ediyordum artık ismini kullanmam gerektiğini anladım oğluma ismini nasıl öğretebilirim tecrübeli anneler sizden yardım bekliyorum

Biz yegenlerimize oyunla birlikte herkesin kim oldugunu sorarak ögrettik.

Mesela sen kimsin diye soruyorduk yanlis cevap verince sen (misal) efe'sin ben ayse ..

Anlatabildim mi bilmiyorum o_O

Nasil yani?
Sizden biraz daha uzak bi mesafedeyse ismiyle cagirmiyo musunuz zaten yaniniza? Ne kadarlik ki oglunuz?
Yakin mesafede sariliyoken konusuyorken falan canim, bitanem vs denir de illaki birileri (siz de dahil ) ismini soyluyosunuzdur. Ogrenicek zaten ismini:super:

Nasil yani?
Sizden biraz daha uzak bi mesafedeyse ismiyle cagirmiyo musunuz zaten yaniniza? Ne kadarlik ki oglunuz?
Yakin mesafede sariliyoken konusuyorken falan canim, bitanem vs denir de illaki birileri (siz de dahil ) ismini soyluyosunuzdur. Ogrenicek zaten ismini:super:
Şöyle oğlumun ismi biraz uzundu bizde de hep genelde dede baba anneanne ve en çok zaman geçiren ben uzaktaysa bile ismini çok kullanmadım 2 yaşına yeni girdi uzaktan seslenirken bile aşkım gel diyordum ya da bak sana ne getirdim falan aralara ismini eklediğimde olmuştur ama bunu çok az yaptım

Kaç yaşında ?
Ben yazarak bak senin adın Ali diyelim misal benimki Ayşe gibi bunlar ismimiZdir gibi şimdi Uğur böceğim aşkım diyorum adınıda diyorum bakıyor sürekli ismiyle hitap edin alışır

Benn hep annem canım bitanem derim ama çocuklarim ismini bilirler ayrica isimlerini öğretmek hic aklima gelmedi
Belki de 1 çocugum yok ondan
Mesela örnek olsun bisey diyecegim annem dedimmi hepsi bakarlar ama isimleriyle seslendiğimde kimse o bakar
Ismini biliyordur çocuğunuz

Kaç yaşında ?
Ben yazarak bak senin adın Ali diyelim misal benimki Ayşe gibi bunlar ismimiZdir gibi şimdi Uğur böceğim aşkım diyorum adınıda diyorum bakıyor sürekli ismiyle hitap edin alışır
Şöyle oğlumun ismi biraz uzundu bizde de hep genelde dede baba anneanne ve en çok zaman geçiren ben uzaktaysa bile ismini çok kullanmadım 2 yaşına yeni girdi uzaktan seslenirken bile aşkım geldiyordum ya da bak sana ne getirdim falan aralara ismini eklediğimde olmuştur amabunu çok az yaptım

Şöyle oğlumun ismi biraz uzundu bizde de hep genelde dede baba anneanne ve en çok zaman geçiren ben uzaktaysa bile ismini çok kullanmadım 2 yaşına yeni girdi uzaktan seslenirken bile aşkım geldiyordum ya da bak sana ne getirdim falan aralara ismini eklediğimde olmuştur amabunu çok az yaptım
Ismini soylediginizde kenndisine söylenildiğini anlamiyormu?
Tek çocuksa normal olabilir hepimiz askim canim annem diyoruz

İsmiyle hitap ederseniz alışır bir süre sonra

Ismini soylediginizde kenndisine söylenildiğini anlamiyormu?
Tek çocuksa normal olabilir hepimiz askim canim annem diyoruz
Tek çocuk evet babası evdeyken ismiyle seslendiğinde bakıyormuş tabi ben o ara mutfakta oluyorum görmüyorum ama bana çok dönüp bakmıyor ben denemeye geçtim bazen bakıyor bazen umrunda olmuyorum sanki bu yüzden öğretmen lazım bundan sonra emin olana kadar ismini kullanıcam

Tek çocuk evet babası evdeyken ismiyle seslendiğinde bakıyormuş tabi ben o ara mutfakta oluyorum görmüyorum ama bana çok dönüp bakmıyor ben denemeye geçtim bazen bakıyor bazen umrunda olmuyorum sanki bu yüzden öğretmen lazım bundan sonra emin olana kadar ismini kullanıcam
Bebeklerin isimleri seslenildiģinde bakkmamaları bir davranis sorunu diye biliyorum ya da bi rahatsizlik
Ama sizin cocugunuzu en iyi siz bilirsiniz endişe edilecek kadar buyük degil bana gore
Cunku babaasina bakiyormus size de ara sira bakiyormus cunku alismistir diger hitap kelimelerinize
Saglicakla büyütün bebeginizi
Ama iciniz rahat etmiyorsa doktorunuza sorun bakaalm

Bebeklerin isimleri seslenildiģinde bakkmamaları bir davranis sorunu diye biliyorum ya da bi rahatsizlik
Ama sizin cocugunuzu en iyi siz bilirsiniz endişe edilecek kadar buyük degil bana gore
Cunku babaasina bakiyormus size de ara sira bakiyormus cunku alismistir diger hitap kelimelerinize
Saglicakla büyütün bebeginizi
Ama iciniz rahat etmiyorsa doktorunuza sorun bakaalm
Doktora da sordum tecrübeli benden yaşça büyük olan arkadaşıma da öğrenmediği şeyi bilemez dediler ama bu sitede ki arkadaşlarımdan yıllardır fikir alıyorum o yüzden burayada sormak istedim

Sık sık ismiyle hitap edin.
Ben anneyim sen Ali’sin şeklinde oyun oynayın. Parmağınızla gösterin kendinizi ve onu. Sonra sorun sen kimsin ? Ben kimim? diye
Kendi fotoğrafını gösterip bu kim diye sorun. Bak bu Ali (ismiyle)diye cevap verin önce siz. Sonra tekrar sorun. Aynı şeyi aynada da yapabilirsiniz.

Merhaba çocuğunuza ismini öğrettiniz mi acaba benim oğlumda da aynı problem var

Back
X